Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den Milletvekilliği Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den Milletvekilliği Açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki\'den Milletvekilliği Açıklaması

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından ‘Kent Yönetiminde Bir Marka’ konulu konferans düzenlendi.

22.01.2015 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından 'Kent Yönetiminde Bir Marka' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, öğrencilerin gelecek planlarını sorması üzerine, "Önümüzdeki günlerde eğer milletvekili olarak gidersek Ankara'da devam ederiz. Yoksa burada 5 sene daha dolduracağız. 25 sene olacak. 25 sene sonrada artık emekli olayım" dedi.

Abdullah Gül Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen programa, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, "Bugün büyük bir marka ismi ağırlıyoruz. 2015 yılını düzenlenen programla anlamlı bir şekilde başlatalım istedik. Mehmet bey şehir yönetiminde bir marka. Bunu sadece Kayserililer söylemiyor. Kayseri dışından gelenler de bunu gözlemliyor. Mehmet bey üniversitenin ilk kurucuları arasında yer alıyor. Üniversitenin gelişmesinde bize destek sağlayan, üniversite sahiplerinden birisi. Kendisinin Kayseri için neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Kendisi çok çalışkan olmasının yanında, lider, girişimci ve iyi kalpli bir insan. Böyle bir insanın üniversitemizin kurucularından olması bizler için gurur verici" diye konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki ise, "Bizim hayatımız ticaret ile geçiyor. Kayseri ile ilgili 100 fıkra varsa bunun 99'u ticaretle ilgili geçer. 1994 yılında teklif edildikten sonra belediye başkanlığına girdik. Neden bir insan ticareti bırakıp bu işleri yapar? Benim inancım hayat bir mücadele. Bunun sonunda iyiler ve kötüler mücadelesi var. Siz iyilerden yana olursanız üzerinize düşen vazifenizi yapmış olursunuz. Yapmazsanız eğer sözünüzün kıymeti olmaz. Biz işe bu şekilde başladık" şeklinde konuştu.

Özhaseki ayrıca, "Dünyada çok hızlı bir değişim yaşanıyor. Son 30 yılda yaşananlar bin yıla bedel. Birde her alanda değişim var. Bunları doğru anlarsanız durumunuz gittikçe iyileşiyor. Değişimi anlamazsanız durumunuz kötüleşiyor. Herkesin yaptığı işle ilgili bu değişimleri doğru anlaması lazım. Bende belediye başkanlığını böyle anlamak zorundayım. Şehirler arasında büyük bir rekabet var. Bu açıdan değişimi iyi algılamalıyız" ifadelerini kullandı.

Para yönetimine değinen Özhaseki, "Para yönetimi denince Kayseri'de pek sorun yok. Kayseri'de bildiğiniz gibi kazı alanı Kaniş Karum var. Başka tarihi yerlere baktığınız zaman işte tarihi eser, heykel gibi eserler çıkıyor. Bizim kazı alanımıza baktığınızda 24 bin adet ticaretle ilgili tablet bulunuyor. Bir belediye başkanının para yönetimini iyi bilmesi gerekir. Bazen büyük projeler yapıyoruz. Zannediyorlar ki hazır para geliyor. Hazır paranın geldiği yok. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. İşte bu konuda öncelikle israfı önleyeceğiz. Devletin malına sahip çıkacağız. Ben birinin malını yerken ölmeden önce gider kendisiyle hesaplaşırım ama devletin malını yerken kiminle helalleşeceğim. İşte belediye başkanlığı böyle bir yer" diye konuştu.

Abdullah Gül Üniversitesine değinen Özhaseki, "Burası hayırsever bir üniversitedir. Kayseri'de 4 üniversite var. Üniversitelere yaptırılan binaların çoğunda hayırsever katkısı görürüz. Kayseri'de hayırseverlik müthiş bir şekilde gidiyor. Bir şehrin geleceği o şehirde yaşayan yöneticilerin ufukları ile doğru orantılıdır. Abdullah Gül Üniversitesinde inşallah güzel eğitim alırsınız. Abdullah Gül Üniversite 4 üniversite içinde benim için özeldir. Abdullah Gül Üniversitesine elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den Milletvekilliği Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement