Kayseri'de MHP'den AK Parti Adaylarına İtiraz - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de MHP'den AK Parti Adaylarına İtiraz

Kayseri\'de MHP\'den AK Parti Adaylarına İtiraz

MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve teşkilat üyeleri, Mehmet Özhaseki ve Ahmet Doğan'ın adaylıklarına, İl Seçim Kurulu nezdinde itirazda bulundu.

15.04.2015 15:52  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp İl Başkanı Baki Ersoy ve teşkilat üyeleri, Ak Parti Kayseri Milletvekili adayları Mehmet Özhaseki ve Ahmet Doğan'ın adaylıklarına, İl Seçim Kurulu nezdinde itirazda bulundu.

Kayseri Adalet Sarayı'na gelen MHP teşkilat üyeleri, avukatları aracılığıyla, İl Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın ardından burada bir basın mensuplarına açıklama yaptı. Mehmet Özhaseki'nin milletvekili adayı olabilmesi için Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş (KCETAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etmek zorunda olduğunu belirten MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, "Kanunların, AKP'nin Kayseri'deki elitistleri için geçerli olduğunu düşünmüyoruz. Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 18'inci maddesi açıkça, 'Sendikaların katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurulunda görev alanların 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi'nde, aday olabilmeleri için istifa veya emeklilik yoluyla ayrılanlar arasında ayrım yapmaksızın istifa veya emeklilik dilekçelerini 10 Şubat 2015'e kadar vermiş olmaları gerekir' demektedir" diye konuştu.

Ersoy, AK Parti Kayseri 1'inci sıra Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki'nin 10 Şubat 2015'e kadar KCETAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmediği, 2'inci sıra adayı Ahmet Doğan'ın da Asliye Ticaret Mahkemeleri'nde kayyumlık görevinden ayrılmadığı için aday olamayacaklarını öne sürdü.

Özhaseki'nin tek engelinin sendika hissedarı şirketin yöneticisi olmadığını dile getiren Ersoy, "Kamu tüzel kişiliği bulunan kurumların yöneticileri, milletvekili adayı olabilmek için görevlerinden istifa etmek zorundadır. KCETAŞ, her ne kadar özelleştirilmiş ise de, kanunun açıkça verdiği bir yetkiye dayanarak kurulmuş bir şirket olduğu için kamu tüzel kişisidir. Çünkü, KCETAŞ 18 Ağustos 1926 tarih ve 4022 sayılı bakanlar Kurulu Kararnamesi'ne istinaden 11.10 1926 tarihinde imzalanan İmtiyaz Sözleşmesi ile Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi olarak kurulmuştur. Sıradan bir şirket değildir. Kanunun açıkça verdiği bir yetkiye dayanarak kurulmuş olduğu için kamu tüzel kişisidir. Üstelik bizatihi kendisi kamu tüzel kişisi olan KCETAŞ'ın hisselerinin yüzde 50'den fazlası da yine bir kamu tüzel kişisi olan Büyükşehir Belediyesi'ne aittir" diye konuştu.

Talas eski Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın milletvekili aday adayı olabilmek için kamu tüzel kişisi olan Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini hatırlatan Ersoy, şunları söyledi:

"Kanun, Rifat Yıldırım'a farklı, Mehmet Özhaseki'ye farklı işleyecek değil ya? Hep söyledik, burada da tekrar ediyoruz. Söylediklerimizi çarpıtarak kanun adamlarını da yanıltmaya kalkmasınlar. 'Kanun, kamu tüzel kişisi bulunan kurumlarda, yöneticiler milletvekili adayı olabilmek için istifa etmelidir' diyor. Özhaseki'nin beleidyeyi temsilen ya da şahsını temsilen şirketi yönetip yönetmediğine bakmıyor." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de MHP'den AK Parti Adaylarına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement