Kayseri Valisinden Dünya Şampiyonu Okçuya Ödül - Son Dakika
Güncel

Kayseri Valisinden Dünya Şampiyonu Okçuya Ödül

Kayseri Valisinden Dünya Şampiyonu Okçuya Ödül

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükler Dünya Kupası finalinde altın madalya kazanan milli okçu Demir Elmaağaçlı'yı ödüllendirdi.

09.11.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükler Dünya Kupası finalinde altın madalya kazanan milli okçu Demir Elmaağaçlı'yı ödüllendirdi.

Vali Düzgün, Kayserili milli okçuyu makamında kabul edişinde şöyle dedi:

"'Demir, birçok müsabakaya katıldı ve onlarca altın, gümüş, bronz madalyayla ilimize döndü. Yaşı daha çok genç. Bundan sonraki spor hayatında da Dünya Şampiyonalarında, Avrupa Şampiyonalarında, belki daha farklı müsabakalarda milli marşımızı dinletecek ve bu dereceleri milletimize, ülkemize hediye edecek. Bildiğim kadarıyla kendisi bu spora 10 yaşında başlamış. Onun için küçük yaşta spora başlamak, çocuklarımızı, gençlerimizi spora yönlendirmek çok önemli. Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezleri'nden (TOHM) biri de Kayseri'de açıldı ve 1,5 yıl gibi kısa bir sürede burada yetişen gençlerimiz, milli takımlara girdiler."

Rekortmen milli okçu Demir Elmaağaçlı da, "Bu spora başladığım ilk günden itibaren bütün hocalarımın benim üzerimde büyük emekleri var. Benim bu başarılarımda, Okçuluk Federasyonumuzla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleri büyük oldu. Ayrıca TOHM'ndeki kamp ve antrenman programlarımız da bu başarılarımda etkili oldu. İnşallah bundan sonra da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim" diye konuştu. Ziyarete Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Okçuluk İl Temsilcisi Üstün Tuncer'de katıldı.

REKORTMEN OKÇUNUN BAŞARILARI

2007 yılından beri milli takım kadrosunda bulunan Demir Elmaağaçlı, 2008 Gençler Avrupa Kupası Ferdi birincilik ve takım ikinciliği, 2008 Gençler Dünya Şampiyonası ikinciliği, 2014 Büyükler Dünya Kupası Ferdi oördüncülük, 2014 Büyükler Avrupa Şampiyonası takım ikinciliği, 2015 Büyükler Avrupa Kupası ferdi birinciliği, takım ikincilik ve Mix birinciliği, 2015 Dünya Büyükler Kupası Mix ikinciliği, 2015  Büyükler Dünya Kupası finali birinciliğini kazandı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Valisinden Dünya Şampiyonu Okçuya Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement