Kayseri Litvanya ile Kayseri Ticaret Köprüsü Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Kayseri Litvanya ile Kayseri Ticaret Köprüsü Kuruluyor

Kayseri Litvanya ile Kayseri Ticaret Köprüsü Kuruluyor

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas, Kayseri ve Türkiye'nin diğer illerinden gönderilecek olan ticari ürünlerin trenle Litvanya'ya gönderilebileceğini söyledi.

20.02.2015 11:57  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Litvanya ile Kayseri Ticaret Köprüsü kuruluyor

LİTVANYA'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, ülkesinin sahip olduğu limanlar sayesinde, Kayseri ve Türkiye'nin diğer illerinden gönderilecek olan ticari ürünlerin trenle Litvanya'ya buradan da Baltık ülkelerine kısa sürede gönderilebileceğini söyledi.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Büyükelçi Kudzmanas, Kayseri'ye daha önce de geldiğini ifade ederek, "Kayseri'deki ticari altyapıyı biliyorum. Buradaki ticari canlılığı yerinde gözlemlemek, sanayicilerle görüşmek ve onları Litvanya'ya davet etmek istiyorum. Türk ve Litvanyalı işadamları ortak çalışmalar yapabilirler" dedi. Dünyanın pek çok ülkesindeki kayak merkezlerine gitme fırsatı bulduğunu dile getiren Kestutis Kudzmanas, "Ancak bunlar arasında Erciyes gerçekten çok gelişmiş. Erciyes, gezdiğim kayak merkezleri arasında en iyi olanlardan birisi. Geçen sene Erciyes'e geldim ve Litvanya'daki tur operatörlerine, turizm destinasyonlarına Erciyes'i de almalarını önerdim. Her yıl Litvanya'dan 100 binin üzerinde turist Türkiye'ye geliyor. Litvanyalı turistler daha çok Kapadokya bölgesini ziyaret ediyorlar. Bu ziyaretlere Kayseri ve Erciyes'i de dahil etmelerini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Ülkesinin ili bir demiryolu ağına sahip olduğunu bildiren konuk Büyükelçi, "Kayseri ve Türkiye'nin diğer illerindeki sanayiciler, ticari ürünlerini Bulgaristan-Romanya- Ukrayna ve Belarus üzerinden Litvanya'daki limanlara ulaştırabilirler. Buradan da feribotlarla Baltık ülkelerine ürünlerini götürüp pazarlayabilirler. Bu yolla Türkiye'den yola çıkan ürünler, 69 saat gibi kısa bir sürede Litvanya limanlarına ulaşabilir. Bu konuyu Sanayi ve Ticaret Odları'nı ziyaretlerimde onlara da ileceğim" ifadelerini kullandı.

Vali Orhan Düzgün de, Büyükelçi Kudzmanas'ı Kayseri'de ağırlamaktan memnunluk duyduklarını belirterek, "Türkiye ile Litvanya arasındaki ticari, kültürel ve sportif ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Litafanya'dan her yıl hatırı sayılır bir turist grubu Türkiye'ye geliyor. Bunların bir kısmı da Kapadokya bölgesini tercih ediyor. Biz Nevşehir ile birlikte Kültür Kayağı Projesi'ni başlattık. Bu proje ile Kapadokya bölgesinin turistik altyapısını Erciyes Kayak Merkezi ile birleştirmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalar da başladı" dedi.

Kayseri'de binden fazla fabrikanın bulunduğu Organize Sanayi Bölgesi ile Serbest Bölgenin bulunduğunu ve yoğun bir şekilde faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Vali Düzgün, Türk ve Litvanyalı işadamlarının çok farklı konularda işbirliği yapabileceklerine inandığını da sözlerine ekledi. Ziyarette, Vali Orhan Düzgün konuk büyükelçiye bir anfora hediye ederken, Büyükelçi Kudzmanas da Düzgün'e ülkesinin 3 önemli şehrini temsil eden madalyon takımı takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Litvanya ile Kayseri Ticaret Köprüsü Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement