Kayseri 'Öğretmenler, Dünyayı Değiştirme Gücü Taşıyan Rehberlerdir" - Son Dakika
Güncel

Kayseri 'Öğretmenler, Dünyayı Değiştirme Gücü Taşıyan Rehberlerdir"

Kayseri \'Öğretmenler, Dünyayı Değiştirme Gücü Taşıyan Rehberlerdir"

'Öğretmenler, dünyayı değiştirme gücü taşıyan rehberlerdir" Kayseri Valisi Orhan Düzgün, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal ve önemli olduğunu belirterek, "Öğretmenler, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan rehberlerdir" dedi.

24.11.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Öğretmenler, dünyayı değiştirme gücü taşıyan rehberlerdir"

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal ve önemli olduğunu belirterek, "Öğretmenler, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan rehberlerdir" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Kayseri'de de kutlandı, Atatürk anıtına çelenk sunulması ve ardından saygı duruşunda bulunan öğretmenler, İstiklal marşını okudu. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda Melikgazi ilçesindeki Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği programa Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Eskici, kaymakamlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin dünyayı ve hayatı değiştirme gücünü taşıyan rehberler olduklarını bildirdi. Düzgün, "Öğretmen, sadece öğreten kişi değildir, öğretimden ziyade yetiştiren, eğiten, terbiye eden, kendisindeki cevheri öğrencilerine aktaran, kendisindeki ışığı paylaşan, insanın içindeki cevheri sabırla işleyen, açığa çıkaran kişidir. Öğretmen, sadece bilen ve bildiğini aktaran değil, hayatıyla, yaşam tarzıyla, ruhunda bir araya getirdiği güzel hasletleriyle örnek olan kişidir" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün konuşmasının ardından emekli öğretmenler Mikail Karaköse ve Ayşe Özer'e, çiçek ve hediye verdi. Programda daha sonra formasyonlarını tamamlayıp, mesleğe yeni atılan öğretmenler, Türk bayrağı açarak yemin ettiler. 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi ve Öğretmenler Günü oratoryosu seslendirildi. Öte yandan, Kayseri'nin Tomarza ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Tomarza Fen Lisesi Kız Yurdu Salonu'nda düzenlenen törene, Kaymakam Engin Uysal, Belediye Başkan Vekili Yakup Höbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri 'Öğretmenler, Dünyayı Değiştirme Gücü Taşıyan Rehberlerdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement