Kayseri AK Parti Kayseri Aday Adayları Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Kayseri AK Parti Kayseri Aday Adayları Tanıtıldı

Kayseri AK Parti Kayseri Aday Adayları Tanıtıldı

Ak Parti Kayseri aday adayları tanıtıldı AK Parti'nin Kayseri milletvekili aday adayları düzenlenen törenle tanıtıldı.

22.02.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Kayseri aday adayları tanıtıldı

AK Parti'nin Kayseri milletvekili aday adayları düzenlenen törenle tanıtıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, "Bu milletin bir evladı, Özgecan canından oluyor, birileri dans ediyor. Elbette ben fatiha okuyacağım ve dans edenleri de kınayacağım. Bu baskı değil, olması gereken. Sen dans ederek özgürlüğünü yaşıyorsun, ben de seni kınama özgürlüğümü kullanıyorum" dedi.

AK Parti Kayseri İl Teşkilatı, Şehir Tiyatrosu'nda yapılan Şubat ayı İl Danışma Meclisi toplantısında, 25. Dönem Milletvekilliği Seçimi Aday Adaylığı Tanıtımı'nı gerçekleştirdi. Kayseri'de partiye başvuran 110 milletvekili aday adayı ile partililer yer aldığı toplantının açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir eski Belediye Başkanı ve Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, 21 yıldır sürdürdüğü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığını büyük bir gurur ve onurla Mustafa Çelik'e devrettiğini bildirdi. Özhaseki, "Cenab-ı Allah'a şükürler olsun, alnım açık bir şekilde görevi, çalışacağından emin olduğum bir arkadaşıma devrettim. Belediye Başkanılğında geçen 21 yıl hep çalıştım. Gece gündüz demeden çalıştım, çalıştım, çalıştım. İlk günden itibaren asalaklarla da savaştım. Belediyeden haksız yere nemalanan bir çıkar çevresiyle savaştım. Kamunun malını, sizlerin malını beklediğimiz için, kurşunlandım. Hiç kimseyle husumetim, ticari bir itilafım, çıkar ilişkim yok. Buna rağmen bu sıkıntıları yaşadım. Sadece kamunun malını beklediğim için bunlar başımıza geldi" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, 1975 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne kayıt yaptırdığında çok mutlu olduğunu, ancak 3 yıl sonra üniversiteden kaydı silinince çöktüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Aslında kaydımın silinmesi, benim için hayırmış. Her şerde bir hayır vardır, derler ya, işte öyle. Bu sayede bugünleri gördüm. Belki kaydım silinmeseydi, bugün farklı bir yerlerde olabilirdim. Allah herkesi kuru iftiradan da saklasın. Allah'a binlerce kez şükrediyorum ki, bize atılan iftiralar da boşa çıktı. Dört yıl önce Bakan olmuş bir arkadaşımız, şimdi kanserle boğuşuyor ve evden dışarı çıkamıyor. Bir iftira atıldı ve bu hale geldi. Şimdi ona 'tekrar milletvekili olur musun' diye sorulduğunda, 'asla olmam' diyor. İşte hiç kimseye iftira atmayacaksın.??

BAŞKANLIK SİSTEMİNE GİDEN BİR YOL VAR

Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, Kayseri'den 110 kişinin Milletvekilliği adayı olabilmek için başvurduğunu, bunun bir parti için gurur verici olduğunu belirterek, "Bu 110 arkadaşımızdan 9'u aday olacak. Geri kalan 101 kişi, yani listeye giremeyenler hiç bozulmadan, aynı şekilde davasına, partisine çalışmaya devam edecek. Bu durum, bizler için bir imtihan. Seçilemeyenler aynı şekilde 'ben bu partinin bir üyesiyim ve bulunduğum konumda da hizmet etmeye devam etmeliyim' diyebilecekler mi? Yoksa, 'işte onun adamı vardı', 'filan kişi benim üstümü çizdi', 'partililer beni seviyor ama üsttekiler beni istemedi' gibi laflara girip farklı bir yol mu çizecek? Bu imtihanı iyi vermek ve seçilemesek de bozulmadan yola devam etmek çok önemli?? diye konuştu.

Bu seçimin çok zor bir seçim olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Başkanlık sistemine giden bir yol var. Başkanlık sistemi Türkiye'yi uçuracak bir sistem. CHP bunu biliyor ama karşı çıkıyor. Bunların iktidar olmak gibi bir kaygıları yok. Biliyorlar ki iktidar olamazlar. Bu nedenle Kılıçdaroğlu şimdiden vaatlere başladı. Sıkışınca yalana başvuruyor. Algı idaresi de yapıyorlar. Diktatöryal bir eğilim var diye, baskı var diye algı operasyonu yapıyorlar. Halbuki bunların yaptıkları baskıları çok iyi biliyoruz. Bizim gayemiz, bunlarla eşit olmak, onlar gibi özgürlüklerimizi kullanmak" dedi.

Konuşmasında, "Özgecan ölüyor, bunlar dans ediyor. Cumhurbaşkanımız bunları kınadı, 'baskı var' diye bağırdılar?? diyen Özhaseki, "Bu milletin bir evladı canından olmuş, Özgecan'ımız canından olmuş, elbette ben Fatiha okuyacağım ve dans edenleri de kınayacağım. Bu baskı değil, olması gereken. Sen dans ederek özgürlüğünü yaşıyorsun, ben de seni kınama özgürlüğümü kullanıyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, 7 Haziran seçimlerinde, Meclis'te anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlamak için çalışacaklarını, Kayseri'den 9 milletvekilliğine talip olduklarını bildirdi. Özden, milletvekili adayları için teşkilat olarak 461 etkinlik hazırladıklarını da bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, Kayseri'de bir uyum kültürü bulunduğunu ve bundan sonra da il genelinde bu uyumu koruyarak çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Toplantıda daha sonra Milletvekili aday adayları, alfabetik sıraya göre tek tek kürsüye gelerek 2 dakikalık sürede kendilerini tanıttılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri AK Parti Kayseri Aday Adayları Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement