Kazlıçeşme Abay Öğrencilerinden Ramazan'ı Karşılama Programı - Son Dakika
Güncel

Kazlıçeşme Abay Öğrencilerinden Ramazan'ı Karşılama Programı

Kazlıçeşme Abay Öğrencilerinden Ramazan\'ı Karşılama Programı

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kazlıçeşme Abay İmam Hatip Ortaokulu'nun, " Hoş Geldin ,Ya Şehr- i Ramazan " Programı ,öğretmenleri ve öğrencileriyle izleyenlere muhteşem anlar yaşattı.

26.05.2017 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazlıçeşme Abay İmam Hatip Ortaokulu'nun Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezindeki programa,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Faruk TOSUN ve Kazım AYVAZ, Zeytinburnu okul müdürlerinden Nermin AKÇAY, Sibel GÜZEL, Mücahit ÇATAL, Oktay ERSEL, Mustafa BAYRAKDAR, Hasan AHSOY, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan AYYILDIZ ,(ZEYÇED) Zeytinburnu - Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali GÜNDÜZ ve Denetleme Kurulu Başkanı gazeteci Mehmet ALPAY,THM Sanatçısı Meltem DEMİR ve öğrenci velileri programı izlemek için iştirak ettiler.

Okul Müdürü Gülsüm ÇINAR, yardımcısı Mustafa ÇIRAK, öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı İlknur KUZU ve ekibi Ramazan ayı başlangıcı öncesinde düzenlemiş oldukları"Hoş Geldin ,Ya Şehr-i Ramazan"programı ile gönülleri fethettiler.

Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Sena HASANOĞLU'nun sunuculuğunu yaptığı program, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehit olan asker, kolluk kuvvetleri ve sivil halkımızın manevi ruhlarına saygı duruşu yapıldı ve ardından coşkulu bir halde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlamı üzerine okul müdürü Gülsüm ÇINAR yaptığı konuşmada "Her bir Müslümanın derin bir iştiyakla yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl müminleri değiştirmek ve dönüştürmek üzere gelen rahmet ayı, bereket ayı, mağrifet ayı, Ramazan Ayı'nın başlangıcı. İçimizin karanlık dehlizlerinde kaybolurken, yüreğimizde yanarak, zihnimizi aydınlatarak, bizi merhamet yüklü sokaklara çıkaran bir hidayet rehberinin doğuşunu idrak edeceğimiz bir kutlu doğumun başlangıcı.Kazlıçeşme Abay İmam Hatip Ortaokulumuz,bu yıl çok farklı bir programa imza attık. Rahmetlerin ayı Ramazan'ın kandillerini, yüce kitabımızın "Sirac-ı Münir"diye adlandırdığı ışık saçan kandili ile, yani Rahmet Peygamberi ile yakalım dedik… Ramazan mektebinin en önemli dersinin sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v )'in sünnetini ve siretini idrak etmek olduğunun hareketiyle, bu güzel programı sizlere sunduk,Tüm emeği geçen arkadaşlarıma ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Okulun öğrencilerinden bir küçük çocuğun, büyük insanlara taş çıkartırcasına Kuran-ı Kerim tilavetini okudu ve alkışlarla ödüllendirildi.

Hz. Muhammed ( s.a.v ) ve Ramazan Ayı ile ilgili olarak slayt gösterimi yapıldıktan sonra Ramazan eski yıllarının sahne oyunlarından Hacivat ve Karagöz oyunu sergilendi.

3 kız ve iki erkek öğrenci"Sen Yoktun"isimli Naat'ı okurlarken salonda çıt çıkmıyordu ve ezberlerinin mükemmelliğini yüreklere yansıtıyorlardı.

8'i erkek öğrenciden oluşan 24 kişilik öğrenci gurubu"571'de Bir Güneş Doğdu"ilahi ve söylev gösterileri, sahne kareografi ve hareketlilikleri ile muhteşem dakikaların yaşanmasını sağladılar.

9 öğrenciden oluşturulan öğrencilerin"Sahabelerin Hayatı"konusundan aktarmalar yaptılar. Okulun İngilizce Öğretmeni Müge NUR, udu ile sahne alırken bir kız ve bir erkek öğrenci de kendisine ilahileri nakşetmek için eşlik ettiler ve öğretmen Müge NUR'da bir ilahi okurken adeta bir duygu seli içerisindeydiler.

SEMAZENLERİN HARİKA GÖSTERİSİ

Okul Aile Birliği Başkanı İlknur KUZU'nun kareografisini hazırladığı ve çalıştırdığı 22 öğrenciden oluşan semazen ekibinin,gösterilerini, profesyonel semazenler gibi sunmaları, izleyenlerce dakikalarca alkışlandı ve salonda bulunan herkes"bir daha"diyerek tempo tuttu.

Geçici Eğitim Merkezi'nden 10 öğrencinin oluşturduğu gurup"Güzel Annem"ilahisini yansıtırlarken Türkçe kelimeleri çok iyi kullanmaları ile dikkat çektiler.

RUMEYSA HÜSNA KUZU'DAN HARİKA"NAAT "

Programın son bölümlerine doğru öğrencilerden Rümeysa Hüsna KUZU sahne aldı. Hz. Muhammed ( s.a.v ) ile ilgili olan, hayli uzun ve ezberlenmesi de bir o kadar zor olan"40 YAŞINDASIN"Naat'ını muhteşem bir şekilde okuması, herkesin yüreğinde adeta peygamber rüzgarı esintileri serpti.

Programın son bölümünde 30 öğrenciyi aşkın okul korosu gurubu sahne aldı. Öğrencilerin duygu denizinde yüzercesine ilahileri koro ve solo şeklinde okumaları,salonu dolduranlarca alkışlarla ödüllendirildi.
Programın sonunda görev alan tüm öğrenciler ve öğretmenler ile okul aile birliği ekibine ödüller verildi ve günün anısına olan fotoğraf çekimlerini yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kazlıçeşme Abay Öğrencilerinden Ramazan'ı Karşılama Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement