KBÜ'ye Gelenlerin Dikili Fidanı Oluyor - Son Dakika
Kültür Sanat

KBÜ'ye Gelenlerin Dikili Fidanı Oluyor

KBÜ\'ye Gelenlerin Dikili Fidanı Oluyor

Karabük Üniversitesi, kurulduğu 2007'den beri öğrenciler ve aralarında devlet yöneticilerinin de bulunduğu ziyaretçiler adına 165 bin fidanı toprakla buluşturdu.

19.01.2015 12:36  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAİK EREZ - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Demir Çelik Kampüsü'nde kurumun eğitim-öğretime başladığı 2007'den bu yana öğrenciler ve aralarında devlet yöneticilerinin de bulunduğu ziyaretçiler adına 165 bin fidan dikildi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulduklarında uyguladıkları ilk projelerden birisinin ağaçlandırma olduğunu söyledi.

Üniversiteye gelen herkes adına fidan diktiklerini belirten Uysal, "7 yılda 165 bin ağaç diktik. Çevreye duyarlılık ilk önceliğimiz oldu. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun istediği gibi... Plaket ve tanıtım materyali yerine ağaç hediye ediyoruz. Böylece 165 bin kişinin üniversitemizde dikili ağacı oldu" şeklinde konuştu.

"11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş da kampüsümüzde ağaç dikti" diyen Uysal, şöyle devam etti:

"Ziyaretçilerimiz adına dikilen fidanların üstüne isminin yazıldığı broşürler asıyoruz. Dikilen fidanların takibini internet üzerinden yapmak mümkün. İsteyen kişi verdiğimiz numarayla internet üzerinden diktiği fidanın gelişimi hakkında bilgi sahibi oluyor. Dikilen fidanları sahibine tapu veriyoruz. Bu uygulamanın doğaya ve insanlığa çok fazla katkı sağlayacağını düşünmekteyim."

Öğrencilerin doğayla iç içe olmasının onlarda pozitif etki oluşturduğunu aktaran Uysal, "Onlarda çevre bilinci oluşmasına katkı sağlıyoruz. Çevre bilincine sahip nesiller yetiştirmek, dünyanın ve ülkemizin doğal kaynaklarının korunması konusunda ufuk açar. Kampüsün her yerinde çevre ve doğayla ilgili yazılar var. Tüm bölümlerin ve öğrenci kulüplerinin hatıra ormanı mevcut. Kampüste 65 fidan çeşidi var" ifadesini kullandı.

Uysal, üstün çevresel başarıları ve sürdürülebilir uygulamalarından dolayı "Küresel Yeşil Ödülü"nü aldıklarını sözlerine ekledi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat KBÜ'ye Gelenlerin Dikili Fidanı Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement