Kayseri'de Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Turizm Haftası Etkinlikleri

Kayseri'de Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15.04.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de "Turizm Haftası" nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan program saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 15-22 Nisan'da kutlanan Turizm Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini, gençlere ve çocuklara turizmin anlam ve önemini anlatacaklarını söyledi.

Tören sonrası İl Kültür ve Turizm Müdürü ve personeli, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Vali Düzgün, Turizm sektörünün daha çok özel sektör tarafından yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Kamu ve özel turizmle ilgili arkadaşlarımızı burada görmek güzel bir şey. Turizmde kamu sektörünün rehberlik işi ile ilgilenmesi gerekiyor. El birliği ile bu haftada turizm haftasında Kayseri'nin turizmdeki yerini çalışacağız. Türkiye dünyada turizm sektöründen her geçen gün önemli bir pay alıyor. Çalışmalar ve reklamlarla bu payı daha da artıracağız" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü ve personelleri daha sonra Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Selçuklu Uygarlığı Müzesi'nde Turizm Haftası açılışı gerçekleştirildi.

Açılış konumasını yapan İl Kültür ve Turzim Müdürü İsmet Taymuş, Turizm haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hafta boyunca çeşitli konferanslar, panel, çevre gezileri ve yemek yarışmaları gibi etkinler düzenleyeceğiz. Bu tür etkiniklerle halkımıza turizmi anlatacağız. Turizmin özellikle genç insanlara istihdam imkanı sağlıyor. Turizmdeki yüzde 75'i gençlerden oluşuyor bu oranın daha da artacağını bekliyoruz."

Konuşmalar sonrası Vali Düzgün, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Açılış sonrası resim sergisini gezen Vali Düzgün, sergi sırasında İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyan 4 yaşındaki kreş öğrencisi Cansu Uçan'a oyuncak bebek hediye etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement