Kayseri'de Şehitler İçin 300 Araçlık Konvoy - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Şehitler İçin 300 Araçlık Konvoy

Kayseri\'de Şehitler İçin 300 Araçlık Konvoy

Kayseri'de yaklaşık 300 otomobile Türk bayrağı asarak, konvoy oluşturanlar, terör olaylarını protesto etti.

23.08.2015 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de yaklaşık 300 otomobile Türk bayrağı asarak, konvoy oluşturanlar, terör olaylarını protesto etti.

Son günlerde artan terör olayları ardından Kayseri Peugeot Team grubu tarafından düzenlenen, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi ile vatandaşların da destek verdiği, 'Şehitlere Saygı Konvoyu'na yüzlerce kişi araçlarıyla birlikte katıldı. Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi önünde bir araya gelen vatandaşlar, Kartal Şehitliği'ne kadar korna çalıp, Türk bayraklarıyla terörü kınadı. Şehitliğe gelenleri, o sırada evlatlarının mezarlarını ziyaret eden şehit anneleri de destekledi. "ANALAR ÖLMEDİ, YAŞIYOR, OYNUYOR"

'Şehitler Ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak, şehitliğe gelenleri karşılayan şehit annesi Sultan Uygun da, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Benim oğlum İsmail'im, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2008'de, PKK baskınında şehit oldu. Evlatlarımızın yerine biz asker olacağız. PKK dinlesin. Analar ölmedi, yaşıyor, gülüyor, oynuyor. Kendi yavrularına dağda kurt düşüyor. Biz ise, şerefimizle gömüyoruz."

Şehitlere dua etmek ve helallik istemek için etkinliğe destek verdiklerini belirten Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "Her gün şehit haberleriyle uyanır olduk. Türk Silahlı Kuvvetlerimi, emniyet güçlerimiz, her türlü zorluğa rağmen bizim güvenliğimizi sağlıyorlar. Vatanımıza ve milletimize sahip çıkalım. Birlik ve beraberlik içinde hareket edelim. Başka vatanımız yok. Terörle mücadele eden polisimizin, askerimizin elinin güçlenmesini istiyoruz. Elleri bağlanarak terörle mücadele edilmez. O bölgeden gelen şehit haberleriyle yüreğimiz dağlanıyor. Doğu bölgesinde terörün olduğu yerlerde OHAL'in ilan edilmesini istiyoruz" dedi.

Kayseri Peogeot Team sorumlusu Hüseyin Akpınar ise, terör olaylarını protesto amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Akpınar, şunları söyledi:

"Biz grup olarak 30 kişiydik ama katılım bizim beklediğimizin çok çok üzerinde oldu. Buradaki amacımız terörü lanetlemek. Şehitlerimize dua edip, Kuran okumak. Artık şehit haberi duymak istemiyoruz. Tek temennimiz budur. Herkesi sağduyulu olarak, sessiz kalmamaya davet ediyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Şehitler İçin 300 Araçlık Konvoy - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement