Kentsel Dönüşümde Kamulaştırma Süreci Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Kentsel Dönüşümde Kamulaştırma Süreci Başladı

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı.

27.10.2014 13:11  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunları ile sık sık gündeme geldi.

1.5 milyon metrekare büyüklüğe sahip bölgede 4 yıl önce başlayan süreç, inşaat firmaları ile bölge halkının anlaşamaması nedeniyle uzadı. Süreci hızlandırmak için devreye giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk önce Kadıköy'e bağlı Fikirtepe ilçesini riskli alan ilan etti.

İNŞAATLAR HIZ KAZANACAK

Sonrasında 3'te 2'si anlaşma imzaladığı halde dönüşüme "evet" demeyen 3'te 1'lik dilim için acele kamulaştırma yapacağını duyurdu. Haziran ayında firma ve vatandaşlara yazı yollayarak 15 gün süre tanıdı ve anlaşmalarını istedi.

Aradan geçen sürede taraflar anlaşma sağlamayınca kamulaştırma başladı ve ilk örneği Vartaş firmasının 30 dönüm arsasında 257 metrekare arsaya sahip vatandaşa uygulandı. Bölgede kamulaştırmaların artması ve inşaatların hız kazanması bekleniyor.

DEĞER TESPİTİ YAPILIYOR

14 Ekim Cuma günü bölgeye giden 5 kişilik ekip değer tespiti için çalıştı. Kamulaştırma bedeli belirlendikten sonra bedel bankaya bloke edilecek ve mülk bakanlığa geçmiş olacak. Vartaş yetkililerinin verdiği bilgiye göre aynı ada içindeki 4 kişi için de kamulaştırma yapıldı ve bir hafta içinde değer tespiti başlayacak.

"İNATÇI"NIN EVİ YIKILDI

"Fikirtepe inatçısı" haberleriyle gündeme gelen alanda sorunların çözüme kavuştuğunu belirten yetkili, "Fikirtepe'de ada ortasında kalan yer yıkıldı. Anlaşma yapmayan vatandaşın 257 metrekare alanı da kamulaştı. Bir de bölgede 1 metrekare dahi olmayan ortalama 0.80 metrekare yeri olan 4 kişi var. Bu kişiler için de süreç haftaya tamamlanacak. Firma olarak 2 yılı aşkın süredir inşaata başlamak için anlaşmaların tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

YÜZDE 90'I İMZALADI

Fikirtepe'deki FİDEM Derneği Başkanı Ercüment Oruç, ise Fikirtepe'de halkın yüzde 90'ının anlaşma yaptığını, 26 yapı adasında anlaşmaların yüzde 90'ı aştığı ve firmaların kamulaştırma beklediğini belirtti. İlk acele kamulaştırma işleminin gerçekleştiğini söyleyen Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, mülkü kamulaşan vatandaşın idari dava açabileceğini ya da bedel arttırma itirazında bulabileceğini ifade etti.

Kaynak: Hürriyet

Kentsel Dönüşümde Kamulaştırma Süreci Başladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Kentsel Dönüşümde Kamulaştırma Süreci Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • sude: kamulastirma aslinda gasp tan baska birsey degil. 18 0 Yanıtla
  • alemadam: yahu deprem korkusuyla yaşıyor millet. siz neyden bahsediyorsunuz. dönüşüm olacak yerin yüzde doksanı kabul etmiş onların günahı ne. 2 gezizekalı çıkıyo engelliyo. ne hakkıdır bu. çoğunluk ne istiyorsa yapılması gerekir. bence istemeyenler daha fazla para koparmaya çalışan aç gözlülerdir. ergeç dönüşüm olmalı olacaktırda. yoksa istanbul çöker buda ekonomimizin çökmesi anlamına gelir. gezizekalılık yapmayın. 5 11 Yanıtla
  • vatandaş: Siz bundan sonra izleyin asıl. Firmaların eline koz geçti bundan sonra nasıl olsa vatandaş vermezse kamulaştırma olacak diye düşük bedellerle milletin malı alınacak. 16 0 Yanıtla
  • by meçhul: kamulaştırma zorbalıktan başka birşey değil vatandaşın hakkı gasp ediliyor 8 0 Yanıtla
  • Tax: Kusura bakmayin böyle sey cinde bile yoktur ama ettiyini buluyor millet ne diyelim 0 0 Yanıtla
  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında
    11:13 Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak sofralardaki yerini koruyor. Çörekler, sipariş üzerine pek çok ülkeye de gönderiliyor. Van çöreğinin kalitesi ve lezzetiyle öne çıktığını belirten işletme sahibi Seyfi Duman, çöreğin bağımlılık yaptığını ve müşterilerin yıllar sonra bile tekrar gelip yediğini ifade etti. Ramazan ayında ise çörek talebinin arttığını ve işlerin daha da yoğunlaştığını söyledi.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor
    11:08 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturmaya devam ediyor.

  • TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli
    11:07 TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububatın gelişme dönemine girildiğini ve nisan ve mayıs aylarında alınacak yağışların bitki gelişimi açısından önemli olduğunu bildirdi. Şubat ayında yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 42 azaldı ve Marmara ve Karadeniz bölgeleri son 10 yılın en düşük şubat yağışlarını aldı. İç Anadolu Bölgesi'nde hububatta kardeşlenme dönemine girilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sapa kalkma dönemine geçildi. Arpa ve yulafta yazlık ekilişler başlarken, kırmızı mercimekte bitki çıkışları tamamlandı.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.


Advertisement