Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor

Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor

Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

18.08.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan inşaatlar yükselirken bir yandan da ihalesi yapılan alanda yıkım çalışmaları sürüyor.

Kentsel Dönüşümde 1. 2. 4. alan ihaleleri yapıldı

Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar hakkında Kentsel Dönüşüm Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu'na bilgi veren Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit; "Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanımız Gürol beye alanda yaptığı incelemelerinde dolayı teşekkür ediyorum. İş yoğunluğu arasında Niğde'ye zaman ayırdığı ve Niğdelilerin kentsel dönüşümden beklentilerine cevap adına birinci ağızdan duymuş olduk. Ama asıl önemli olan biz hep söylüyoruz. Niğdeli vatandaşlarımız arkadaşlarımız dostlarımız adına kentsel dönüşüm alanına 120 hektarlık bir alanda sadece konut olarak kullandığımız alanın %10'u % 90'ı sosyal donatı alanı. Yollar parklar rekreasyon alanları olarak ayrılmış yani bir kent yaşamında var olması gereken her şey komple bir yapı sistemini andırıyor. Birde kentsel dönüşüm alanı bir takım yanlış anlaşılmalar var. Buradan seslenmek istiyorum bütün Niğdelilere. Başladığı yerden imam hatibe doğru olan kısım yani 1. 2. 4. alan ihaleleri yapıldı bir tane ihalesi önümüzdeki ayın 7'sinde yapılacak" şeklinde konuştu.

Niğde Belediyesinden 515 lira aylık kira yardımı

Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit; "Vatandaşlara tebligat gönderdik biran önce evleri boşaltmaları gerekiyor. Hak edenlerin yasalar çerçevesinde Niğde Belediyesi olarak 515 lira aylık kira yardımı taahhüdümüz var. Belediye Meclisinden bu karar alındı. Niğde Belediyesi meclisi insanları mağdur etmeme adına kendi elde edeceği gelirlerden gelir olarak görmedi vatandaşlara dağıtılmasını uygun buldu. Mecliste oy birliğiyle de böyle bir karar geçti. Bu karar bizi sevindirdi ziyadesiyle. Bu karar vatandaşları mağdur olmama adına konutlar tamamlanıncaya kadar vatandaşlar içerisine oturuncaya kadar bir kira yardımı taahhüdünü meclisimiz bulundu. Yeni ihalede camimiz var yaklaşık 1650'ye yakın konutumuz var. Hemen akabinde 2 tane okul. İmam hatip lisesi pansiyonu ve Halil Kitapçı ilköğretim okulunu ihaleleri de önümüzdeki ihale paketlerinde gündeme gelecek. TOKİ Başkanlığımız bu hususta yaklaşık maliyetti çalışıyor en kısa zamanda ihaleye çıkacaklar. 35 metrelik bulvar, 25 metrelik yollar ve yolların ihalesinde alt yapı ihalelerinin bir takım ihaleye çıkacaklar. En kısa sürede tamamlamayı ümit ediyoruz. Ben burada yaşayacak vatandaşlarımıza çok rahat bir ortamda yaşam süreceklerine inanıyorum" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI AKDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Efendibey mahallesinin çehresini değişmeye başladığını ve bunun için Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başta olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ve TOKİ başkanlığına teşekkür eden Efendibey Mahallesi Muhtarı Tevfik Özbek; "Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a ve ekibine şahsım

adına mahallem adına teşekkür ediyorum. İnsanlarımıza maddi kira yardımı yapıyor bu insanlarda onu dikkate alması lazım. Mağdur olmuyorlar. Vatandaşımızda biraz duyarlı olup burayı boşaltırsa kentsel dönüşümümüz biran önce yapılır. İhalelerimiz şu anda yapılmakta. Burada oturan vatandaşımız duyarlı olursa bizim işimiz daha çok hızlanır herkesin mağduriyeti giderilir" dedi.

İhale paketine denk gelen yapıların ivedilikle tahliye edilmesi boşaltılması çok önemli

Asılsız haberlere inanmayın... Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor

Kentsel Dönüşüm Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu; "İhale paketlerimize denk gelen bazı yapıların ivedilikle tahliye edilmesi boşaltılması çok önemli. Vatandaşlarımız arasında bazı şeyler söylemlerin dolaştığı bilgisi geliyor bize. TOKİ'nin projeden vazgeçtiği ihalenin iptal edileceği gibi bir takım söylentiler kesinlikle gerçek dışıdır. Bunlar bizim bilgimiz dışında gelişen hususlardır. TOKİ başladığı bir işi Allah'ın izniyle sonuçlandırma hedefiyle hareket eder. Kesinlikle ihalelerin projelerin iptal edilmesi gibi bir söz konusu değildir. İhaleler bazı teknik kaynakta bilgilerden dolayı bir kaç gün tarihte değişiklik olmuştur. Ama ihalenin iptal edilmesi kesinlikle olmamıştır. Niğdeli vatandaşlarımız hak sahiplerimizde özellikle vurgulamak istediğimiz konu belediyemizin gönderdiği tebligatlar, ihtarnamelere birebir harfiyen uymaları biran önce evini tahliye edip, elektrik su faturalarının bağlantılarını keserek belediyemize yapıyı yıkıma hazır hale getirdiğini teslim etmelerini istiyoruz. Çünkü bu çok önemli. Bir sonraki ihale paketlerimizi arazinin yıkımını beklemeden gerçekleştiriyoruz. Yüklenicilerimiz bir araya geldiği zaman arazideki imalatın biran önce yapılması hedefleniyor. Biran önce biz araziye girelim yüklenici olduğu gibi inşaatlara başlasın tamamlasın ki yeni yaşam alanlarına vatandaşlarımız başlasın. Sağlık huzur içerisinde çocuklarıyla umarım yeni bir hayata adım atarlar böylelikle. şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement