Gelişen Kentler Zirvesi Başladı - Son Dakika
Yerel

Gelişen Kentler Zirvesi Başladı

Gelişen Kentler Zirvesi Başladı

Büyükşehir Belediyesi ve GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) işbirliği ile düzenlenen 6. Gelişen Kentler Zirvesi teknik gezi ile başladı.

04.09.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi ve GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) işbirliği ile düzenlenen 6. Gelişen Kentler Zirvesi teknik gezi ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şehirlerin kendi avantajlarını ön plana çıkararak gelişebileceklerini belirtti ve Kayseri'de bunu başardıklarına dikkat çekti.

Türkiye'nin yıldız şehirlerinden Kayseri bu kez de Gelişen Kentler Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ile GYODER tarafından düzenlenen zirve iki gün sürecek. Zirvenin ilk gününde Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Kapalı Çarşı, Cumhuriyet Meydanı, Selçuklu Müzesi, Anadolu Harikalar Diyarı ve Kentsel Dönüşüm Alanlarına teknik gezi düzenlendi. Teknik ve kültür gezisinin ilk durağı olan Erciyes'te, aralarında emlak sektörünün önemli isimlerinin yer aldığı GYODER üyelerine ve katılımcılara Erciyes Master Planı ile ilgili bir sunum yapıldı. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı tarafından yapılan sunumun ardından söz alan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da kış turizmi ile kalkınma modelini anlattı ve Erciyes'in ne denli önemli bir turizm merkezi olduğuna vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de katılımcılara Kayseri ve Erciyes hakkında bilgi verdi. Kayseri tarihini anlatan ve Kayseri'nin hayırseverlik yönünü vurgulayan Başkan Özhaseki daha sonra Kayseri'deki belediyecilik hakkında açıklamalarda bulundu. Erciyes'te yapılan yatırımlara da değinen Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yatırımların yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi. Özel sektör tarafından yapılan otellerin de bitmesiyle yılda 200 milyon avro civarında bir gelirin söz konusu olacağını vurgulayan Başkan Özhaseki, hizmet sektörünün Kayseri'de çok hızlı bir şekilde gelişip canlanacağını kaydetti. Başkan Özhaseki şöyle devam etti. "Şehirler kendi avantajlarını ön plana çıkarmak için artık yarışmak zorundalar. Bu yarışın içinde olmazlarsa küçülürler. Bunun için Erciyes gibi her bir alanda çalışma yapmaya gayret ettik. Turizm alanında da Erciyes bizim pilot projemiz."

Kayseri'nin konut sektörüne ilişkin de bilgi veren Başkan Özhaseki, "Benim belediye başkanlığına başladığım yıllarda Kayseri'de 139 bin konut vardı. Bugün 400 bine yakın konut var. Her yıl ortalama 10 bin civarında konuta ihtiyaç duyuluyor. Son yıllarda bu sayı daha da fazla artıyor" dedi. Başkan Özhaseki ayrıca Sahabiye başta olmak üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgiler verdi.

KATILIMCILARDAN ERCİYES'E ÖVGÜ

Basın toplantısının ardından katılımcılar Erciyes'i gezdiler. Toplantıya katılmak üzere İsviçre'den Kayseri'ye gelen Sosyal Bilimci Gülçin Kaya Erciyes'le ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Erciyes'in harika bir yer olduğunu vurgulayan Kaya, "Erciyes gerçekten altın bir hazine. Bu ülkeye verilmiş büyük bir şans. Ama şimdiye kadar içinde bulunanlar maalesef gözü kapalı bakmışlar. Fakat burada muazzam bir potansiyel var. Hem ovalar var, hem tepeler var. Burada 7'den 70'e herkes kayak yapabilir. Başkan Özhaseki çok girişimci biri. Hem ticaret kafası var, hem insancıl" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelişen Kentler Zirvesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement