Kemal Derviş, Kılıçdaroğlu'nun Teklifini Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Kemal Derviş, Kılıçdaroğlu'nun Teklifini Kabul Etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş'i olası bir CHP iktidarında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev alması için ikna etti.

26.03.2015 15:40  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ekonomi Bakanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş'i olası bir CHP iktidarında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev alması için ikna etti.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜLER

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Kemal Derviş bugün CHP Genel Merkezi'nde baş başa görüştü.

Görüşmede, Kemal Derviş'in CHP'ye önümüzdeki dönemde verebileceği katkılara ilişkin karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.

"MİLLETVEKİLİ OLMAM" DEDİ, "DIŞARIDAN BAKANLIK" TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde "Milletvekili olmayı düşünmüyorum" açıklaması yapan Derviş'e "Dışarıdan bakanlık" teklifinde bulundu.

Kemal Derviş, Kılıçdaroğlu'nun teklifini kabul ederek olası bir CHP iktidarında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev almayı kabul etti.

KILIÇDAROĞLU: SON DERECE MUTLUYUZ

Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş'le hem Türkiye'nin, hem dünyanın sorunlarını görüştüklerini belirterek, şunları kaydetti: "Özellikle ekonomi konusu Sayın Bakanın uzmanlık alanı. Türkiye ekonomisiyle ilgili, dünya ekonomisiyle ilgili gözlemlerini, analizlerini aktardı. Son derece mutluyuz. Ekonomiye yaptığı katkıları, Türkiye'yi krizden çıkarma aşamasındaki çabalarını sadece CHP olarak biz değil bütün Türkiye takdirle anıyor. Bu süreç içerisinde bizim ekonomi programımız üzerinde de, seçim bildirgemiz üzerinde de konuştuk. Kendi düşüncelerini aldım. Önemli katkıları oldu. Bana göre çok verimli bir görüşme. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum."

"BİZE KATKI VERMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

"Bence çok güzel. Yıllarını sosyal demokratik kültüre vermiş, o konuda çok önemli çalışmalar yapmış bir uygulamacının, bir siyasetçinin sosyal demokrat kültürü içselleştirmiş bir siyasetçinin bize katkı vermesi çok ama çok önemli. Sizin vereceğiniz katkı inşallah CHP iktidarında sadece CHP'ye değil, Türkiye'ye verilmiş önemli bir katkı olacaktır. Çünkü Türkiye bilgi toplumunu yakalamak, eğitime çok önemli kaynaklar ayırmak, eğitimi desteklemek, öğretmeni bu toplumun en saygın unsuru haline getirmek çok ama çok önemli. Az önce ifade ettiniz Türkiye'nin teknoloji üretme kapasitesi aslında var ve bu kapasiteyi harekete geçirmemiz gerekiyor. Üniversitelerin bilgi üretmesi gerekiyor. Bunu yapacak olanlar da sosyal demokratlar aslında. Bütün dünyada da sosyal demokratlar yapmıştır bunu. Bu açıdan sizin vereceğiniz katkıyı biz çok önemsiyoruz Sayın Bakanım."

DERVİŞ: CHP'NİN SÖZ SAHİBİ OLDUĞU BİR İKTİDAR KURULURSA GÖRÜŞECEĞİZ

Kemal Derviş ise milletvekili olmasının ve bu seçim yarışına girmesinin mümkün olmadığını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun da kendisinden böyle bir şey istemediğini ama sosyal demokrat boyutu güçlü olan CHP'nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa o zaman tekrar görüşeceklerini söyledi.

Derviş, "Dünya ekonomisini, Türkiye ekonomisini, Avrupa sorunlarını, Yunanistan'ın rol durumunu ve bunun dünya ekonomisine etkisini konuştuk. CHP'nin programındaki yenilemeleri de konuştuk. Birçoğu gerçekten yeni ve Türkiye'ye çok yararlı olabilecek unsurlar. Zor bir dönemden geçiyor Türkiye hakikaten. Hem uluslararası şartlar, hem de içerideki şartlar hakikaten durumu zorlaştırıyor. Umarım 7 Haziran'dan sonra daha kararlı ve daha gerçekten hızlı büyümeye yönelik adımlar atılabilir. Hızlı büyümek için bugünkü çağda artık yeni teknolojiyi getirmek, yeni teknolojiyi Türkiye'nin şartlarına uyarlamak, onunla istihdam yaratmak ve tabi onunla istihdam yaratabilmek içinde eğitimde büyük hamleler yapmak gerekiyor. Yönetişimde büyük hamleler yapmak gerekiyor."

"BU SEÇİM YARIŞINA GİRMEM MÜMKÜN DEĞİL AMA..."

"70'li yıllardan bu yana sosyal demokratım ve Cumhuriyet Halk Partiliyim. Vatandaşlık hakkım ve sosyal demokrat milletvekili olmam bu seçim yarışına girmem mümkün değil. Zaten Genel Başkan da benden böyle bir şey istemedi. Ama sosyal demokrat boyutu güçlü olan CHP'nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa o zaman tekrar görüşürüz dedik birbirimize ve ondan sonra tabi bir görev söz konusuysa o doğrultuda sosyal demokrasiyi ve Türkiye'yi sosyal demokratik yönden geliştirmek için görev almak benim için her zaman bir büyük mutluluk kaynağı olur. Sosyal demokrasi demek bu çağda özel sektöre, piyasa ekonomisine gerçek anlamda destek olmak, yarışmayı verimlilik açısından önemsemek, herkese eşit şartları sağlamak ve tabi insan unsurunu ve insan unsurunu ön planda tutarken eğitimli, vasıflı, bugünkü zor yeni teknolojileri sanki doğumundan biliyormuş gibi bir insanı yaratmak ve o insanla o ülkeyi ve ekonomiyi ileri götürmektir. Burada devletin de tabi çok önemli bir görevi var. Sosyal demokrasi devletle özel sektörün iyi bir dayanışma ve iyi bir denge içinde birlikte yürümesi anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Kemal Derviş, Kılıçdaroğlu\'nun Teklifini Kabul Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Kemal Derviş, Kılıçdaroğlu'nun Teklifini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (87)

  • elif: Kemal derviş önemli bir isim en buyuk reformlari o yapti sonra terk etti onun rantinida akp parti aldi 15 15 Yanıtla
  • nankör olma: 13 senedir onun programını uyguluyoruz tüm rüşvet hırsızlık çalma çarpmalara karşı hala ayaktaysak onun sayesindedir nankörlük yapmayın akp ye bakan olsa ayaklarını öpersiniz a. davutoğlu e. ala da dışardan bakandı. 18 11 Yanıtla
  • zaman yolcusu: hdp, chp , mhp yada diğer partilerin yerinde olsam hiçbir seçim vaadınde bulunmam...her akşam 4.5 milyon insanin yatağına aç girdiği, evinde elektrik,su,dogalgaz,internet,telekom gibi hiçbir hizmetin bulunmadığı hatta yüz evden 50 sinin çatısının aktığı, 950tl asgari ücret yerine en fazla 600 tl kazanılabildiği ,sigortanın hayal olduğu, devlet hastanelerinden özel hastanelere bizde şu alet yok denilerek para için sevk edildiği bir ülkede zaten birşeyler vadetmeye ne gerek var ki... şimdi anladınız mı.... 9 17 Yanıtla
  • mirmir: AKP Li ler rahatsız olmuş durumdan 18 7 Yanıtla
  • esnaf: chp başarılı bir adım atmış tebrikler 18 7 Yanıtla
  • zaman yolcusu: üreten,icad eden japonyadaki dolar milyarderi sayısı 15, tüketen,bitiren türkiyedeki dolar milyarderi sayısı 37. türkiyede atanamayan ögretmen sayısı 330000 izlandanın nüfusu 320000. hergün 1 dolar bile kazanamayan insan sayısı 470000. yoksul sayısı 13.5milyon. her gece yatağına aç yatmak zorunda kalan insan sayısı 4.5milyon. oturulamaz çatısi akan eski ev sayısı toplamın yüzde 50 si...toplam dış borç 431.2milyar tl . kişi başına düsen borç bebekler anne karnındakiler dahil 5562tl çocuk dogurmayın.... 9 15 Yanıtla
  • ofli: Yahu kardesim bu sol oylar belli bu chp.kimin oyunu alacakta.iktidar olacak.bunlar.cok merak ediyorum..bu parti.ataturk un ilkelerinden uzaklasmis.kemal efendi sayesinde..bence kemal efendi ak parti sempatizani..inadina bu koltuk benim .inadina.ak parti diyor 11 10 Yanıtla
  • OLDUMU: kılıçdaroğlunun felsefesine göre beşiktaş şampiyonlar ligi şampiyonu olunca messiyle sözleşme imzalıcakmış söz almış 7 11 Yanıtla
  • Rüstem: Bende sana oy vercem değilmi sömürgeci zihniyet chp 11 7 Yanıtla
  • can: Hah işte zurnanin zırt dediği yer bu ikilinin görüşmesi olsa gerek .. 9 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor
    12:14 MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, sosyal medyada yer alan NATO görevi kapsamında İzmir Limanı'nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesine ilişkin, 'Mütekabiliyet esasları çerçevesinde bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor.' ifadesini kullandı. Bakanlık kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    12:13 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde kentteki seçmen sayısı, sandık sayısı ve kolluk gücü hakkında bilgi verdi. Şahin, seçim güvenliği toplantısında, seçim takviminin işlediğini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Seçim yasaklarının devam ettiğini vurgulayan Şahin, güvenli bir seçim ortamı sağlamak için tedbirlerin sıkı bir şekilde alındığını ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda ilave tedbirlerin alınabileceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:12 Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Irak'ın kuzeyinden kaçan bir PKK'lı teröristin teslim olduğu ve Suriye'de istikrarın sağlanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu
    12:10 Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar sofrasında bir araya geldi. Programda konuşan Vali Ünlü, Türk polisinin önemini vurgulayarak, görevlerini cesaret ve kararlılıkla yerine getirdiklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 5 büyükşehir için iddialı konuştu
    12:04 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 5 büyükşehir için iddialı konuştu

    Yerel seçimler öncesi Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 11 büyükşehre ek olarak Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli, Giresun, Sinop, Trabzon, Afyon, Uşak ve Kütahya'yı kazanacaklarını iddia etti.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak
    11:59 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'Basın Merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanı, teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkanı sunacak. Ayrıca, basın merkezlerinde 'Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi' temalı sergi de yer alacak.


Advertisement