Kayseri Genç İhh Başkanı Murat Çakır Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Genç İhh Başkanı Murat Çakır Açıklaması

Kayseri Genç İhh Başkanı Murat Çakır Açıklaması

Kayseri İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan Kayseri Genç İHH Başkanı Murat Çakır, “Suriye’deki Türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak mevkii Rus savaş uçakları ile bombalanıyor.

26.11.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan Kayseri Genç İHH Başkanı Murat Çakır, " Suriye'deki Türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak mevkii Rus savaş uçakları ile bombalanıyor. Hiçbir terör unsurunun bulunmadığı bu bölgeyi kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden haritalandırmak istenmelerinin bir sonucudur" dedi.

Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasında konuşan Kayseri Genç İHH Başkanı Murat Çakır, "Müslüman Müslüman'ın kardeşidir, onu terk ve ihmal etmez ama hakkını helal et Türkmen Dağ'ı, hakkını helal et Filistin, Suriye, Mısır, hakkını helal et Arakan, Patani, Doğu Türkistan, hakkınızı helal edin İslam dünyası. Fransa'ya, Almanya'ya, Amerika'ya gösterdiğimiz hassasiyeti sizlere gösteremedik. Onları günlerce konuştuk, dertleri ile dertlendik ama sizi hep yalnız bıraktık. Bizler şimdilik kafamızı kuma gömdük ama mazlum coğrafyaların başına tebelleş olmuş, bu barbar zihniyetin Afganistan'ımızda, Irak'ımızda, Çeçenistan'ımızda, Bosna'mızda, Libya'mızda, Mısır'ımızda, Filistin'imizde ve daha birçok yerde neler yaptığını gayet iyi biliyoruz" diye konuştu.

Çakır ayrıca, "Suriye'deki Türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak mevkii Rus savaş uçakları ile bombalanıyor. Hiçbir terör unsurunun bulunmadığı bu bölgeyi kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden haritalandırmak istenmelerinin bir sonucudur. O bölgedeki Müslüman, Türk, Kürt, Arap halkları bizim kardeşimizdir. Mazlumunu dini, dili ve ırkına bakılmaz düsturuyla hareket etmek zorundayız. Bizler ne zaman Kur'an-ı Kerimi okuyup gerçek manada anlarsak işte o zaman ümmet olup birleşiriz. O zaman sizlere yardıma koşarız" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Genç İhh Başkanı Murat Çakır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement