Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Yeni İtfaiye Binası Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Yeni İtfaiye Binası Hizmete Girdi

Kdz. Ereğli Belediyesi\'nin Yeni İtfaiye Binası Hizmete Girdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesine bağlı itfaiye müdürlüğünün yeni hizmet binası ile yeni alınan ve bakımı yapılan iki ayrı itfaiye aracı törenle hizmete girdi.

22.04.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesine bağlı itfaiye müdürlüğünün yeni hizmet binası ile yeni alınan ve bakımı yapılan iki ayrı itfaiye aracı törenle hizmete girdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası için Kışla Sanayi girişinde tören düzenlendi. Törene Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve gönüllü itfaiyeciler katıldı.

Açılışta konuşan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş bölgede 200 bin nüfusa hizmet verdiklerini söyledi. Bölgenin coğrafi olarak dağınık olmasından dolayı itfaiye noktalarını ayrı ayrı noktalara dağıttıklarını dile getiren Ateş "Bugün üçüncü gurubumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Temmuz ayında da inşallah Kepez Mahallemiz de açılış gerçekleştireceğiz. Ereğli'yi dört bir noktadan sarmış olacağız. Bu gurupları açınca ekipman, malzeme ve personel desteğine ihtiyacımız var. Belediye Başkanımız sağ olsunlar bizi kırmadılar. 2 tane araç hizmete girdi. Bir tane elimizde bulunan aracı revize ettik ve bir tane de 32 metre uzunluğunda merdiveni bulunan araç aldık. Batı Karadeniz'in en güçlü itfaiye teşkilatı olduğumuzu söyleyebiliriz. İtfaiye olarak yalnızca bunları yapmıyoruz, aynı zamanda minik kreş çocuklarımızı eğitmekle birlikte, ev hanımları ve bunun yanında gönüllü itfaiyeciler de buna devam ediyor. Bugün 7. Gurup gönüllü itfaiyecilerimizin sertifika törenleri var. Onlarda bizimle birlikte olaylara, afetlere, herhangi bir doğal kazaya ve yangınlara şahit oluyorlar, bizleri yalnız bırakmıyorlar. Şuanda 190 erkek, 65 bayan olmak üzere KDZ. Ereğli'de 225 gönüllü itfaiyecimiz vardır" dedi.

Bölgede yangın ve doğal afet gibi olayların yaşanmamasını dileyen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında oluşabilecek afetlere karşı her türlü tedbiri önceden aldıklarını söyledi. Uysal konuşmasında şunları söyledi; "İtfaiyemizin 2 aracını yeniledik. 1 tane yeni araç aldık, 1 tanesini de rezerve ettirdik. Biz bunları yenilerken Kdz. Ereğli de ve çevremizde bulunan binaların yüksekliğinden dolayı. Bu araçlara ihtiyacımız olduğunu tespit ettik ve Batı Karadeniz'in en önemli ve en kuvvetli itfaiye birimleri haline geldik. Felaketler olmadan, başımıza gelmeden önlem almalıyız. Bunun da başı eğitimden geçiyor. Sadece araçlarımızı almakla kalmıyoruz aynı zamanda da itfaiye müdürlüğümüzde de gönüllü itfaiyecilerimiz vasıtasıyla eğitimlerimiz devam etmektedir. Bundan dolayı da ben bu eğitime katılanları tebrik ediyorum. İnşallah bölgemizde felaketler olmaz, olursa da olmadan önce tedbirlerimiz almalıyız, biz de bu önlemleri aldık diye düşünüyorum. İtfaiyemiz gerçekten güçlü, inşallah ne yangın ne de sel felaketi yaşamamayı diliyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı tarafından dua yapılarak itfaiyenin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. İtfaiye binasında incelemelerde bulunan Uysal daha sonra AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte 32 metrelik itfaiye merdivenine binerek yeni itfaiye aracını da test etti. Uysal daha sonra gönüllü itfaiyecilik eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerine sertifikalarını vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Yeni İtfaiye Binası Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement