15 Kişinin Öldüğü Kaza Yerinde Fren İzi Bulunamadı - Son Dakika
Güncel

15 Kişinin Öldüğü Kaza Yerinde Fren İzi Bulunamadı

Manisa'da 15 tarım işçisinin öldüğü facia gibi kazanın yaşandığı olay yerinde fren izi bulunamaması "kaza değil, resmen cinayet" dedirtiyor.

07.07.2015 08:02  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, dün sabah korkunç bir kaza haberiyle güne uyandı. Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonetin süt tankeri ile çarpışması sonucu aynı köyden 13'ü kadın 15 kişi yaşamını yitirdi, bir kişi ağır yaralı kurtuldu.

Salihli ilçesine bağlı, şimdi mahalle statüsünde olan eski Çökelek köyünden tarım işçileri dün sahur vakti Gölmarmara'da asma yaprağı toplamak üzere yola çıktı. Çoğu kadın olan tarım işçilerini taşıyan üstü açık kamyonet, dün sabah saat 05.30'da Gölmarmara'ya bağlı Hacıveliler köyü yakınlarında E.İ. yönetimindeki 09 DZ 344 plakalı süt tankeriyle çarpıştı.

ŞERİT İHLALİ YAPTI

Tankerin şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldiği ileri sürülen kazada, tankerin altında yaklaşık 50 metre sürüklenen kamyonetin sürücüsü Seydi Aydın (52), eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ummuhan Uysal (30), Nurdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmü Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) feci şekilde can verdi. Ağır yaralanan Güldane Kılınç ise Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

OLAY YERİNDE FREN İZİ BULUNAMADI

Hafif yaralanan süt tankeri şoförü E.İ., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Balıkesir'den süt toplamak için Salihli yönüne giden tanker sürücüsünün direksiyonda uyuklaması sonucu kazanın meydana geldiği değerlendiriliyor. Kaza yerinde fren izinin olmaması bu iddiayı güçlendiriyor. Ölenlerin yakınları kazayı duyar duymaz Akhisar Devlet Hastanesi'ne akın etti. Morgun önünde yakılan ağıtlar yürekleri dağladı.

"BU KAZA DEĞİL TAM BİR CİNAYET"

Teyzesi Azize Kars, yengesi Ayşe Yaşar ve kuzeni Nesrin Aydın'ı kaybeden Yunus Can Uçar, "Üzüm bağlarında asma yapraklarını toplayarak evlerini geçindireceklerdi. Tankerin şoförü uyumuş. Olay yerinde fren izi bile görmedik. Bu kaza değil, tam bir cinayet. Yengemin ayağı ve bileği koptu" dedi.

Gölmarmara Belediye Başkanı AK Parti'li Kamil Öz, kaza ile büyük acı yaşadıklarını, ağıtların yakıldığını söyledi. Öz, ölen işçilerin yaprak toplamak için sahurda yola çıktıklarını, günde 40-50 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirtti.

Böyle ilkel şekilde işçi taşımacılığının artık yapılmaması gerektiğini vurgulayan Öz, ilçeleri birbirine bağlayan karayolunun da çok dar olmasından yakındı ve genişletilmesi gerektiğini söyledi.

"Bu yolun yapımı yılan hikâyesine döndü" diyen Öz, 16 aylık başkanlığı döneminde, bu yolda 20 kişinin kazada öldüğünü anlattı.

TANKER ŞOFÖRÜ: BEN DEĞİL O UYUYORDU

Süt tankeri şoförü E.İ. jandarmadaki ifadesinde uyuduğunu reddetti. E.İ., "Akhisar'da sahur yapmıştım. Kamyonetin şoförü uyudu veya dalgındı. Benim şeridime girdi. Ben korna çaldım, uyardım. Şerit değiştirmeyince ben şerit değiştirdim. Son anda o da uyandı kendi şeridine geçti. Onun şeridinde kafa kafaya çarpıştık" dedi.

Şoför E.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"BEN GİDİYORUM ÇOCUKLARA İYİ BAK"

Katliam gibi kaza haberi Salihli'nin Çökelek köyünü yasa boğdu. Ekmek parası uğruna yola düşen ve köyden ayrıldıktan 15 dakika sonra can veren Çökelekli tarım işçileri yalnız köylerini değil Türkiye'yi ağlattı.

Ölenlerle ilgili ortaya çıkan ayrıntılar da yürek burktu. Yaşamını yitirenlerden Nesrin Aydın'ın Mehmet Aydın'la 8 ay önce dünya evine girdiği ve 3 aylık hamile olduğu belirtildi. Kazada ölenlerden aynı aileden kamyonet sürücüsü Seydi Aydın, eşi Ayşe Aydın, gelini üç aylık hamile Nesrin Aydın, kayınvalidesi Kezban Uysal ve dürünü Azize Kars'ın, banka kredi borcunu ödemek için çalıştıkları öğrenildi.

Sürücü Seydi Aydın'ın, kazada kullandığı kamyoneti 1.5 yıl önce kayınvalidesi Kezban Uysal'ın bankadan çektiği kredi ile aldığı, ayrıca oğlunu evlendirirken de yine kredi çektiği belirtildi.

İki çocuk annesi Yıldız Öztürk'ün (41) eşi Mustafa Öztürk, sabah eşiyle son konuşmasını anlattı. Mustafa Öztürk, "Akşam baş başa çay içmek istediğini söyledi, demleyip içtik. Sabahleyin 'Ben gidiyorum Mustafa çocuklara iyi bak' dedi. Adeta veda eder gibi gitti" diye konuştu.

BAYRAM KIYAFETİ ALACAKTI

Kazada annesi Nurdane Kaya'yla yaşamını yitiren 15 yaşındaki Burak Kaya'nın ise sadece bir bayramlık kıyafet alabilmek için grupla birlikte çalışmaya gittiği öğrenildi

Ölen bir diğer tarım işçisi 32 yaşındaki Zeynep Uysal'ın ise evli ve 4 çocuğu bulunduğu, çocukların en küçüğünün henüz 1 yaşında olduğu kaydedildi. Kazada Zeynep Uysal'ın kardeşi evli ve 2 çocuk annesi Ümmühan Uysal (30) da öldü. Ölen diğer tarım işçilerinden Ümmühan Demirkol'un (38) evli ve 2 çocuk annesi, Ayşe Yaşar'ın (40) evli ve 2 çocuğu, Fadime Orhan'ın (48) evli ve 2 çocuğu, Zeynep Zengin'in (35) evli ve 2 çocuğu, Zekiye Çetin'in (54) evli ve 2 çocuğu, Yıldız Öztürk'ün (41) de evli ve 2 çocuğunun olduğu ifade edildi.

ACIMIZIN TARİFİ YOK

Yaşamını kaybeden tarım işçilerinin yakınları için köy meydanında taziye çadırları kuruldu. Çökelek, hayvancılık ve tarım ile geçinen, 450 nüfuslu bir köy.

Yakınlarını kaybedenlerden Erol Eker ve Çökelek köyü azası Mustafa Yılmaz, Milliyet'e kazada hayatını kaybedenlerin, kazadan önce günlerce bu şekilde yolculuk yaparak çalışmaya gittiklerini söyledi.

Erol Eker: Ben kardeşimin iki gelinini kaybettim. Zeynep Uysal ve Ummuhan Uysal. Ek gelir olsun, aileye katkı olsun diye bir aydır yaprak toplamaya gidiyorlardı. Ummuhan'ın iki, Zeynep'in dört çocuğu vardı. Çok acı, acımızı tarif edemiyoruz.

Mustafa Yılmaz: Oraya vardığımızda süt tankerinin ters istikamete girerek kamyonete çarptığını gördük. Cenazelerin beş tanesi yola, bir cenaze arka tarafta bulunan dereye savrulmuştu. İki cenazeyi de araç içinde sıkışmış biçimde gördüm. Kamyonet sürücüsü yere savrulmuş durumdaydı. Kamyoncu uyuyormuş, uyumayan kişinin bu kazayı yapması imkansız. Çünkü kazanın olduğu yol, görece geniş bir yol.

15 Kişinin Öldüğü Kaza Yerinde Fren İzi Bulunamadı

Son Dakika Güncel 15 Kişinin Öldüğü Kaza Yerinde Fren İzi Bulunamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • alın teri: Devletin tüm olanaklarını araplara peşkeş çekerseniz, kendi insaninz böyle sefalet çeker. Suriyeliye, filistinliyi düşündügüñüz kadar kendi insanizi düsünmediniz. Allah rahmet eylesin 6 2 Yanıtla
  • Caner erensayın: ALLAH hepsine rahmet etsin ailelerine bu mübarek ayda sabır versin 7 0 Yanıtla
  • durust olalim: Tirlar icin ayri yol yapilmali 7 0 Yanıtla
  • Ekmek parası ugruna: Salihliliym böyle bi olayın yaşandıgı ilçede olmak daha kötü.istanbul yolu o gördüğünüz yol.koskoca istanbul yolu çift şerit bile degil gidiş geliş tek şerittir.yanlş oldgnu biliyoruz hepimiz ama hangi ilde tarım işçileri için kapalı kasa koltuklu minibüs kullanılıyor?kimin parası yeter buna?gerçekçi olalım şimdi.uyuyan bir tanker şoförü hangi aracı biçmez sağ bırakır?burda tartışılması gereken trafikteki canavarlar ve o yolun hala tek şerit olması.15 masum insanımız ekmek parasına can verdi ne oldugnu anlamadan öldüler.vicdanı sızlamayan varsa o yol kalsın oyle daha kac can alıcak izleyelim,hukumet yetkililerine duyrulur!! 7 0 Yanıtla
  • Oğuz: Allah rahmet eylesin 5 0 Yanıtla
  • ttt: Siyasiler bakalim ne aciklama yapacak. 4 0 Yanıtla
  • Deli: Çok üzücü..Allah rahmet eylesin..Ancak o kadar insanın kamyonetle taşınması da yanlış.. 4 0 Yanıtla
  • ÖZVANLI: ALLAH rahmet eylesin,kalanlara büyüüük sabırlar versin İNŞAALLAH. 4 0 Yanıtla
  • Ercan yılmaz: Kolay ehliyet verilmemeli 3 0 Yanıtla
  • .......: Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun hepdinin 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement