Kayseri-Ankara Yolundaki Yol Yapım Çalışması - Son Dakika
Yerel

Kayseri-Ankara Yolundaki Yol Yapım Çalışması

Boğazköprü mevkisindeki yol yapım çalışmasının ekim ayının sonunda tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

14.08.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, doğu ile batıyı birbirine bağlayan ayrıca kuzey ve güney istikametlerinde de önemli bir kavşak noktası olan Boğazköprü'deki yol çalışmasının büyük bir hızla devam ettiğini, projenin öngörülenden daha kısa sürede tamamlanarak ekim ayı sonunda hizmete girmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Boğazköprü'deki köprülerinin ulaşım açısından sadece Kayseri'yi değil, transit geçiş güzergahında bulunması dolayısıyla pek çok sürücü ve vatandaşı da ilgilendirdiğini belirtti.

Geçmişten beri başta ticaret olmak üzere kültürlerin geçiş noktasında bulunan Kayseri'nin bu önemini günümüzde de koruduğunu ifade eden Düzgün, batı, güney ve kuzey yönlerinde kentin ana giriş kapısı olan ayrıca ülkeyi doğu ile batı arasında birbirine bağlayan Boğazköprü Grubu Köprüleri'nin ulaşım açısından önemli bir fonksiyon üstlendiğine dikkati çekti.

1957 yılından beri hizmet veren köprülerin çok daha güvenli ve trafiği rahatlatacak bir şekilde işlevini sürdürmesi açısından Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü'nce geçtiğimiz yıl çalışma başlatıldığını anımsatan Düzgün, şunları kaydetti:

"Köprülerin üzerinde yılların getirdiği yapısal hasarlar, beton dökülmeleri ile derin çatlaklar vardı. Bu nedenle köprülerin acilen yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Bugün itibariyle Sarımsaklı köprüleri tamamen bitirilmiştir, Boğazköprü köprülerinde ise fore kazıklar, temeller, kenar ayaklar, orta ayaklar ve kirişlerin yapımı devam etmektedir. 2 şerit halinde hizmet veren köprüler, proje tamamlandığında 3 şeritli olarak hizmet vermeye devam edecektir. Kayseri için bu denli öneme sahip köprünün biran önce tamamlanabilmesi için işçisinden mühendisine kadar Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindedir. İhalenin süresi 2015 yılında bitmesine karşın, çok büyük bir aksilik çıkmazsa proje 30 Ekim 2014 tarihinde tamamlanacaktır."

Düzgün, yol çalışmaları nedeniyle Kuzey Çevreyolu'nu kullanan sürücülere sabırlarından dolayı teşekkür etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri-Ankara Yolundaki Yol Yapım Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement