KDP: Kobani'ye Peşmerge Birkaç Gün Sonra Gidecek - Son Dakika
Güncel

KDP: Kobani'ye Peşmerge Birkaç Gün Sonra Gidecek

KDP, Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişinin gerekli hazırlıklar ve parlementoda yapılacak oylama sebebiyle birkaç gün sonra gerçekleşeceğini duyurdu

21.10.2014 23:51  Güncelleme: 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişinin gerekli hazırlıklar ve parlementoda yapılacak oylama sebebiyle birkaç gün sonra gerçekleşeceğini duyurdu. Hawrami peşmergenin geçişi için gerekli hazırlıkların bitmediğini söyledi.

"BİR KAÇ GÜNE İHTİYAÇ VAR"

Hemin Hawrami Twitter hesabından açıklama yapan Hawrami, ifadeleri şöyle:

"Peşmerge'nin Kobani'ye gitmesi için birkaç güne ihtiyaç var. Başkan Barzani'nin talimata hazır. Daha fazla hazırlık yapılmasına ihtiyaç var. İkinci silah ve mühimmat yardımı yakında yapılacak."

"VEKİLLER SICAK BAKIYOR"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu da çarşamba günü peşmergenin, Kobani'ye geçişini görüşecek ve oylayacak.

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf konuyla ilgili olarak "Peşmergenin ülke dışına çıkmasına siyasi partiler ve milletvekilleri sıcak bakıyor. Çok fazla tartışılacağını düşünmüyorum. Bir saatlik görüşmeden sonra kabul edilebilir. Türkiye, Peşmergenin Kobani'ye geçişine izin vererek, aslında Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) önemli bir destekte bulundu" dedi.

"TEKNİK DETAYLAR KALDI"

Kobani'yi savunan PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim de, IKBY Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet Sadık ve milletvekillerini ziyaret ederek, Peşmergenin Kobani'ye gönderilmesi ve silah yardımı konularını görüşmüştü. Müslim, Peşmergenin gidişiyle ilgili gerekli siyasi kararın alındığını, işin sadece teknik detaylara kaldığını ifade etmişti.

BAŞBAKAN'DAN "GEÇİŞ" AÇIKLAMASI

Türk Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu'na peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçmesinin başlayıp başlamadığı soruldu. Davutoğlu şöyle yanıt verdi:

"Kobani'deki durumu dengeleyebilmek veya Kobani'deki durumu, en azından zararlarını minimize edebilmek için bazı unsurların Kobani'ye geçişi konusunda da insanî ve lojistik amaçlı olarak söylüyorum, görüşmeler sürüyor, bu görüşmeler çerçevesinde gerekli adımlar atılır."

Başbakan bu geçişler kapsamında PKK üyelerinin geçişine izin verilmeyeceğini de söyledi:

"Türkiye'yi kana bulamak içinde olan PKK ve müzahir unsurların oraya geçmesi mümkün değildir. Ancak Peşmerge Irak Anayasası tarafından tanınan bir güçtür."

"ABD BİZE SÖZ VERDİ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, Kobani'de IŞİD'le savaşan PYD'ye yapılan silah yardımına değindi, bu yardımın tekrar etmeyeceği konusunda ABD'den söz aldıklarını söylemiş ve "Sözünde durması gerekir, ama bunun garantisini biz veremeyiz" dedi.

KDP: Kobani\'ye Peşmerge Birkaç Gün Sonra Gidecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel KDP: Kobani'ye Peşmerge Birkaç Gün Sonra Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • kendal: ark hep diyordunuzya turkiye şavaşa girmesin diye bırakında kurtler işitin icabına baksın kurtler için değil butun orta doğu için bir tehtidır işitin ne faydasını gördunuzde işiti destekliyorsun kurt turk arap şii suni ayırt etmeden katlediyor buna göz yuman insanlıktan nasip almamış 4 1 Yanıtla
  • :': türkiye kerizmi? elbet bir pazarlıklar yapılıyordur. 0 3 Yanıtla
  • asilzade: Türkiydeki yakıp yıkıcılarda gitsin peşmergeyle beraber tabi yiyosa 1 2 Yanıtla
  • kompani: Birkaç gün içinde düşeceğimi umuyorlar demek. 2 0 Yanıtla
  • abbasi: Allah kimseyi bu koministlerin durumuna düşürmesin! Sen yıllar boyu ABD aleyhine slogan at, sonra kalk ABD ile aynı safta buluş!Ne de güzel kıvırtıyorlar ama! İşte TKP’nin solhaber sitesinde birkaç gün önce yayınlanan haber-analizin başlığı “Koalisyonun Kobane saldırıları propaganda için”. Yani?Denilmek isteniyor ki, gerçekte emperyalistler bizimkilere yardıma gelmediler, mecbur kaldıkları için geldiler. Yani? Yanisi şu, biz hala aynı yerdeyiz!Yersen! 1 0 Yanıtla
  • velat kobani: DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırı 36’ıncı gününde devam ediyor. Çeteler Rakka, Cerablus, Minbic ve Gire Spî gibi merkezlerden getirdiği takviye güç ve silah desteğinde dün gün ve gece boyunca tüm cephelerden eş zamanlı saldırılar düzenledi. Saldırılar karşısında YPG/YPJ güçleri ve Kobanê halkı büyük bir direniş sergileyerek, çeteleri geri püskürttü. YPG güçleri ayrıca çetelere yönelik bazı saldırılar da düzenledi. Son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 73 çete üyesi öldürüldü. - 1 0 Yanıtla
  • SEROK: BURDA BİRBİRİNİ RENCİDE ETMEKTEN BAŞKA BİŞEYE YARAMIYORSUNUZ ÇOK APTAL VAR ÇOK HİÇ KİMSE İNSANİ DÜŞÜNMÜYOR HEP OKLAR ÇEKİLİR 0 0 Yanıtla

Advertisement