Demirtaş: Kenan Evren'in Barajı Tarumar Olacak - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Kenan Evren'in Barajı Tarumar Olacak

Demirtaş: Kenan Evren\'in Barajı Tarumar Olacak

Partisinin Urfa il kongresine katılan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, seçim barajı eleştirilerine yönelik "Evren'in barajı tarumar olacak' dedi.

26.01.2015 13:27  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de parti teşkilatlanmasını tamamlayıp 2015 genel seçimlerine parti olarak girmeyi hedefleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Birinci İl Kongresini gerçekleştirdi.

GAP Arena Kapalı Spor Salonu'nda görkemli bir havada başlayan kongreye katılım oldukça yoğun oldu. Yöresel sanatçıların şarkılarıyla başlayan kongre divanın oluşmasıyla devam etti.

Abdurrahman Doğar'ın divan başkanı olarak seçildiği kongreye katip üye olarak Meral Dervişoğlu ile Yasemin Kılıç seçildi. Zaman zaman izdihamın yaşandığı salona parti kurmaylarının girmesiyle heyecan daha da yükseldi. Sık sık Abdullah Öcalan ve Rojava devrimini selamlayan sloganların atıldığı kongreye Suriye'deki Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim de görüntülü telefonla bağlanıp kongrenin başarılı olmasını diledi. Kongrede daha sonra faaliyet raporu ve bütçe okundu.

BAYDEMİR İYİ ALKIŞ ALDI

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin de açıldığı kongreye, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Selma Irmak ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Selma Irmak'ın Kürtçe konuşmasının ardından HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de yaptığı konuşmada Türkiye'de ezilen herkesin bir çatı altında temsil edileceği bir yapıyı oluşturmak için HDP'yi kurduklarını söyledi. Salonda buluna Osman Baydemir de yoğun alkış alan isim oldu.

BÜYÜKKAYA ANILDI

Daha sonra kürsüye gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 10'luk barajı kaygısın taşımadıklarını söyledi. 22 Ocak 1984 tarihinde tek tip elbise giyimine karşı yapılan direnişte gördüğü işkencelerin etkisiyle yaşamı son bulan Siverekli Necmettin Büyükkaya'yı anarak konuşmasına başlayan Demirtaş, çok büyük emekler vererek ve Türkiye'nin bütün halklarına, bütün emekçilerine eşit ve özgür bir Türkiye, eşit ve özgür halklar, eşit ve özgür inançlar bir arada ve kardeşçe yeni bir yaşamın inşası için yollarına HDP ile devam ettiklerini söyledi.

'BUNDAN SONRA NE YAPACAĞIZ?'

Büyük bir direnişin sonunda bugünlere geldiklerini vurgulayan Demirtaş bundan sonra ne yapacakları sorunu sordu. Demirtaş, "Büyük bir iradeye dönüştük ama bu saatten sonra ne yapacağız. Önemli olan budur. Geçmişteki ve bugünkü direniş eğer boşa gitmesin diyorsak, eğer yarattığımız bu değerler heba olmasın diyorsak doğru bir siyaseti yapmak, yürütmek zorundayız. En iyi de Urfa halkı bilir. Kobani direnişi, Rojava direnişi bundan sonra bizim ne yapmamız gerektiğinin en somut örneğidir. Rojava neden ayaktadır biliyor musunuz? Orada bütün kimlikler, bütün inançlar, bütün mezhepler el ele, omuz omuza; ama bir kişi ama bin kişi. Arap'ı da, Nusayri'si de, Sünni'si de, Kürt'ü de, Türkmen'i de kim varsa Rojava'da bir araya geldiler. Elbette ki, halkımızın öncülüğünde bir araya geldiler ve bütün dünyaya biz kardeşçe, biz bütün inançlar ve kimlikler bir arada yaşamak istiyoruz mesajı verdiler. Onları ayakta tutan güç birlik, beraberlik gücüdür. Bu oradaki halkların yaratmış olduğu ulusal bir dayanışma gücüdür. Bu bizler için de bir örnek olmalı" dedi.

'İKİ ÇİZGİ MÜCADELE EDİYOR'

Bu topraklarda iki temel çizginin mücadele ettiğini belirten Demirtaş, "Bunlardan bir tanesi diyor ki, 'ya benim inandığım gibi yaşayacaksın, ben nasıl yaşıyorsan sen de ona tabi olacaksın ya da seni keserim.' Bir tane çizgi bu çizgidir. O çizginin Suriye'deki, Irak'taki, Rojava'daki temsilcisi IŞİD, ve benzerleridir. Türkiye'deki temsilcisi de AKP'dir, CHP'dir, MHP'dir ve benzerleridir. Onlar gibi yaşamayana, onlar gibi düşünmeyene yaşam hakkı yoktur. İkinci çizgi ise senin kimliğin, düşüncen, yaşam tarzın ne olursa olsun, herkes birbirine saygı duyarak eşitçe yaşayabilir. İkinci çizgi de budur. Onun Kürdistan'da ve Türkiye'deki temsilcisi biziz, HDP'dir. Rojava'daki temsilcisi PYD'dir" diye konuştu.

'HDP'NİN BÜYÜTÜLMESİ GEREK'

Barışın sağlanması için annelere büyük iş düştüğünü kaydeden Demirtaş, 30 yıllık mücadelenin başarıya ulaşması için HDP'nin daha da büyütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Bütün annelerin el ele vererek barışı haykırması gerektiğini belirten Demirtaş, annelerin istemesi ve duasıyla barışın geleceğini ifade etti. Yüzde 10'luk seçim barajına da değinen Demirtaş, "Yüzde 10 zorla kafamıza kazınan bir engeldir. Zihinlerdeki barajı yıkın göreceksiniz meydanlardan barajlar sizin selinize dayanamayacak. Halkın gümbür gümbür gelen seli Kenan Evren'in barajlarını tarumar edecek. Onun arkasına sığınan AKP'yi tarumar edecek. Kongre daha sonra il başkanlığı ve yönetimi için önerilen isimlerin belirlenmesiyle devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demirtaş: Kenan Evren'in Barajı Tarumar Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    12:59 Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, bir iş yerinden çıkış yaptığı sırada durdurulan H.Ö'nün üzerinde ve evinde yapılan aramalarda uyuşturucu, uyuşturucu hap, hassas terazi ve silah fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

  • Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'
    12:59 Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'

    Ankara'da CHP'den Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu, AKP'li önceki başkan Enver Demirel'den belediyeyi borçsuz bir şekilde devraldıklarını söyledi. Beşikçioğlu, 'Bu manada şanslı belediyelerden biriyiz' dedi.

  • Ankara'da otomobil otobüs durağına çarptı: 3 kişi yaralandı
    12:58 Ankara'da otomobil otobüs durağına çarptı: 3 kişi yaralandı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, otobüs durağına çarptı. Kazada ağır toplam 3 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere nakledildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
    12:58 Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

    Yozgat'ta yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde ve kullanma aparatları ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden M.G. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, E.G. serbest bırakıldı.

  • Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor
    12:56 Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor

    Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 36. kuruluş yıldönümü kutlandı. Başkan Serkan Gürtürk, gazetecilerin kent kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtti.

  • Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi
    12:54 Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi

    Domaniç önceki MHP'li Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, belediyeyi borçsuz ve hatta paralı devrettiğini ifade etti. CHP'li Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal da teşekkürlerini iletti.


Advertisement