Kayseri, Özhaseki'den Vazgeçmiyor - Son Dakika
Yerel

Kayseri, Özhaseki'den Vazgeçmiyor

Kayseri, Özhaseki\'den Vazgeçmiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: "Kayseri'de bir rekor kırılıyor.

02.04.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, " Kayseri'de bir rekor kırılıyor. Şu anda şehrimiz bizim ekibimize 5. dönem için yetki vermiştir. 1994 yılında başlayan hizmet atağı devam etmektedir. Şahsım itibariyle de bir rekor kırdığımızı söyleyebiliriz" dedi.

Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yerel seçimleri değerlendiren Özhaseki, kentte Türkiye'ye örnek olacak seçim kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

Seçim sonuçlarının doğru okunması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, "Kayseri'de bir rekor kırılıyor. Şu anda şehrimiz bizim ekibimize 5. dönem için yetki vermiştir. 1994 yılında başlayan hizmet atağı devam etmektedir. Şahsım itibariyle de bir rekor kırdığımızı söyleyebiliriz. 5. dönem, Kayseri halkı çok yüksek oranlarla beni seçiyor. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yerel yönetimlerin insanları yıprattığına dikkati çeken Özhaseki, "Çevremizdeki belediye başkanlarına bakın. İkinci, üçüncü, dördüncü dönemde o yıpranmışlığın tesiri ile seçime girerler. Çok kıl payı seçilirler. Yıpranarak seçimden çıkarlar. Biz 5. döneme giriyoruz ve hala her bir seçimde oyumuzu arttırıyoruz. Kayseri genelinde yerel yönetimler açısından bakıldığında yüzde 51 olan oy oranımızı yüzde 60'lara çıkardık" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddiaları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili 3 yıl önce gündeme getirdiği iddialara da değinen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Kemal Bey'in 3 yıl kadar önce mecliste Kayseri'yi suçlayan kötü konuşmaları vardı. Birkaç gün içinde gerçekleri gördü ancak kurumsal olarak bir karar verdiler. Hiçbir partiye yakışmayan bir algı idaresine başladılar. Gittikleri yerlerde ellerine tutuşturdukları kötü kağıt parçalarıyla iftira attılar. Herhalde bunun bir hesabı olur, burada hesabı sorulmasa bile öbür dünyada Allah hesabını sorar. Burada da hesap tutmadı. Birkaç gün kala belediyenin önüne gelerek bir çirkinlik yaptılar. Buraya biz bin kişi toplayıp, oraya bastırmazdık bile ancak yapmadık. Kayseri bunlara hiç prim vermedi, aldıkları oy oranından belli. Türkiye çapında gelmiş oldukları noktadan belli."

Projeler

Kentte devam eden projelerle ilgili de bilgi veren Özhaseki, raylı sistem için 30 araç alınacağını, Anayurt hattının kısa sürede ihalesini yapacaklarını söyledi.

Özhaseki, ilçelerle ilgili de proje hazırladıklarını belirterek, 324 köyde sularının mikroplu olduğunu, kanalizasyon hatlarının yenilenmesini ve arıtma tesisi yapılmasını raporladıklarını, bu yıl içinde çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın Kayseri ziyareti

Özhaseki, bir gazetecinin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'ye gerçekleştirmeyi planladığı ziyareti sorması üzerine, "Böyle bir duyum aldık. Gelirlerse doğrusu birkaç büyük projemiz var. Onları da açmasını isteriz. Mesela Anadolu Harikalar Diyarı" diye konuştu.

Toplantıda, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik,Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de hazır bulundu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri, Özhaseki'den Vazgeçmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement