Kertenkele Dizisinin Yapımcısı Yalçın Şen Açıklaması - Son Dakika
Magazin

Kertenkele Dizisinin Yapımcısı Yalçın Şen Açıklaması

Kertenkele Dizisinin Yapımcısı Yalçın Şen Açıklaması

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan Kertenkele dizisinin yapımcısı Yalçın Şen, Diyanet Sen tarafından tepkilere neden olan dizinin ilk bölümünün yanlış anlaşıldığını belirterek, imam olmayan ’Kertenkele’ lakaplı kişinin, kötüden iyiye dönüşen bir karakteri yansıtacağını söyledi.

31.10.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan Kertenkele dizisinin yapımcısı Yalçın Şen, Diyanet Sen tarafından tepkilere neden olan dizinin ilk bölümünün yanlış anlaşıldığını belirterek, imam olmayan 'Kertenkele' lakaplı kişinin, kötüden iyiye dönüşen bir karakteri yansıtacağını söyledi. Şen, kertenkele karakterinin bu dönüşümünde çaldığı imam kıyafetlerinin de büyük rolü olduğunu kaydetti.

Şen, "Gösterilen tepkiyi ve hassasiyeti anlıyor, aynı hassasiyetleri taşıyor olmamızın bilinmesini istiyoruz. Dizinin 1. bölümünü seyretmeyen kişilerde bu tepkinin daha çok olduğunu görüyoruz. Ancak karakterimiz imam kıyafetleri vasıtasıyla iyiye ve doğruya yol alacağından biraz daha sabır ve anlayışa ihtiyacımız olacaktır" diye konuştu.

Projenin bir dönüşüm hikayesi olduğunun altını çizen Şen, "Odağında ise biraz Arsen Lüpen ve biraz da Robin Hood vari bir hırsız olan sempatik ve iyi kalpli ancak çocukluğundan itibaren büyük travmalar yaşamış, yetim ve öksüz kertenkele lakaplı bir karakterimiz var. Yıllardır İstanbul Emniyeti'nin yakalayamadığı Kertenkele yine bir takipten kaçarken ve onun için o takipten kurtulmak çok kolayken tam da o anda yolunun üzerindeki bir evde yangında mahsur kalmış bir çocuğa ve ailesinin feryatlarına şahit olur. ya kaçarak polislerden kurtulacak ya da çocuğu kurtaracaktır. O çocuğu kurtarmayı tercih eder ve kurtarır da ama aşağıda polisler onu beklemektedir ve yakalanır" dedi.

'Kertenkele'nin imam oluşu çok tartışıldı. Bir suçlunun imam oluşunu nasıl anlatıyorsunuz dizide?' sorusuna Şen, "Sonrasında sorgu ve cezaevi günleri başlar ki ayrıca üzerine aslında işlemediği bir cinayet de kalmıştır. Müebbet hapisle karşı karşıyadır ve intihar teşebbüsünde bulunur. Hastanede tedaviye başlanır ve bu süreçte onunla aynı odada tedavi görmekte olan bir imamın kıyafetlerini alarak imam kılığında hastaneden kaçar. Tabi ki tüm emniyet yine peşine düşmüştür ancak bu sefer ilk kez gardiyanı olduğu cezaevinden kaçan bir kişi olduğundan bu sefer peşinde gardiyan da vardır. Kertenkele ise tüm bu tehditlerden kaçmak ve tanınmamak için sahte imam rolünü oynamaya başlar ve camisinde imamı olmayan bir mahalleye yolu düşer. İşte asıl serüven de burada başlar. Kertenkele artık o caminin sahte imamı İmam Ziya'dır. Kertenkele sahte imamlığı sürecinde gerek kendisinin ve gerekse etrafındakilerin yaşamında derin izler bırakacak ve zaman zaman güldürürken zaman zaman da ağlatacaktır. Ayrıca ilk defa gerçek bir aşka yelken açacak ve mahallenin zengin ailesinin güzeller güzeli kızı olan Zehra'ya deliler gibi aşık olacaktır" cevabını verdi.

İmamlarla dalga geçildiği iddialarını da cevaplandıran Şen, "Dizimiz "Kertenkele" ile alakalı ve sanırım dizinin 1. bölümünü dahi tam izlemeden yahut izlediğini anlamadan yapılan bazı açıklamalar bizleri çok şaşırttı. "Kertenkele" bir imam olmadığı gibi aksine Allah'a ve dine inanmayan bir karakterdir ve bu bilgi ilk bölümde gayet net sahnelerle var. Dolayısıyla yaşadıkları ve öyküsü sadece "Kertenkele"yi bağlar. Yani "Kertenkele" karakteri üzerinden alınganlık yapmak muhaldir, Hilaf-ı akıldır. "Kertenkele" bir imam yahut dini bir kişilik değildir. Aksine İstanbul Emniyeti'nin yıllardır yakalamaya çalıştığı bir suçludur. Aslında "Kertenkele" projesi bir dönüşüm projesidir ve Allah'a inanmayan ve dini öğretilere aykırı bir karakterin hapishaneden kaçmak için çaldığı imam kıyafetlerini giyerek çıktığı yolculukta gerek o kıyafetlerin manevi ağırlığını ve gerekse imam rolünü oynamak zorunda kalmasıyla mecburen dini öğrenmek ve yaşamak zorunda kalmasını, öğrendikçe ve uyguladıkça dönüşmesini ve artık inanan ve dini öğretileri uygulayan ve bu süreçte kötü alışkanlıklarından da arınan bir karaktere dönüşmesinin hikayesidir. Yani tabir doğru olursa Kertenkele kötüden iyiye dönüşen bir karakteri anlatmaktadır. Bu dönüşümde çaldığı imam kıyafetlerinin büyük rolü vardır. Aslında her şey bu kadar açıkken birde şöyle yaklaşımlar kulağımıza geliyor. "Efendim sahte imam olsa da yine giydiği cüppe ve taktığı sarıktan dolayı siz gerçek imamları ve hatta dinimizi aşağılamış oluyorsunuz." İşte bu yaklaşımlara bu çağda inanın verecek cevabım yok. Bence kimse bu projeye haksızlık etmesin. Bu proje o kıyafetlere gerçek hakkını teslim edecek bir projedir. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

'Bu dizide imamları rencide ettiğinizi düşünüyor musunuz?' sorusuna Şen, "Asla. Kertenkele bir imam değil ki. Ancak hayatta imamlara saygısı olmayan insanlar da var. ve biz yer yer dizimizde bu insanları da görebiliriz. Unutmayalım bu bir dizi film ve haftaya devamı var. Bir projenin de bütününde kimi nereye taşıdığı çok önemlidir. İşte biz asıl burada odaktayız. Kimbilir ilerleyen süreçte Kertenkele dönüşürken işte o karakterler de etki eder belki. ve ortak bir noktada buluşurlar. Burada keseyim yoksa tüm sürprizleri mahvedeceğiz" cevabını verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Kertenkele Dizisinin Yapımcısı Yalçın Şen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement