Kayseri Özhaseki: Yüzde 41 Oya Ne Partimiz Ne Vatandaş Memnun - Son Dakika
Güncel

Kayseri Özhaseki: Yüzde 41 Oya Ne Partimiz Ne Vatandaş Memnun

Kayseri Özhaseki: Yüzde 41 Oya Ne Partimiz Ne Vatandaş Memnun

Özhaseki: Yüzde 41 oya ne partimiz ne vatandaş memnun Oktay ENSARİ- Zafer BARIŞ/KAYSERİ (DHA)- AK Parti genel başkan yardımcısı, yerel yönetimler başkanı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, "Seçimlerden çıkalı 4 ay oldu.

03.10.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özhaseki: Yüzde 41 oya ne partimiz ne vatandaş memnun

Oktay ENSARİ- Zafer BARIŞ/KAYSERİ (DHA)- AK Parti genel başkan yardımcısı, yerel yönetimler başkanı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, "Seçimlerden çıkalı 4 ay oldu. Yüzde 41'lik oya ne partimiz ne de vatandaşlarımız, memnun olmadı. Ama,yüzde 15 alanlar davul çaldı çok sevindi. Ana muhalefet partisi oyları gerilediği halde çok mutlu oldular. Bizim potansiyelimiz yüzde 50'lerin üstü. Hatta,yüzde 70'e kadar uzanabilir" dedi.

Fier Butik otelde yapılan 4.Bölge yerel Yönetimler toplantısına, AK Parti genel başkan yardımcısı ve yerel yönetimler başkanı Mehmet Özshaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanı Taner Yıldız, Kayseri milletvekili Havva Çalış Talay, Adana, Adıyaman, Aksaray, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas ve Yozgat illerinden Büyükşehir,il ve ilçe belediye başkanları, il başkanları, il yerel yönetimler başkanları, kadın ve gençlik kolları ile yerel yönetim başkanları İl Seçim Koordinasyon merkezi başkanları,İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri katıldı. Yerel yönetimler toplantısında Ak Parti Kayseri İl Başkanı Cahit Özden ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yaptığı selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti genel başkan yardımcısı ve yerel yönetimler başkanı Mehmet Özshaseki sözlerine, "Seçimlerden çıkalı 4 ay oldu. Yüzde 41'lik oya ne partimiz ne de vatandaşlarımız, memnun olmadı. Ama,yüzde 15 alanlar davul çaldı çok sevindi .Ana muhalefet partisi oyları gerilediği halde çok mutlu oldular. Bizim potansiyelimiz yüzde 50'lerin üstü. Hatta,yüzde 70'e kadar uzanabilir" diyerek başladı. Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" İktidar olduğumuzdan bu yana çok iyi işler yaptık. Türkiye'nin yapısal sorunlarını çözmekte ileri gitmiş, müthiş işler yapmış bizler niye daha fazla oy almadık diye özeleştiri yapıyoruz. Milletvekillerimizle gruplar halinde istişareler yapıp, uzun uzun tartıştık. Yeni seçimle ilgili neler yapabiliriz,üzerimize ne düşüyor, bunlara bakacağız. Belediyecilik bizde geç, batıda erken başlamış. Bizde belediyecilik hizmetleri Osmanlı? da vakıflarla ortaya çıkmış. Vakıflar güçlüyse işler iyi gitmiş. Kötüyse,para suyunu çekerse kötü gitmiş. Bizde belediyecilik 1930'lı yıllarda çıkan kanunla kurallaşmış. Değişim çağında yaşıyoruz ve çok boyutlu. Siz bu değişimleri doğru anlar ve uygularsanız ayakta kalıyorsunuz. Yoksa, giderek durum kötüleşiyor. Kamu yöneticilere zamana ayak uydurmazsa, değişime ayak uydurmazsa,bu vatandaşa eziyet olur. 1994 yılından itibaren ideolojik belediyecilikten, hizmet belediyeciliğine dönüştü. Hizmet bir hakdır, ulufe değildir. Şehirler canlı organizmalar,onlarında bir ruhu var. Benim şehrim nasıl büyürle meşgul olmalıyız. Yerel yöneticilerin ufku varsa,birlikte çalışıyorsa kalkınma vardır. Kıskançlığın ortaya çıktığı yerlerde, küçülme var. Sol belediyeler zamanlarını kötü değerlendirdiler. Hırsızın alası çıkıp kul hakkından söz ediyor. Türkiye'deki tüm yolsuzlukları toplayın bir Yuvacık barajı etmez. Küçücük bir baraj 3 milyar dolara mal oluyor. Bu adamlar çıkıyor başka şeylerden söz ediyor. Belediyeler kendi partilerini bitirdi. Bizim misyonumuz 1994'de başladı ve partimizi iktidara taşıdı. Hizmet bitmedi. Beklentiler de bitmedi. Yeni hedeflere birlikte koşacağız. Bizde bu ruh ve inanç var."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Özhaseki: Yüzde 41 Oya Ne Partimiz Ne Vatandaş Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • gayserili: halk tabiki memnun değil bu kadar yolsuzluk ve pkk olaylarına göre yüzde 41 oy alınıyorsa memnun olunmaz akar yakıtın dolar ve avronun alıp başını gittgi emelinin asgeri ücretlinin durumu içler acısıyken bakanları yatları katları gemicikler ortada 10 0 Yanıtla
  • zorbey bozkurt: size oy yok yeter artık çekin gidin bıktı halk sizden kayseride en ucra köşede bile ev kiraları 600 tl den başlıyor halkı mahvettiniz alışmışsınız harama kolay paraya halkın ne çektiginden haberiniz yok bu sefer işiniz bitti sizde farkındasınız anaptan kötü olacaksınız insan içine çıkmaya güzünüz kalmayacak 5 0 Yanıtla
  • Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi
    13:13 Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi

    Of Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Trabzon'un Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvaya 10 okulun takımı katıldı ve turnuva Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halı sahasında yapılan İsmail Yıldırım İlkokulu ve Eskipazar İlkokulu maçıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Turnuvanın final karşılaşması ise 23 Nisan'da İlçe Stadyumunda oynanacak.

  • Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü
    13:10 Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü

    Teknosa, yılda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Cevahir Teknosa mağazasını müşteri odaklı dijital konsepte dönüştürdü. Yenilenen mağaza, avantajlı fiyatlar ve katma değerli hizmetlerle 6 bin 600'ü aşkın ürün çeşidini tüketicilerle buluşturuyor. Dijital kanallarla entegre edilen mağaza, teknoloji tutkunlarına daha dijital ve yalın bir deneyim sunuyor. Ayrıca, mağazada özel alanlar ve deneyim alanları da bulunuyor. Teknosa, Türkiye genelindeki mağazalarını daha dijital ve erişilebilir konseptte yenilemeye devam ediyor.

  • Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi
    13:10 Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi

    Xiaomi, MIUI 14'ün ardından HyperOS arayüzüne geçiş yaparak 11T Pro için güncelleme vermeye başladı. Yeni güncellemeyle birlikte cihazda yenilenmiş animasyonlar ve kilit ekranı için daha fazla özelleştirme seçeneği sunulacak. Güncelleme Avrupa pazarlarında başladı ve Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor.

  • Microsoft, Xbox ve PC Oyunculuğunu Birleştirmeyi Hedefliyor
    13:10 Microsoft, Xbox ve PC Oyunculuğunu Birleştirmeyi Hedefliyor

    Microsoft, Xbox ve PC arasındaki etkileşimi artırmak için çalışmalar yapıyor. Xbox CEO'su Phil Spencer, şirketin Xbox platformunu rakip dijital mağazalara açmayı planladığını belirtti. Microsoft'un ayrıca eski nesillere yönelik geriye dönük uyumluluk üzerinde çalıştığı ve Steam Deck rakibi bir el konsolu üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

  • Google, yapay zeka operasyonlarını tek ekipte birleştiriyor
    13:09 Google, yapay zeka operasyonlarını tek ekipte birleştiriyor

    Google, şirketin yapay zeka çalışmalarını hızlandırmak amacıyla ekiplerinde büyük bir yapılanmaya gitti. Şirket CEO'su Sundar Pichai, Google'ın yazılım ve donanım ekiplerini 'Platformlar ve Cihazlar' adlı yeni bir bölümde birleştirdi. Ayrıca Android çalışmalarının da bu takıma dahil edildi. Platformlar ve Cihazlar birimi, daha önce Google'ın donanım çalışmalarından sorumlu olan Rick Osterloh tarafından yönetilecek. Yeniden yapılanmanın temel amaçlarından biri; Android, Chrome, Pixel gibi teknolojiler üzerinde çalışan ekipleri birleştirmek. Google, yapay zekayı kendi ürünlerine daha iyi entegre etmek istiyor. Osterloh, yapay zeka modelleri üzerinde bağımsız olarak çalışan grupların ilerlemeyi yavaşlattığını dile getirdi. Tek bir liderin tüm yapay zeka operasyonlarını denetlemesinin doğru olacağını aktardı. Uzun süredir Android ve Chrome'un başında olan Hiroshi Lockheimer, geçişi kolaylaştırmak için Google'da yeni sorumluluklar üstlenecek. Ancak Lockheimer, Osterloh ile güç gösterisine girmeyeceğini söyleyerek iki yıldır bu yapılanma üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Google ayrıca Android'li cihazlar üreten ortaklarını desteklemeye devam edeceğini dile getirdi. Bu kapsamda kendi yapay zeka ve makine öğrenimi gelişmelerini, Platformlar ve Cihazlar biriminde daha hızlı şekilde test edebileceğini aktardı. Amazon, Apple, Microsoft gibi rakiplerin yapay zekayı kendi ürünlerine entegre etmek için yoğun çaba sarf ettiğini biliyoruz. Google da bu konuda hızlı hareket ederek, Android'den Chrome'a kadar farklı ürünlerine yapay zeka getirmek istiyor.

  • Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti
    13:09 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılından bu yana yapılan motosiklet denetimlerinde 10 bin motosiklet sürücüsüne toplamda 31 milyon lira ceza kesti. Sadece Nisan ayında ise 7 bin 476 motosiklet denetlendi ve 2 bin 715 sürücüye 8 milyon lira ceza uygulandı. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi
    13:07 Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi

    Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, Şehitler Haftası kapsamında 195 şehit için mevlit programı düzenledi. Dernek binasında yapılan programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilere de şifa diledi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi
    13:06 Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Yozgat Valiliği, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda Yozgat'ın Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerine bağlı bazı köylerde hasar oluştuğunu bildirdi. Can kaybı ve yaralanan olmaması sevindirici olarak değerlendirildi. Okullar tatil edildi.


Advertisement