Kayseri Şeker 59'uncu Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Şeker 59'uncu Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kayseri Şeker 59\'uncu Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kayseri Şeker Fabrikası'nın 59'uncu Genel Kurul Toplantısı, Şeker Fabrikası Toplantı Salonu'nda yapıldı.

31.07.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker Fabrikası'nın 59'uncu Genel Kurul Toplantısı, Şeker Fabrikası Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Kayseri Şeker Fabrikası'nın en büyük ortağı Kayseri Pancar Kooperatifi, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Pankobirlik, Alpullu, Balıkesir-Bursa, Kastamonu, Eskişehir, Afyon, Elbistan, Burdur-İsparta, Konya, Ereğli, Uşak, Dinar, Malatya, Elazığ, Sivas, Akşehir- Ilgın, Muş, Ankara, Çorum, Erzurum, Turhal, Erciş, Yozgat, Bor ve Kırşehir Pancar Ekicileri Kooperatifleri temsilcilerinin katıldığı genel kurulda, gündem maddeleri üzerinde görüşler dile getirildi.

Genel Kurulda konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Şeker Fabrikasının sırtına yüklenen kamburlardan bir bir kurtulduğuna dikkat çekti.

Kayseri Pancar kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise yaptığı konuşmada Kayseri Şeker Fabrikasının şeker iskontolarında yüzde 24'lere varan indirimlerin yaşandığı günlere dikkat çekerek pancar çiftçisinin hakkı yıllarca indirim adı altında yok edilirken şimdi şirketin artık kar dağıtacak seviyeye gelmesi ve  ilk defa artı işletme sermayesi bulunan bilanço çıkarılmış olmasının önemine dikkat çekti. Akay, Kayseri Şeker Fabrikası'nın sadece Kayseri şeker pancarı ekicilerinin değil iç Anadolu çiftçisinin en önemli  gelir kaynağı olan Pancar  ekimi ve ürünün değerlendirilmesi, 2017 yılında kaldırılması muhtemel olan Kota sınırlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Kurul sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri, Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur ve Levent Benli tebrikleri kabul etti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Şeker 59'uncu Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement