Kent Konseyi Gruplar Halinde Çalışacak - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi Gruplar Halinde Çalışacak

Kent Konseyi Gruplar Halinde Çalışacak

Gaziantep Kent Konseyi çalışma gruplarını belirlemek için bir toplantı yaptı.

21.11.2014 10:03  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kent Konseyi çalışma gruplarını belirlemek için bir toplantı yaptı. Kendi içinde gruplar oluşturan konsey, sektörel alanda temsilciler belirleyip sonuca gitmeyi hedefliyor.

Mehmet Aslan'ın başkanlığında toplanan konsey üyeleri, spor, dış ilişkiler, çevre, tarım, afet ve kriz, Gaziantep halk kültürü ve sanatı, turizm ve tanıtım, eğitim ve sağlık çalışma grupları ile oluşturulan Kent Konseyi'nde grup başkan ve sekreterleri de belirlendi. Bu çalışma gruplarının dışında Kent Konseyi'nde önümüzdeki günlerde farklı çalışma grupları da oluşturulacak.

HER GRUP KENDİ ALANINDA ÇALIŞACAK

Mehmet Aslan'ın Kent Konseyi Başkanı seçilmesinden sonra Kent Konseyi'nde şimdi de çalışma grupları oluşturuluyor. Birçok çalışma gruplarının oluşturulduğu Kent Konseyi'nde önümüzdeki günlerde farklı çalışma gruplarının da oluşturulacağı öğrenildi. Her çalışma grubuna başkan, başkan yardımcısı ve sekreterin seçildiği Kent Konseyi'nde çalışma grubunda yer alacak isimler de tek tek belirlendi. Gruplar, belirlenen alanlara özel çalışmalar yürütecek ve kenti ilgilendiren konulardaki önerilerini raporlar halinde üst kurullara sunacak.

Kentin her türlü sorunlarına farklı çözüm önerileri süren bir kuruluş niteliğinde çalışan Kent Konseyi'nde şu ana kadar 9 çalışma grubu oluşturuldu. Oluşturulan gruplara başkan, başkan yardımcısı, grup sekreteri ve genel kurul üyesi seçildi.

EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU

Eğitim Çalışma Grubu'nda Hakan Özkaynak Grubun Başkanlığına, Rabia Hoş Başkan Yardımcılığına, Dündar Yılmaz Grup Sekreterliğine, genel kurul üyeliğine ise İsmail Akgedik seçildi.

SPOR ÇALIŞMA GRUBU

Spor Çalışma Grubun Başkanlığına Alper Tunga Çiftçi, grubun başkan yardımcılığına Mehmet Atılgan, Grup Sekreterliğine ise Fikret Çubukçu seçildi. Çetin Pekmezci ise grubun genel kurul üyeliğine seçildi.

DIŞ İLİŞKİLER ÇALIŞMA GRUBU

Dış İlişkiler Çalışma Grubu'nda Ahmet Ertürk Başkanlığa, Zerrin Kılınç Başkan Yardımcılığına, Şerif Özdemir Grup Sekreterliğine, Utku Ali Rıza Alpaydın ise genel kurul üyeliğine seçildi.

ÇEVRE ÇALIŞMA GRUBU

Çevre Çalışma Grubu'nda Mustafa Yılmaz Başkanlığa, Mustafa Güneş Başkan Yardımcılığına, Mahmut Tekin Grup Sekreterliğine, Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu ise grubu temsil etmek üzere genel kurul üyeliğine seçildi.

TARIM ÇALIŞMA GRUBU

Tarım Çalışma Grubu'nda Kenan Seçkin Grup Başkanlığına, İsmail Temiz Başkan Yardımcılığına, Halil Yay Grubun Sekreterliğine, Murat Çetin ise genel kurul üyeliğine seçildi.

AFET VE KRİZ ÇALIŞMA GRUBU

Afet ve Kriz Çalışma Grubu'nda Sinan Atakan Grup Başkanlığına, Orhan Kuyucu Başkan Yardımcılığına, Mahir Köroğlu Grup Sekreterliğine, Doç. Dr. Ali Fırat Çabalar ise genel kurul üyeliğine seçildi.

GAZİANTEP HALK KÜLTÜRÜ ÇALIŞMA GRUBU

Gaziantep Halk Kültürü ve Sanat Çalışma Grubu'nda Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gültekin grubun Başkanlığına, Nilay Gündüz Emek Başkan Yardımcılığına, Filiz Atalan Grup Sekreterliğine, genel kurul üyeliğine Ferit Yıldırım seçildi.

TURİZM VE TANITIM ÇALIŞMA GRUBU

Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu'nda Selim Bağcı Grup Başkanlığına, Ali Karakaya Başkan Yardımcılığına, Aslıhan Tanrıöver Grubun Sekreterliğine, genel kurul üyeliğine ise Özgür Çinkay seçildi.

SAĞLIK ÇALIŞMA GRUBU

Sağlık Çalışma Grubu'nda Kazım Erkent Başkanlığa, Hasan Karabay Başkan Yardımcılığına, Mehmet Zafer Horuz grubun Sekreterliğine, genel kurul üyeliğine ise Murat Taner Gülşen seçildi.

8 ÇALIŞMA GRUBU DAHA OLACAK

Kent Konseyi'nde önümüzdeki günlerde çalışma grupları oluşturulmaya devam edilecek. Kent Konseyi, şu ana kadar oluşturduğu 9 çalışma grubunun yanı sıra 8 çalışma grubu daha oluşturacak ve çalışma grubu sayısı 17'ye yükselecek.

Kent konseyinde önümüzdeki günlerde oluşturulması planlanan gruplar ise şöyle; İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu, Sanayi ve Ticaret Çalışma Grubu, Esnaf Çalışma Grubu, Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu, Yakın Tarihi Araştırma ve Kültürel Miras Çalışma Grubu, Basın Çalışma Grubu, Kent Hayatı Çalışma Grubu, İş Güvenliği ve Sağlığı Çalışma Grubu. Bu gruplar da oluşturulduktan sonra Kent Konseyi'nin toplam 17 çalışma grubu olacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi Gruplar Halinde Çalışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement