Kaza Kurbanı Öğretmenler Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Kaza Kurbanı Öğretmenler Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Kaza Kurbanı Öğretmenler Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Malatya'da dün, görev yaptıkları okuldan kent merkezine dönüşte geçirdikleri kazada yaşamlarını yitiren 5 öğretmen için cenaze töreni düzenlendi.

13.12.2013 14:59  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da dün, görev yaptıkları okuldan kent merkezine dönüşte geçirdikleri kazada yaşamlarını yitiren 5 öğretmen ile araç sürücüsü için bugün hüzün dolu cenaze töreni düzenlendi. Türk bayraklarına sarılı tabutlara sarılan öğretmenlerin yakınları, meslektaşları ve öğrencileri gözyaşlarına boğuldu.

Kenti yasa boğan kaza, dün akşam saatlerinde Malatya- Adıyaman karayolunda meydana geldi. Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Gövdeli Beldesi'nde görev yapan öğretmenleri taşıyan servis minibüsü, kent merkezine doğru giderken, karşı yönden gelen TIR'la kafa kafaya çarpıştı. Kazada, minibüs içerisinde bulunan öğretmenler Derya Şahin, Alişan Ergen, Erhan Yaşar, Emine Coşkun, Çetin Kuşbay ile sürücü Bilal Aldinç yaşamlarını yitirdi.

Kazada ölen 5'i öğretmen 6 kişi için bugün Malatya Şehir Mezarlığı'nda cuma namazı öncesi cenaze töreni düzenlendi. Törene, Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Çakır, 2'nci Ordu Komutanlığı Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral Atilla Darendeli, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, çok sayıda kurum amiri, askerler, polis ekipleri, eğitim camiası, ölenlerin yakınları ve öğrenciler katıldı.

Törende Türk bayrağına sarılı tabutlara sarılan ölenlerin yakınları uzun süre gözyaşı dökerken, Vali Vasip Şahin ailelere başsağlığı diledi.

NEDER OKULLARI TATİL ETMEDİNİZ?

Öğretmen Derya Şahin'in kardeşi Hüseyin Toptemir, Vali Vasip Şahin'e "Neden okulları tatil etmediniz bu havada?" diyerek sitem etti. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde daha sonra kazada ölenlerin özgeçmişleri okundu.

2005 yılında öğretmenliğe başlayan ve 4 ay önce Gövdeli İlkokulu'na tayini çıkan 29 yaşındaki Derya Şahin'in evli olduğu ve 1 çocuğunun bulunduğu belirtildi. Yine 23 yaşındaki Emine Coşkun'un 2012'de okul öncesi öğretmenlik bölümünden mezun olduktan sonra Kayseri'nin Bünyan İlçesi'nde yaptığı görevin ardından 5 Eylül 2013'te okul öncesi öğretmeni olarak Gövdeli İlkokulu'na atandığı okundu. Bir yıllık öğretmen olan Coşkun'un 4 ay önce evlendiği belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden bir diğer öğretmen 29 yaşındaki Çetin Kuşbay ise beş yıllıdır öğretmenlik yaptığı ve Kars Merkez ve Digor İlçesi'ndeki görevlerinin ardından 21 Ağustos 2013'te sosyal bilgiler öğretmeni olarak Gövdeli Ortaokulu'na atandı. Kuşbay da 3 ay önce dünya evine girmişti.

26 yaşındaki öğretmen Alişan Ergen'in ise 2011 yılında Kapıdere Ortaokulu'nda göreve başladığı belirtildi. Ergen'in de 1.5 yıldır evli olduğu ve 2 yıldır öğretmen olarak görev yaptığı belirtildi.

24 yaşındaki Erhan Yaşar ise 2011 yılında mezun olduktan sonra 1.5 yıllıdır Kapıdere Ortaokulu'nda görev yapıyordu. Yaşar bekardı.

Araç sürüsü Bilal Andiç'in ise okunan özgeçmişinde evli ve 3 çocuk sahibi olduğu belirtilerek uzun süre eğitim camiasına hizmet verdiği belirtildi.

Törende daha sonra bir konuşma yapan Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Ülkemizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için Anadolu'nun her köşesinde, Hakkari'den Edirne'ye kadar her yerinde özverili bir şekilde çalışan değerli öğretmenlerimiz bazen hayatları pahasına bu çalışmayı sürdürmektedirler. Onlar eğitim ordumuzun gönüllerimizde yaşayan ölümsüz neferleridir. İşte bu eğitim neferlerimizden 5'ini yazık ki dün elim bir trafik kazasında kaybettik" dedi.

Bulut, hayatını kaybeden öğretmenlerin, kendilerine ait servis araçlarıyla Malatya'ya dönerken geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettiklerini belirterek, "İnandıkları eğitim davası için hayatlarını feda ettiler. Biz bugün onları Allah'ın rahmetine tevdi ediyoruz. Allah'ın rahmeti geniştir. Cennetin en güzel makamlarında yer bulacaklardır" İfadelerini kullandı.

Cenaze töreninin ardından kılınan cuma namazı sonrası cenaze namazına geçildi. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından kıldırılan cenaze namazlarının ardından Derya Şahin ile Erhan Yaşar'ın cenazeleri Malatya Şehir Mezarlığında toprağa verilirken, Çetin Kuşbay Yazıhan İlçesi Durucasu Beldesi'nde, Alişan Ergen Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Gündüzbey Beldesi'nde toprağa verildi.

Öğretmen Emine Coşkun'un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kayseri'ye gönderilirken, araç sürücüsü Bilal Andiç'in cenazesi ise Battalgazi İlçesi'nde toprağa verildi. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaza Kurbanı Öğretmenler Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Mevlana Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin direnişini desteklediklerini ve düşmana korku salmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden şok uygulamalar: Çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi
    15:45 Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden şok uygulamalar: Çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

    Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nün asayiş ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaları kapsamında yapılan şok uygulamalar ve şüphe üzerine yapılan çalışmalar sonucunda 6 ruhsatsız tabanca, 7 tüfek, 5 kuru sıkı tabanca, 10 kesici ve delici alet, 11 şarjör, 359 fişek, 54 sentetik ecza maddesi, 1 gram metamfetamin, 5 uyuşturucu kullanım aparatı, 1 el telsizi ve 1 çakar lamba ele geçirildi.

  • Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir
    15:45 Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir

    Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde vatan hainleriyle yol yürüyenlere ve Afyonkarahisar'a ayar vermeye çalışanlara esnaf ve sanatkarların gereken dersi vereceğini belirtti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması
    15:44 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u bir rant olarak görenleri eleştirdi. Kurum, İstanbul'un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu ve kente hizmet edilmediğini belirtti. Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve İstanbulluları sağlam İstanbul'dan yana olmaya çağırdı.

  • Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu
    15:43 Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde, Norveç vatandaşı Erik Vikre (59), evinde hareketsiz yatarken bulundu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Vikre'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Cenaze, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı
    15:42 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail aleyhine açılan soykırım davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının uygulanması gerektiğini ve Uluslararası Adalet Divanından (UAD) yargılama sürecini hızlandırmasını beklediklerini bildirdi. Yüksel, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı soykırım davası kapsamında UAD'nin verdiği yeni tedbir kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı
    15:41 Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı

    Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Gönen ilçesinde bir araçta yapılan aramada bandrolsüz 90 litre viski, 19 litre rakı ve 14 litre vodka ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı
    15:41 Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen kazada, kamyonetin üst geçidin beton ayağına çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak ağır yaralanan bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti
    15:40 Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ne ziyaret ederek, site yönetimi ve esnafla bir araya geldi. Seçer, sorunları dinledi ve sanayi sitesinin konumunu değerlendirdi. Ayrıca, sanayi esnafının taleplerine de cevap verdi.


Advertisement