Kayseri'den Suriye'ye 22'nci Yardım Tırı - Son Dakika
Yerel

Kayseri'den Suriye'ye 22'nci Yardım Tırı

Kayseri\'den Suriye\'ye 22\'nci Yardım Tırı

Kayseri'deki Suriye Dostları Kadınlar Grubu'nun organizasyonunda toplanan yardımlarla alınan 1 TIR dolusu ekmeklik un, Suriye'deki yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmak üzere Kayseri'den yola çıktı.

01.04.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'deki Suriye Dostları Kadınlar Grubu'nun organizasyonunda toplanan yardımlarla alınan 1 TIR dolusu ekmeklik un, Suriye'deki yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmak üzere Kayseri'den yola çıktı.

Dünya Ticaret Merkezi önünde bulunan yardım TIR'ının yola çıkması nedeniyle bir açıklama yapan Suriye Dostları Kadınlar Grubu üyesi Zeynep Işık, Suriye'de devam eden çatışmaların 4'üncü yılına girdiğini, milyonlarca insanın evinden ayrıldığını, çocuklar, kadınlar ve yaşlıların katledildiğini, halen de katledilmeye devam edildiğini belirterek, "Zalim Beşar Esed ve BAAS zulmü tüm dünyanın gözü önünde acımasızca devam ediyor. Şehirler yıkıldı, çocuklar yetim kaldı, milyonlarca insan bir damla temiz suya, bir lokma ekmeğe muhtaç hale geldi. Bugün Müslümanların kardeşlik imtihanıyla sınandığı gündür. Ekmeğimizi, suyumuzu Suriye halkıyla paylaşma, onların yaralarına merhem olma zamanıdır. Kayseri'de Suriye Dostları Kadınlar Grubu, Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerine karşı insanlık görevini yapmak için binbir emekle topladığı yardımlardan oluşan 1 TIR dolusu ekmeklik unu yola çıkararak Suriye içindeki mazlum kardeşlerine ulaştırmak için burada toplanmış bulunuyor. Daha önce de gıda, giysi, ayakkabı ve diğer yardım malzemelerinden oluşan yardımları Suriye içindeki kardeşlerine gönderdiği gibi bu yardımı da Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği kanalı ile Suriyeli kardeşlerine gönderiyor" dedi.

Işık, "Bizler Suriye Doıstları Kadınlar Grubu olarak, bir yandan şehrimizdeki Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize kardeş aile olarak yardımcı olurken, Suriye içindeki mazlum kardeşlerimizin yaralarına bir parça da olsa merhem olacağına inandığımız bu yardımların toplanmasında emeğini esirgemeyen Kayseri Suriye Dostları Kadınlar Grubu'na, yardımsever hanımlara, yardımın ulaşmasında katkısını esirgemeyen İHH İnsani Yardım Derneği'ne, emeği geçen tüm insanlarımıza ve yardımseverlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'den Suriye'ye 22'nci Yardım Tırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement