Kedili Ev'de Herkesin Yüzü Gülüyor - Son Dakika
Güncel

Kedili Ev'de Herkesin Yüzü Gülüyor

Kedili Ev\'de Herkesin Yüzü Gülüyor

Erzurum'da kağıt toplayarak geçimini sağlayan Aslı ve Mirsevden Tekdemir çiftine, Türkiye'nin dört bir tarafından yardım eli uzandı.

27.06.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da kağıt toplayarak geçimini sağlayan Aslı ve Mirsevden Tekdemir çiftine, Türkiye'nin dört bir tarafından yardım eli uzandı. Aileyle ilgili haberin basında yer almasından sonra, çok sayıda hayvan sever, Mirsevden Tekdemir'e cep telefonundan ulaşarak çok miktarda kedi maması gönderdi. Yapılan ilk haberle kedi ve yavrularının hayatını değiştirdiğini belirten Mirsevden Tekdemir, 'Kedilere var, Furkan'a yok' başlıklı ikinci haberle kendilerine da yardım gönderildiğini, bir müteahhidin kendisini iş verdiğini ve yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Kentin merkez Yakutiye ilçesinin Edip Somunoğlu Mahallesi'nde yaşayan Tekdemir çiftinin hayatı, babadan kalma tek odalı gecekondu evlerine sığınan ve burada doğum yapan sokak kedisine sahip çıkmaları ile değişti. Sokaklardaki çöp konteynerlerine atılan kağıt, cam şişe, metal gibi atıkları toplayıp satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan 58 yaşındaki Mirsevden Tekdemir, 'Kader' adını verdikleri kedi ve yavruları için de harcama durumunda kalması haber konusu oldu. Çok sayıda hayvan sever Mirsevden Tekdemir'e cep telefonundan ulaşarak yardım etmek istediğini bildirdi. Hayvan severler adresini aldıkları Tekdemir'in evine çok sayıda kedi maması gönderdi.

Yapılan ilk haberden sonra gönderilen mamalarla kediyle yavrularının daha iyi beslendiklerini, kendilerinin ise yine aynı hayatı sürdürdüğüne dikkati çeken Mirsevden Tekdemir, 'Kedilere var Furkan'a yok' başlıklı ikinci haber üzerine gelen yardımlarla da evde bulunan herkesin yüzünün güldüğünü anlattı. Gönderilen yardımlarla evin elektrik borcunu yatırarak aydınlığa kavuştuklarını anlatan Mirsevden Tekdemir şunları söyledi:

"Yaşadığımız yokluğu evimize sığınan anne kedi ile 4 yavrusuna hissettirmiyorduk. Tanrı misafiri olduğu için onların bakımını, yeme ve içmelerini oğlumuz Furkan'dan ayırmıyorduk. Bu yardım severliğimiz haber konusu olunca harekete geçen hayvan severler kedilere mama gönderdi. Şimdi evde kedilere aylarca yetecek kadar mama var. Kedinin yavruları, oğlum Furkan ve bizden daha şanslı çıktı. İlk haberin ardından 5 kişi toplam 650 lira para ve erzak gönderdi. Para gönderenlerden birkaçı benden kedilere yiyecek almamı da rica etti. Ama yapılan ikinci haberle biz de kediler gibi sevindik. Herkes bu sefer bizim farkımıza vardı ve yardım etmek istedi. Oğlumun da mama, bez gibi tüm ihtiyaçları sağlandı. Evimize huzur geldi. Bir müteahhit, beni sigortalı olarak işe aldı. Hiçbir karşılık beklemeden, hesap yapmadan kedilere yaptığımız iyilik bizim hayatımızı değiştirdi." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kedili Ev'de Herkesin Yüzü Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement