Kazım Kurt Yemin Ederek Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Kazım Kurt Yemin Ederek Göreve Başladı

Kazım Kurt Yemin Ederek Göreve Başladı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt mazbata ve devir teslim töreninden sonra belediye binası önünde yaptığı konuşmada “CHP’ye omuz veren sevgili arkadaşlarım hepinizi saygıyla sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

07.04.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt mazbata ve devir teslim töreninden sonra belediye binası önünde yaptığı konuşmada "CHP'ye omuz veren sevgili arkadaşlarım hepinizi saygıyla sevgiyle kucaklıyorum" dedi.

Eşini kaybeden CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer'e başsağlığı ve sabır dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Kurt, çıktıkları yolun çok meşakkatli ve uzun bir yol olduğunu belirtti. Kazım Kurt, "Her gün çok farklı duyguları yaşıyoruz. Bu seçim kampanyası bizim için kayıplarla dolu bir kampanya oldu. Amcamı, annemi, eniştemi kaybettim. Ama siz bana en büyük yakınlığı gösterdiniz, bu mücadelemizin başında belki de şu anda benim yerime konuşacak olan Mustafa Mansız'ı da kaybettik. Onun yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bu kadar acının yanında 20 yıldan beri, kurulduğu günden beri ilk defa CHP'li bir başkanın gireceği Odunpazarı Belediyesini kazanmaktan da ayrı bir onur duyuyorum. Eğer sizin özverili dirençli mücadeleniz olmasaydı bu ışıklar, bu kediler Odunpazarı'nı yiyecekti. Ama sandıklara oturdunuz mücadele ettiniz, hakkınızı yedirmediniz hepinize şükran borçluyum. Çok uzun yıllardır mücadele eden CHP'li sandık görevlilerine üyelerine parti yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu kavga sonuçta zaferle sonuçlanmıştır."

ODUNPAZARI'NDA ÇALIŞANLARIN GÜVENCESİ CHP

Odunpazarı'nın da bundan sonra tıpkı Tepebaşı ve Büyükşehir gibi Cumhuriyetçi, Halkçı, Devrimci, Atatürkçü bir anlayışla yönetileceğini ifade eden Kurt, " Demokrasi, insan hakları hukukun üstünlüğü bizim en temel şiarımızdır. Bunu herkes için istiyoruz. Bu nedenle Odunpazarı Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarıma son defa sesleniyorum; sizin iş güvencenizin teminatı CHP'dir, sizin sendikal güvenliğinizin teminatı CHP'dir, sizin hak hukuk adalet inancımızın teminatı CHP'dir bu konuyu bir daha kimseyle konuşmayacağım, herkes işini yapacak, işinin en iyisini yapacak. Biz 10-20 yıllık açığı kapatacağız" şeklinde konuştu.

KAZIM KURT YEMİN ETTİ

CHP'li bir belediye başkanı olarak yemin edeceğini kaydeden Kurt hazırladığı metni okudu. Kurt, yemin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevini icra ederken Anayasaya ve yasaya bağlılık içinde Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, demokrasi temel insan hak ve özgürlükleri ve laik Cumhuriyet ideallerine sahip çıkarak, ulusal toplumsal ve kamusal yararı her türlü yarardan üstün ve değerli görerek belediyenin sahip olduğu tüm yetki ve kaynakları toplumun bütün kesiminin yaşam kalitesini yükseltmek, kent yaşamını daha kolay ve güzel hale getirmek planlı kentleşme, şehircilik kurallarına uyarak, kentin tarihi mimari ve kültürel dokusunu koruyarak geliştirmek, yoksulluğu kader olmaktan çıkararak, herkes insan onuruna yakışır bir yaşam düzeyine sahip olmasını sağlamak, kirliliği ortadan kaldırarak kentin doğasını korumak, kadınların ve gençlerin korunmasına ve istihdamına yönelik özel önlemler almak, engelli yaşlı ve şehit ve gazi annelerine ve yakınlarına sahip çıkmak,esnafın ve tüketicilerin dostu olarak her iki kesimin de hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmek kenti demokratik yaşamın hoşgörünün ve toplumsal dayanışmanın geçerli olduğu bir yaşam alanı haline getirmek, etkili katılımcılık ve şeffaflık mekanizmalarını kurup yönetimde şeffaflığı sonuna kadar sağlamak, herkes için sanat ve kültür, her yaş için spor ve sağlıklı yaşam olanaklarını sağlamak, kenti doğal yaşamla buluşturmak kent bitki ve hayvanlarına da özen göstererek, böylelikle herkesin varlık içinde, birlik içinde, dirlik içinde yaşayacağı bir Odunpazarı kurmak için var gücümle çalışacağıma şerefim üzerine söz veriyorum."

ESKİŞEHİR HALKI KANITLADI

Kurt'tan sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise şunları söyledi:

"Demokrasilerde halkın oyuyla iktidara gelen siyasi iktidarların demokrasiyi rafa kaldırmaya çalıştığı zamanlar olmuştur. Tarihte bunun örnekleri vardır, ülkemizde de böyle bir süreç yaşıyoruz, demokrasinin tüm kanallarının tıkandığı bir süreç yaşadık. 30 Mart seçimleri Türkiye insanı açısından demokrasinin yaşatılıp yaşatılmadığının sınandığı bir seçim olmuştur. Demokrasilerin güzelliğini yakalayabilmek insanların demokrasinin nimetlerinden yararlanabilmesi, demokrasinin tıkandığı dönemlerde bunu tekrar sağlayabilmek için diyet ödemesiyle özdeştir. Eğer toplum demokrasiyi ayakta tutacak diyeti ödemeyi başarabilirse toplum olarak demokrasiyi ayakta tutabiliriz. 30 Mart seçimlerinde Eskişehir halkı demokrasiyi yaşatmakta kararlı olduğunu herkese kanıtladı. Demokrasiyi sadece seçime indirgerseniz bunu sorunlu bir mekanizma olmaktan çıkaramazsınız. Demokrasinin doğru işlemesi için Kazım'ın konuşmasındaki yeminine uygun bir şekilde hak, hukuk, insan hak ve özgürlüklerinin yaşatılması gerekir, ama iktidar partisinin lideri demokrasiyi sadece seçime indirgemiştir, gelecek günlerde çağdaş bir toplumda var olan demokrasiyi yaşatmanız umuduyla yolunuz açık olsun." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazım Kurt Yemin Ederek Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement