Kayseri Valiliği 'Madde Bağımlılığına' Savaş Açtı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Valiliği 'Madde Bağımlılığına' Savaş Açtı

Kayseri Valiliği \'Madde Bağımlılığına\' Savaş Açtı

Kayseri Valiliği tarafından yürütülen ’Bağımlı olma, bağımsız ol’ projesi kapsamında hazırlanan kısa film öğrencilere izlettirildi ve madde bağımlılığının zararları ’pembe aslında siyahtı’ tiyatro oyunu ile anlatıldı.

30.04.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valiliği tarafından yürütülen 'Bağımlı olma, bağımsız ol' projesi kapsamında hazırlanan kısa film öğrencilere izlettirildi ve madde bağımlılığının zararları 'pembe aslında siyahtı' tiyatro oyunu ile anlatıldı.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcıları Mustafa Masatlı ve Mehmet Aktaş, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kayseri Valiliği tarafından yürütülen 'Bağımlı olma, bağımsız ol' projesi kapsamında hazırlanan madde bağımlılığını anlatan kısa film öğrencilere izlettirildi. Filmin ardından İstanbul Balans Tiyatrosu oyunlarının oynadığı 'pembe aslında siyahtır' isimli tiyatro oyunu büyük alkış topladı.

5 kişinin sahne aldığı oyunda, maddeye nasıl başlandığı ve başlandıktan sonra insanı nasıl ölüme sürüklediği anlatıldı. Ailelerinde çocuklarına karşı ilgisiz kalmaması gerektiğinin anlatıldığı oyun, öğrenciler tarafından dikkatle izlendi.

Tiyatronun ardından bir konuşma yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "İnşallah burada tiyatro oyunun da izlediklerimiz sadece gerçek dünyada karşılaşmadığımız film ve tiyatro sahnesi olarak sizlerin hayatında kalır. Bunun için hepinizin çok bilinçli bir şekilde bunlara hazırlıklı olmanız gerekir. Birçok yerde olumsuzluklarla karşılaşabiliyoruz. Kayseri'de de çok da olmasa da bu tür örnekleri yaşıyor ve görüyoruz. Hepinizin bunun farkında olması için, bizde bir farkındalık yaratmak için kısa filmi sizler için hazırlattık. Buradan anne ve babalara da seslenmek istiyorum. 8 yaşında, 10 yaşında size seslenen çocuklarınıza kulağınızı tıkadığınız zaman 'sonra' dediğiniz zaman, onları bilgisayar ve televizyon başında bıraktığınız zaman onlarda belli bir yaştan sonra sizi unutacaklardır. Eğer çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren sahip çıkılırsa, onlara yeteri kadar vakit ayrılırsa olumsuzluklar ile karşılaşmayacaklar" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayseri Valiliği 'Madde Bağımlılığına' Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement