Kdz. Ereğli'de Çocuk Meclisi Seçimleri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli'de Çocuk Meclisi Seçimleri Yapıldı

Kdz. Ereğli\'de Çocuk Meclisi Seçimleri Yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen çocuk meclisi seçim yaparak başkanını seçti.

13.12.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen çocuk meclisi seçim yaparak başkanını seçti.

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü Çocuk ve Gençlik Meclisleri ilk toplantısını, AKM Nikah Salonu'nda yaptı. Belediye Meclisinin toplantı usul ve esaslarında belirtilen şekilde yapılan toplantıda, Gençlik ve Çocuk Meclisi Başkanları seçildi. Seçim öncesi bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, çocuklara ve gençlere güvendiğini söyledi. Başkan Uysal konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bizler, Ereğli'yi yönetmeye talip olurken ve yönetirken 'önce çocuklarımız' dedik. Siz çocuklarımız ve gençlerimiz, umudumuz ve yarınımızsınız. Beni iki şey çok heyecanlandırıyor. Birincisi, Ereğli'nin geleceğini düşününce, ikincisi de sizlerin yüzünü görünce heyecan duyuyorum ve sizlerden öz güven sahibi olmanızı istiyorum. Ülke ve dünya sorunlarını bilen, sorgulayan ve evrensel değerleri önemseyen çocuklar ve gençler olmanızı istiyoruz. Sizlere yapılan yatırımları parayla ölçemeyiz. Sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Burada bulunan aileler ve öğretmenlere de ricam, bu gençleri izleyelim. Yıllar sonra göreceğiz ki onlar başarılı ve farklı bir dünyanın çocuğu olacak. Bu duygularla meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum."

Toplantıya gençlik ve çocuk meclisinde ki en yaşlı üye başkanlık yaptı. Yapılan oylamada Gençlik Meclisi Başkanlığı'na Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra Demiray seçilirken, Çocuk Meclisi Başkanlığı'na da Ahmet ve Orhan Oğuz İlkokulu'ndan Tuana Yalınkılıç seçildi. Ayrıca her iki meclisin icra kurulları da seçimle belirlendi.

Gençlik Meclisi Başkanı Esra Demiray, konuşmasında kendilerine inanan ve güvenen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a teşekkür etti. Demiray "Kendisi ile birlikte güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum" dedi. Meclisi Başkanı Tuana Yalınkılıç ise yaşadıklarının inanılmaz bir olay olduğunu belirterek kendilerinin fikir ve düşüncelerine fırsat veren Başkan Uysal'a teşekkür etti.

Yapılan seçimler sırasında Çocuk Meclisi Başkanlığı adaylarından Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Elif Sude Gündüz konuşma yaparken gözyaşlarını tutamadı. Gündüz "Ağaçlar dikmek için, sokak hayvanlarını korumak için, daha güzel bir Ereğli için beni seçin" dedi.

Çocuk ve Gençlik Meclisi'nin ilk toplantısında meclis üyeliğine seçilenlere mazbataları ve meclis üyeliği rozetleri protokol tarafından takıldı.

Düzenlenen toplantıya, Başkan Uysal'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan ve Altptekin Dursun, Belediye Meclis Üyeleri Sezai Meriç, Yusuf Kalay, Salih Kumaş, İhsan Yazıcıoğlu, Fevzi Mazlum, İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Kazım Beceren, bazı daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin aileleri katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli'de Çocuk Meclisi Seçimleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement