Kayserililerin Dizisi 'Diriliş Ertuğrul' Aralık'ta Trt1'de - Son Dakika
Yerel

Kayserililerin Dizisi 'Diriliş Ertuğrul' Aralık'ta Trt1'de

Kayserililerin Dizisi \'Diriliş Ertuğrul\' Aralık\'ta Trt1\'de

Aralık ayında TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan Diriliş “Ertuğrul” dizisinin yapımcılığını Kayseri kökenli Tekden Film Üstleniyor.

25.11.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralık ayında TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan Diriliş "Ertuğrul" dizisinin yapımcılığını Kayseri kökenli Tekden Film Üstleniyor. Mehmet Bozdağ, yapımcılığının yanı sıra dizinin proje tasarımını ve senaristliğini de üstleniyor. İddialı oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken dizi hem Türk tarihine ışık tutan senaryosu, hem de duygusal sahneleriyle adından söz ettirecek.

Yapımını Tekden Film'in adına Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin yazdığı, yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı Diriliş "Ertuğrul" dizisi Aralık ayında TRT1 ekranlarında yayınlanacak. Diriliş "Ertuğrul" dizisinin proje tasarımı da Mehmet Bozdağ'a ait. Kayserili kökenli yapım firması olan Tekden Film'in ortağı ise Kayserili Kemal Tekden. Tekden Film daha önce de İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı için Ustalar Alimler Sultanlar Belgeseli ve geçtiğimiz yıl TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül Hırsızı adlı diziye imza atmıştı.

Dünyaca Ünlü Koreografi Ekibi

Aksiyon sahneleri ile oldukça iddialı olan Diriliş "Ertuğrul" dizisi için oyuncular, aylarca Cengizhan, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerin koreografisini yapan Nomad özel koreografi ekibinden at binme, kılıç kullanma ve dövüş eğitimi aldılar. Dizi için ayrıca Beykoz Kundura Fabrikası ve Riva'da 13. yüzyılın dünyası inşa edildi.

Güçlü Oyuncu Kadrosu

Aralık Ayı'nda TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan dizide Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor.

Diriliş "Ertuğrul" dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alplerinin Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollara karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği'ni kurma sürecini konu alıyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayserililerin Dizisi 'Diriliş Ertuğrul' Aralık'ta Trt1'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement