Kaza Kurbanı Öğretmenler Son Yolculuğuna Uğurlandılar - Son Dakika
Güncel

Kaza Kurbanı Öğretmenler Son Yolculuğuna Uğurlandılar

Kaza Kurbanı Öğretmenler Son Yolculuğuna Uğurlandılar

Malatya'da dün görev yaptıkları okuldan şehir merkezine dönen öğretmenleri taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu 5 öğretmen ile araç sürücüsü hayatını kaybetmişti.

13.12.2013 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da dün görev yaptıkları okuldan şehir merkezine dönen öğretmenleri taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu 5 öğretmen ile araç sürücüsü hayatını kaybetmişti. Kazada ölen 5 öğretmen ile araç sürücü için bugün cenaze töreni düzenlendi. Türk Bayraklarına sarılı tabutlara sarılan öğretmenlerin yakınları ise gözyaşlarına boğuldular.

Dün Malatya- Adıyaman Karayolunda yaşanan feci kazada, Doğanşehir ilçesine bağlı Gövdeli Beldesinde görev yapan öğretmenleri taşıyan servis minibüsü ile karşı yönden gelen tır kafa kafaya çarpışmış ve kazada minibüs içerisinde bulunan öğretmenler Derya Şahin, Alişan Ergen, Erhan Yaşar, Emine Coşkun, Çetin Kuşbay ile minibüs şoförü Bilal Aldinç hayatlarını kaybetmişti. Feci kazada hayatlarını kaybeden 5'i öğretmen 6 kişi için bugün Malatya Şehir Mezarlığı'nda Cuma Namazı öncesi resmi cenaze töreni düzenlendi. Törene Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Komutanlığı Garnizon Komutanı vekili Tuğgeneral Atilla Darendeli ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile çok sayıda kurum amiri, askeri erkan ile polis ekipleri, milli eğitim camiası ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Törende Türk Bayrağına sarılı tabutlara sarılan ölenlerin yakınları uzun süre gözyaşı dökerken, Vali Vasip Şahin ailelere başsağlığı diledi. Öğretmen Derya Şahin'in kardeşi Hüseyin Toptemir Vali Vasip Şahin'e 'neden okulları tatil etmediniz bu havada' diyerek sitem etti. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde daha sonra kazada ölenlerin özgeçmişleri okundu.

2005 yılında öğretmenliğe başlayan ve 4 ay önce Gövdeli İlk Okuluna tayini çıkan 29 yaşındaki Derya Şahin'in evli olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu belirtildi. Yine 23 yaşındaki Emine Coşkun'da 2012'de okul öncesi öğretmenlik bölümünden mezun olduktan sonra Kayseri'nin Bünyan ilçesinde görev yaptıktan sonra 5 Eylül 2013'te okul öncesi öğretmeni olarak Gövdeli İlkokulu'na atandı. Bir yıllık öğretmen olduğu öğrenilen Coşkun'unun 4 ay önce evlendiği belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden bir diğer öğretmen 29 yaşındaki Çetin Kuşbay ise beş yıllıdır öğretmenlik yaptığı ve Kars Merkez ve Digor ilçesindeki görevlerinin ardından 21 Ağustos 2013'te sosyal bilgiler öğretmeni olarak Gövdeli Ortaokulu'na atandı. Kuşbay'da 3 ay önce dünya evine girmişti.

26 yaşındaki öğretmen Alişan Ergen'in ise 2011 yılında Kapıdere Ortaokulu'nda göreve başladı belirtildi. Ergen'in de 1,5 yıldır evli olduğu ve 2 yıldır öğretmen olarak görev yaptığı belirtildi. 24 yaşındaki Erhan Yaşar ise 2011 yılında mezun olduktan sonra 1,5 yıllıdır Kapıdere Ortaokulunda görev yapıyordu. Yaşar bekardı.

Araç sürüsü Bilal Andiç'in ise okunan özgeçmişinde evli ve 3 çocuk sahibi olduğu belirtilerek uzun süre Milli eğitim camiasına hizmet verdiği belirtildi.

Törende daha sonra bir konuşma yapan Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Ülkemizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için Anadolu'nun her köşesinde, Hakkari'den Edirne'ye kadar her yerinde özverili bir şekilde çalışan değerli öğretmenlerimiz bazen hayatları pahasına bu çalışmayı sürdürmektedirler. Onlar eğitim ordumuzun gönüllerimizde yaşayan ölümsüz neferleridir. İşte bu eğitim neferlerimizden 5'ini yazık ki dün elim bir trafik kazasında kaybettik.ö Dedi.

Bulut, hayatını kaybeden öğretmenlerin, kendilerine ait servis araçlarıyla Malatya'ya dönerken geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettiklerini belirterek, "İnandıkları eğitim davası için hayatlarını feda ettiler. Biz bugün onları Allah'ın rahmetine tevdi ediyoruz. Allah'ın rahmeti geniştir. Cennetin en güzel makamlarında yer bulacaklardır." İfadelerini kullandı.

Resmi cenaze töreninin ardından kılınan Cuma Namazı sonrası cenaze namazına geçildi. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından kıldırılan cenaze namazlarının ardından Derya Şahin ile Erhan Yaşar'ın cenazeleri Malatya Şehir Mezarlığında toprağa verilirken Çetin Kuşbay Yazıhan ilçesi Durucasu Beldesinde, Alişan Ergen Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Beldesinde toprağa verildi. Öğretmen Emine Coşkun'un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kayseri'ye gönderilirken araç sürücüsü Bilal Andiç ise Battalgazi ilçesinde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaza Kurbanı Öğretmenler Son Yolculuğuna Uğurlandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement