Kdz. Ereğli Tso Başkanı Yaşar Tetiker 2015 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli Tso Başkanı Yaşar Tetiker 2015 Yılını Değerlendirdi

Kdz. Ereğli Tso Başkanı Yaşar Tetiker 2015 Yılını Değerlendirdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker 2015 yılını değerlendirdi.

11.02.2016 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker 2015 yılını değerlendirdi. Tetiker düzenlediği basın toplantısında kendisini başarısızlıkla suçlayan Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan'a "Başarılarımın zekatını versem, birçok kurumların başarısı olur. Benim kurduğum OSB'de ki fabrika ile toplu iş sözleşmesi yapıyor" dedi.

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, TSO hizmet binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Çınar, Mehmet Çivici, Hasan Yavuz ve Selçuk İnceoğlu'da katıldı.

2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldıktan sonra 2015 yılında 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin yapıldığını ve 2015 yılının kayıp yıl olarak değerlendirildiğini ifade eden Tetiker her şeye rağmen demokrasinin kazandığını ifade etti. 2015 yılında yapılan son genel seçimden güçlü bir iktidarın çıkmasının ileriye dönük kendilerini umutlandırdığını ifade eden Tetiker, Türkiye'nin çevresinde ki İran, Irak, Suriye, Libya ve Rusya gibi ülkelerde yaşanan sıkıntıların son bulacağını ve ülkemizin gelecek 25 yılda Çin'den sonra en fazla büyüyen ülke konumuna geleceğini söyledi.

ÖĞRENCİ SAYISI BİN 700'DEN 5 BİN 100'E ÇIKTI

Kdz. Ereğli TSO olarak göreve geldikleri günden bu yana koydukları hedeflerin bazılarında yüzde 100 bazılarında ise yüzde 50'nin üzerinde başarıya ulaştıklarını anlatan Tetiker, göreve geldiklerinde bin 700'lerde olan öğrenci sayısının 5 bin 100 seviyesine geldiğini ifade etti. Kdz. Ereğli Kampüsü yapımı için bütçeye iz bedeli konulduğunu ve Mart ayındaki bütçeden de burası için pay aktarılacağını dile getiren Tetiker, Turizm Fakültesi'nin de 2016-2017 eğitim öğretim yılında 400 ila 1000 arasında öğrenci kaydı yapacağını dile getirdi.

OSB'DE 400 İŞÇİ ÇALIŞIRKEN BU GÜN BİN 250'YE ÇIKTI

Kdz. Ereğli OSB'yi 1990'lı yıllarda zor şartlar altında kurduklarını ifade eden Tetiker, göreve geldiğinde yatırım yapmayan firmalardan arsaları peşinatlarını geri ödeyerek aldıklarını ve yatırım yapacak firmalara tahsis ettiklerini söyledi. Göreve geldiğinde Ereğli OSB'de ki işçi sayısının 400-500 seviyelerinde ile bu gün bin 250 seviyesine yükseldiğini dile getiren Tetiker, 2017 yılı sonuna kadar bu rakamı 2 bin 500, 3 bin seviyesine çıkartmayı planladıklarını vurguladı.

"HEDEFİMİZ ERDEMİR'İN EREĞLİ'YE BÖLGE SATIŞI KURMASI"

En önemli hedeflerinden birinin ERDEMİR'in Ereğli ilçesine bölge satışı yeniden kurmasını sağlamak olduğunu dile getiren Tetiker, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır'ın kendilerine bunun sözünü verdiğini ifade etti. Tetiker konuşmasında şunları söyledi; "Erdemir ile şu anda güzel bir diyalog var, inşallah bunun yansıması Ereğli'de görülecektir. Sayın valimizin talimatıyla yapılan toplantılarda bize bir talimatı oldu. Burada yeni bir taşıyıcılar kooperatifi kurun diye. Hassasiyet göstererek, valimizin nezaretinde isimleri inceleyerek, emniyet kayıtlarından daha önceki çalışmalarını inceleyerek o arkadaşlarla birlikte bir kooperatif kurduk. Hayırlı olsun, inşallah bu kooperatife Erdemir'den bir destek sözü var. Bunları fazla açıklamak istemiyorum. Ali Pandır bana beraber basın toplantısı yapalım, başka müjdelerim de var, bunları hep beraber açıklayalım demiştir. Bunu bekliyoruz. en önemli hedeflerimizden biri Ereğli'de Satın alma, Bölge Satış'ın kurulmasıdır. Ali Pandır'ın verdiği sözün üstünden 4 ay geçti. Son telefonla konuştuğumuzda sözümün arkasındayım, orada kadro oluşturma devam ediyor. Bu en önemli konulardan biri. Burada kurulacak Bölge Satış ile birlikte ayda bir kere de olsa konularımızı tartışma fırsatı bulacağız. Bunun sonucunda da genel müdürümüz Sedat Orhan ile birlikte sorunlarımızın sağlıklı şekilde güncellenerek tartışılması Ereğli'ye canlılık getirecek" dedi.

"NANKÖR OLMASINLAR"

Konuşmasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tetiker, kendisini başarısızlıkla suçlayan Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan'a yanıt verdi. Türk Metal Sendikası'nın 1995 yılında ERDEMİR'de yetki alması için işçileri kendi ofisine çağırıp noter huzurunda kayıt yaptırdığını ve bu sayede Türk Metal'in ERDEMİR'de yetki aldığını belirten Tetiker "Kimse geçmişini unutmasın. Kurumların tarihi vardır. Tarihlerini unutmasınlar. Bilmiyorlarsa o gün görevde olanlar halen sağ, gidip sorsunlar. 'Bayrak yürüyüşü için adam istemişim' çıkmış çocuk gibi bunu söylüyor. Ben çıkıp söylüyor muyum 'Sen yetki alırken, ben sana üye kayıt ettirdim' diye. Nankörlük yapmasınlar" diye konuştu. Tat Metal'de ki sendikalaşma çalışmaları öncesinde Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş'la konuyu görüştüğünü belirten Tetiker şu ifadeleri kullandı; "OSB'de bu kadar emek veriyoruz, güzel sonuçlar almaya başladık, bunları aldıktan sonra yine başka sendika değil, sen faaliyet göster ama bu zamansız olmasın. Ama Pevrul Kavlak Başkanla Ankara'da, gerekse Ereğli'de bir araya gelelim. Karşılıklı mutabakatla karar verelim. Burada kurulan fabrikaların rakipleri var. Bu insanlar üretimle iştigal ediyor. Bunlar rakipleriyle aynı seviye geldiği zaman, yapalım. Yeni meyve veren ağacı budamayalım. İşçi kardeşlerimize de sesleniyorum. Muhataplarımız onlar. Günü kurtarmak için ücretlerinde bir iyileşme olabilir ama evlatlarının geleceği ne olacak. Bunu düşünmek zorundayız, o işçi kardeşlerimiz de düşünecek."

BAKKA ile ortak yaptıkları proje ile 35 kişiye ihracat eğitimi verdiklerini ve eğitim faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini dile getiren Tetiker, oda sicil kayıt belgesi bedelini de 10 TL'den 1 TL'ye indirdiklerini söyledi.

"BELEDİYENİN KİRA ARTIŞLARI RAHATSIZ EDİCİDİR"

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin mülkiyetinde ticaret yapan kiracılarının kira bedellerini yüzde 30'a varan oranlarda artırmasının ilçe ekonomisinin dibe vurduğu bir dönemde rahatsız edici olduğunu dile getiren Tetiker, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın çok iyi niyetli bir insan olduğunu ve bu uygulamayı kendisine soracağını anlattı. Teiker konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Ereğli'de herkes kaçak güreşir. Bu arkadaşlar benim kardeşlerim dostlarım geldiler. Burası küçük yer Hüseyin Uysal bizim ulaşamadığımız adam değil çağırsak buraya gelir. İyi niyetli bir insan ama neye istinaden tek taraflı dinlemek istemedim. Uysal'ı da dinlemek istedim. 2 Satır yazı yazıverin TSO'da belge olsun dedik. Bu sorun ortada kalmaz. İlk fırsatta beraber olduğumuz bir ortamda Uysal'a sorarım neden yaptığını sorarım büyük zamları. Rahatsız edicidir. Zamanlama önemli burada. Karadeniz Ereğli bu kadar dibe vurmuş durumda insanlara siz bunu reva görürseniz bu insanlar sıkıntı çeker. Hareketlilik sağlayalım, sabırla geliyoruz bu Erdemir kapılarını açmak. Mücadele ile oluyor zor ulaşıyorsunuz insanlara. Direndiler belki de terbiye etmeye çalıştılar bunlar da olabilir. Başlangıçta da meydanı boş bulmuş. İşçinin cebinden parasının yarısının alındığını görüp de kimsenin sesi çıkmamıştır." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli Tso Başkanı Yaşar Tetiker 2015 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement