Kazı Sezonu Kapandı - Son Dakika
Güncel

Kazı Sezonu Kapandı

Kazı Sezonu Kapandı

Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu’nda alınan kararla 31 Ekim günü sona eren kazı sezonu nedeniyle acil durum ve arızalar dışında cadde ve sokaklarda kazı sezonunun açılacağı bahar aylarına kadar kazı yapılamayacak.

10.11.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu'nda alınan kararla 31 Ekim günü sona eren kazı sezonu nedeniyle acil durum ve arızalar dışında cadde ve sokaklarda kazı sezonunun açılacağı bahar aylarına kadar kazı yapılamayacak.

Her yıl ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla düzenlenen ve kazı sezonunun başlangıç ile bitiş tarihlerinin belirlendiği AYKOME'de, yollar ve kaldırımların alt yapı tesisleri için farklı kurumlar tarafından defalarca kazılıp sonra tekrar kapatılarak, zarar verilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Başkent yollarında, cadde, bulvar ve sokaklarda gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları AYKOME Genel Kurulu'nda belli bir programa bağlanarak alt yapı kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türk Telekom, Başkent Gaz ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ gibi ilgili alt yapı hizmeti veren birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra ilçe belediyeleri temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşen genel kurul toplantılarında, kazı sezonunun açılış ve bitiş tarihleri önceden belirleniyor.

ACİL DURUM VE ARIZALARDA KAZI YAPILABİLECEK

Kazı sezonunun 31 Ekim'de sona ermesi ile 2015 yılında yapılacak Genel Kurul Toplantısı'nda belirlenecek tarihe kadar kazı yapılamayacağını belirten AYKOME yetkilileri, sadece arıza ve acil durumlarda kazı çalışmasına izin verilebileceğini belirttiler.

Yetkililer, iklim koşullarına bağlı olarak yaya ve araç trafiğinin daha sağlıklı olması, yollar ve kaldırımların defalarca kazılıp tekrar kapatılmasının önlenmesi ile kış aylarında asfalt ve benzeri çalışmaların yapılamaması nedeniyle kazı sezonunun kapandığını belirterek, yine genel kurulda belirlenecek kazı sezonunun açılış tarihine kadar arıza ve acil durumlar dışında kazı çalışması yapılmasına izin vermeyeceklerini söylediler.

Gezici ekiplerle kaçak yapılan kazı çalışmaları ile ilgili işlem yapılacağını kaydeden yetkililer, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını isteyerek şikayetlerin Alo 153 Mavi Masa hattına bildirilmesini önerdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazı Sezonu Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement