Kemal Kılıçdaroğlu: İçişleri ve Adalet Bakanı Görevlerinden Ayrılmalı - Son Dakika
Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu: İçişleri ve Adalet Bakanı Görevlerinden Ayrılmalı

Başbakan Davutoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, İçişleri ve Adalet Bakanı'nın görevlerinden ayrılmaları gerektiğini söyledi. Başbakanlık da konuya ilişkin açıklama yaptı.

11.10.2015 17:36  Güncelleme: 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme sonrası basın toplantısı yaptı. Başbakan Davutoğlu'na İçişleri ve Adalet Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İki bakan da (Adalet ve İçişleri) eğer bu halka, ölen insanlara, onların ailelerine saygı gösteriyorlarsa, görevlerinden ayrılmalılar. Siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmeliler." dedi. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile görüşmesinde kendisine iletilen bilgiler arasında iki canlı bomba olduğunu ve ikisinin de erkek olduğunun söylendiğini belirtti.

Görüşmenin ardından, Başbakanlık'tan da açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Görüşmede, olayın akabinde devlet birimlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Görüşmede tüm toplum kesimlerinin bu tür olaylara karşı yek vücut olarak dayanışma sergilemesinin önemi vurgulanmıştır" denildi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden önemli bölümler:

- Başbakan, terörle bağlantılı bazı bulgular konusunda bilgiler verdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük trajedilerinden birisini yaşadık. Son rakamlara göre 95 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bu kadar acı bir olay karşısında hepimizin vicdani kanaatlerini bir şekilde dile getirme hakkımız var. Bu kadar ağır bir olayı Türkiye'de yaşayan hiçbir yurttaş sindiremez.

"İÇİŞLERİ BAKANI MUTLAKA İSTİFA ETMELİ" DEDİM"

- Olayın sonrasında İstanbul'da bir mesaj vermeye çalıştım. Ama daha sonra 3 bakanın açıklamalarına şahit olduk. Bir gazeteci sorusu üzerine güvenlik açığı var mıydı sorusu üzerine İçişleri Bakanı güvenlik önlemlerinin alındığını ama Kızılay'da alındığını açıkça itiraf etti. Davutoğlu'na bu açıklamayı yapan İçişleri Bakanının mutlaka istifa etmesi gerektiğini ifade ettim.

- Şunu da hatırlattım; demokrasi olmayan Suudi Arabistan'da bile kral belli kararlar alırken kendi ülkemizde kimi siyasi sorumlu olarak bulacağız karşımızda? Herhalde sokaktaki vatandaş değil. Sayın bakan görevinden alınmıyorsa azledilmesi gerektiğini de ifade ettim.

"O BAKAN O KOLTUKTA OTURAMAZ"

- Adalet Bakanı görüntü tam bir ibretlik. Toplum travma yaşıyor Adalet Bakanı gülümsüyor. O bakan o koltukta oturamaz.

"İKİ BAKAN GÖREVLERİNDEN AYRILMALI"

- İki bakanın da görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Bu talebi bildirdim olayı müfettişlere havale ettiğini ifade etti. Rapor beklenmeden iki bakan da eğer bu halka saygı gösteriyorlarsa ölen insanlara saygı gösteriyorlarsa görevlerinden ayrılmalılar.

- Sayın Davutoğlu olayı müfettişlere hava ettiğini, rapor geldikten sonra tavır takınacağını ifade etti.

"SEDAT PEKER NASIL MİTİNG DÜZENLER"

Bir mafya babasının (Sedat Peker) Rize'de yaptığı miting. Demokrasiyİ, özgürlükleri savunuyoruz. Oluk oluk kan akacak diyor. Acaba Cumhuriyet savcıları onun emrinde mi? Hangi gerekçeyle bu kişi kalkıp miting düzenleyebiliyor?

"DEMİRTAŞ'IN DEVRE DIŞI BIRAKILMASI DOĞRU DEĞİL"

Başbakan'a Demirtaş'ın bir anlamda devre dışı bırakılmasının doğru olmadığını söyledim.

AK PARTİLİ VEKİLLERİN ATTIĞI TWEETLER

Aydın Ünal ve Burhan Kuzu'nun attığı tweetleri de Sayın Davutoğlu'na sordum. Hele hele Burhan Kuzu'nun halk kaosu seçti tweeti milli iradeye saygısızlıktır. Vampire benziyor tweetini söyledim. Sayın Davutoğlu da bana bazı CHP'lilerin attığı tweetleri söyledi. Ben gereğini yapacağımı söyledim, Sayın Davutoğlu da gereğini yapacağını söyledi.

MURAT SANCAK'A YAPILAN SALDIRI

Murat Sancak'a yapılan saldırıdan bahssettim. Bir gazetenin CEO'su silahlı saldırıya uğruyor. Bunun faillerinin derhal yakalanması gerektiğini söyledim. Sayın Davutoğlu, faillerin yakalandığını söyledi.

DİGİTÜRK'ÜN 7 KANALI YAYINDAN ÇIKARTMASI

Digitürk'ün 7 kanalı yayından çıkarması konusunda, böyle bir karar alınamayacağını söyledim. Bir savcının keyfi üzerine karar alınamaz.

"SİYASETİN ÇÖZÜM ÜRETEMEDİĞİ BİR ALGI TÜRKİYE'Yİ MACERAYA SÜRÜKLEYEBİLİR"

Son olarak şu endişemi de Davutoğlu'na aktarmaktan kendimi alamadım; Siyaset sistemi çözüm üretemez bir noktaya geliyor. Böyle bir algı oluşmaya başladı. Siyasetin çözüm üretemediği bir algı Türkiye'yi başka bir mecraya sürükleyebilir.

Bütün bu olaylara rağmen kimse umudunu yitirmesin. CHP olduğu sürece bizim kararlı tavrımız olduğu süreci hiçkimse ülkenin geleceğinden endişe duymasın. her olayı titizlilikle araştırıyoruz.

"CANLI BOMBALARIN İKİSİNİN DE ERKEK OLDUĞU SÖYLENDİ"

- Saldırıyla ilgili bazı ayrıntılar verildi ama bunu kamuoyu ile paylaşmak doğru değil. İki canlı bomba, ikisi de erkek olduğu söylendi. Örgüt ismi verilmedi.

BAŞBAKANLIK DA YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu görüşmesi sonrası Başbakanlık yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle;

Ankara'da 10 Ekim günü gerçekleşen terör eylemi sonrasında Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Meclis'te grubu bulunan iki partinin genel başkanına yaptığı çağrıya olumlu yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün saat 15.00'de Çankaya Köşkü'nde bir görüşme gerçekleşmiştir.

Görüşmede menfur terör saldırısının halkımızı derinden üzüntüye sevk ettiği bir kez daha vurgulanarak terör eylemlerinin kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun topyekün lanetlenmesi gerektiğinin altı çizilmiştir.

Ülkemizi ve milletimizi hedef alan, demokrasimize ve huzurumuza kasteden terör eylemlerine karşı ortak bir duruş geliştirmenin önemi ele alınarak terörle ve teröristle mücadelenin hukuk içinde, kararlılıkla ve çok boyutlu olarak sürmesinin gerekliliği vurgulanmıştır.

Görüşmede, olayın akabinde devlet birimlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuş, terör eyleminin tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin hukuk önünde hesap vermesi için yapılan çalışmaların ivedilikle sonuca ulaşmasının önemi kaydedilmiştir.

Bu çerçevede bundan sonraki süreçte gelişmelerle ilgili yakın diyalog ve bilgi alışverişi içinde olunması kararlaştırılmıştır.

Milletimizi topyekün büyük bir acıya sevk eden bu hain saldırı karşısında tüm partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve medyanın sorumlu ve yapıcı bir dayanışma içinde olması gerektiği kanaati paylaşılarak, yaşanan menfur hadiselerin demokrasimize ve seçim güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmaması gerektiği ifade edilmiştir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağrısı üzerine gerçekleşen görüşmede tüm toplum kesimlerinin bu tür olaylara karşı yek vücut olarak dayanışma sergilemesinin önemi vurgulanmıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu: İçişleri ve Adalet Bakanı Görevlerinden Ayrılmalı

Son Dakika Güncel Kemal Kılıçdaroğlu: İçişleri ve Adalet Bakanı Görevlerinden Ayrılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (81)

  • ERBAA: EYY ANADOLU HALKI UYAN ARTIK..CHP NİN ARKASİNDA DHKP-C VAR.... HDP NİN ARKASİNDA PKK VAR.... VATANIMIZA BU DÖRTLÜ ÇOK ZARAR VERİYOR...LÜTFEN GERÇEKLERİ GÖRELİM...BALIK HAFIZALI OLMAYALIM... BUNLAR SOL BEYNAMAZLAR...LÜTFEN AKILLI OLALIM.....AKLIN YOLU BİR ...VAKİT BÜTÜN SAĞCILARIN...AKP de... BİRLEŞME VAKTİDİR... 24 63 Yanıtla Abbas Azeri Turk: DESTEK VARR 4 4
  • Abbas Azeri Turk: CHP NI DE ALGIT KEMAL 43 31 Yanıtla
  • Akp eski: Akp 29% 18 38 Yanıtla
  • GeNçZaZa: Oldu istifa etsinler başka bir emrin varmı sen ssk dan istifa ettinmi la zarar edince kemo 15 39 Yanıtla
  • vatan: Ak partiye günahımı bile vermem. Tek çare MHP inadına MHP 13 40 Yanıtla
  • amed serhildan: Onlarda o utanma ar yok onlar koltuk sevdasindan vaz geçmez. Kimin umurunda insanlar ölmüş 14 34 Yanıtla
  • vanlı: sadece konuş çakma gandi. oylar ak partiye 40 8 Yanıtla
  • maho: chp olarak hdp mitinginde ne işiniz var onları gündüz barış der gece sokaklarda askere polise ateş eder sizdemi onlardansınız 41 4 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: YARGILANACAN TAYYIP 23 22 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement