Kazakistan'da Nazarbayev Yeniden Başkan - Son Dakika
Dünya

Kazakistan'da Nazarbayev Yeniden Başkan

Kazakistan'da devlet başkanlığı seçimini, oyların yüzde 97,5'ini alan mevcut Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev kazandı.

26.04.2015 23:15  Güncelleme: 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazakistan'da devlet başkanlığı seçimi sandık çıkış anketlerine göre, mevcut Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in oyların yüzde 97,5'ini alarak yeniden başkan seçildiği açıklandı.

HALK 'NAZARBAYEV' DEDİ

Demokrasi Enstitüsü Müdürü Yulya Kuchinsky, Devlet Başkanlığı Merkezi İletişim Servisinde yaptığı açıklamada, 14 seçim bölgesindeki 550 sandıkta binden fazla kişiyle yapılan çıkış anketlerine göre mevcut Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in oyların yüzde 97,5'ini aldığını bildirdi.



Kuchinsky, seçimlerde yarışan Kominist Parti'nin adayı Turgun Sızdıkov'un 1,87, bağımsız aday Abelgazi Kusainov'un ise yüzde 0,63 oy aldığını ifade etti.

5. KEZ DEVLET BAŞKANI

1989 yılından beri bu görevi yürüten Nazarbayev bu seçimi de kazanmasıyla birlikte beşinci kez devlet başkanı seçilmiş oldu.

Kazakistan\'da Nazarbayev Yeniden Başkan
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Kazakistan'da Nazarbayev Yeniden Başkan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Kabil lolo: Türkiyeyede bunun gibi diktatör Lazım.o zaman anlarlar. Tayyip in değerini. 7 16 Yanıtla
  • Dayı: Seçim mi !?!?!? 4 0 Yanıtla
  • huso: Şaşlrmadlm.... 3 0 Yanıtla
  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor
    11:57 İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor

    İsrail, ramazan ayının üçüncü cumasında da Batı Şeria'daki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için Kudüs'e geçişinde kısıtlamalarını uygularken, çok sayıda kişinin geçişine izin vermedi. İsrail güçleri, kontrol noktalarında kimlik kontrolü yaparak geçmek isteyen Filistinlilere engel oldu. Özel izinleri olan bazı Filistinlilerin de Kudüs'e girişi engellendi. İsrail'in bu kısıtlamaları, Filistinlilerin Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemek için yapıldığı düşünülüyor.


Advertisement