Kayseri Valisi Orhan Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kayseri Valisi Orhan Düzgün'e Ziyaret

Kayseri Valisi Orhan Düzgün\'e Ziyaret

Alman Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Vali Düzgün'ü ziyaret etti

04.04.2014 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid, beraberindeki meclis üyeleri, bürokrat ve işadamlarından oluşan heyet ile Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Alman konuklarını Valilik girişinde karşılayan Vali Düzgün, Valilik Toplantı Salonu'nda ağırladığı misafirlerine hoş geldiniz diyerek, "Bugün Kayseri'de çok nezih bir topluluğu ağırlıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid başta olmak üzere meclis üyeleri, sanayi ve ticaret odalarının başkanları, esnaf odalarının başkanları ve bakanlıklardan bürokratları Kayseri'de misafir etmenin memnuniyetini yaşadıklarını dile getiren Vali Düzgün, konuşmasında iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin geçmişinin 250 yılı aşmasına rağmen özellikle son 50 yılda ciddi bir ivme kazandığına dikkati çekti.

Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın soydaşımızın, işçi olarak gittikleri Almanya'da bugün pek çok pozisyonda Almanya ekonomisine katkı sağladığını kaydeden Vali Düzgün, Türkiye ile Almanya'nın dış ticaret açısından iki önemli ortak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin dış ticaret açısından en önemli ve birinci sırada yer alan ortağı Almanya'dır. Ayrıca, Türkiye son yıllarda dünyada turist kabul eden ilk 7 ülke arasına girmiştir. Türkiye'ye gelen turistler içinde Alman dostlarımız da birinci sırada yer almaktadır. Bu karşılıklı yoğun ilişkiler aslında iki ülke insanları arasında da bir gönül bağı oluşturmaktadır. Ticari ilişkiler pek çok kültürel ilişkilerle de desteklenmekte, Türkiye'de ki birçok arkeolojik kazı Almanlar tarafından yapılmaktadır. Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret ve turizm başta olmak üzere bu güzel ilişkinin Kayseri'de de ivme kazanması için bu ziyaretin anlamı çok büyüktür. Kayseri, Anadolu'nun merkezinde binlerce yıllık geçmişe dayanan ticari kültürüyle günümüzde de iyi bir potansiyele sahiptir. Organize Sanayi Bölgesi'nde 1000'e yakın fabrikasıyla bugün pek çok sektörde mal üretimi yapmakta ve ihracat gerçekleştirmektedir."

Ziyaretin iki ülke arasında ve Kayseri'de kültürel ve ticari ilişkilerin artması için bir vesile olmasını dileyen Vali Düzgün, Fahri Konsolos Çağlar Soysaraç'a da ilişkilerin gelişmesi için gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür etti.

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ise konuşmasına Türkçe olarak "Sayın Valim, Kayseri Valiliği'nde bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz" diyerek başladı ve Almanca ile devam etti.

Heyetiyle birlikte Kayseri'de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren ve Kayseri'ye ait ilk izlenimlerinin çok önemli kültürel varlığa sahip bir kent olduğu yönünde olduğunu anlatan Bakan Schmid, sabah uyandıklarında Kayseri'nin simgesi Erciyes'i görmelerinin de kendisini ve heyetini etkilediğini söyledi.

Kayseri'nin son 10 – 15 yıl içerisinde sanayi bölgesi olarak önemli gelişmeler kaydettiğini bildiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Schmid, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hem eyalet hem de ülke olarak Türkiye'deki sanayiyi daha yakından tanıma isteğimiz var. Bu çerçevede tabi ki bizim düzenli olarak yaptığımız ekonomi ziyaretleri oluyor. Kayseri'yi de programa almış olduk. İstanbul'da Medikal Teknoloji Fuarı'na katılacağız. Baden-Württemberg'ten gelen şirketler, işletmeler, işadamları özellikle de Kayseri'de iş çevreleri ile işbirliği imkânlarını araştırmak istiyorlar. Bu konuda bir imkân var mı görmek istiyorlar. Ortak yönümüz var aslında, ekonomik yapıya baktığımızda Almanya ve Türkiye'de KOBİ'lerin oldukça güçlü olduğunu görüyoruz. Şirketlerin yönetim çerçevesinde olan KOBİ'ler yoğunlukla var. Baden-Württemberg'teki şirket yapılarına baktığımızda aslında bunların tamamı büyük şirketlerden oluşmuyor. İlk etapta zanaat ile başlayan atölye ile devam eden ve sonra büyüyen şirketler bulunmaktadır. Yine bizdeki şirketlere baktığımızda makine sektöründe dünya lideri olan şirketlerde bulunmaktadır."

Alman Bakan Schmid, heyetinde ekonomi çevreleri ile sanayi, ticaret ve esnaf odalarının temsilcilerinin bulunduğunu hatırlatarak, "Bu kapsamda Kayseri'deki muhataplarıyla, oda temsilcileriyle görüşülecek olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Destek olduğunuz için de sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Vali Düzgün, ziyaret anısı olarak Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid'e Kayseri'nin kültürel simgelerinden tarihi saat kulesinin kristal maketini takdim etti.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ise "Bende size ziyaret anısına iki madalyon takdim etmek istiyorum" diyerek Almanya'nın otomotiv sektöründeki iki önemli mucidi Daimler ve Benz anasına basılmış madalyonları Vali Düzgün'e hediye etti.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid'in Türk eşi Tülay Schmid'in de katıldığı ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret Türk – Alman dostluğunun anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kayseri Valisi Orhan Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement