Kaynarca Ziraat Odası Delege Seçimleri - Son Dakika
Yerel

Kaynarca Ziraat Odası Delege Seçimleri

Listede adı çıkmayan üyeler, suç duyurusunda bulundu.

13.12.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaynarca Ziraat Odası Genel Kurulu'nda oy kullanacak delegelerin belirleneceği seçimlerde, üye listelerine itiraz edildi.

Genel kurulda oy verecek 45 delegenin belirleneceği seçimde listede adı çıkmayan üyeler, suç duyurusunda bulundu.

Delege adayı İsa Soysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 bin 500'e yakın üyenin kayıtlı olduğu odada ve bine yakın delegenin oy kullanacağı listelerde yer aldığını belirterek, 2 bin 500 kişinin seçme ve seçilme hakkının gasbedildiğini öne sürdü.

Başkanlığa aday olduğunu kaydeden Soysal, "Delege seçimlerinde tüzüğe uygun hareket edilmemiştir. İki aydır borç ödemeye çalışıyorum. Sistemde arıza olduğu gerekçesiyle en az 5 kez ödemeye yapmaya gittiğim halde borcumu ödeyemedim. Cuma günü de son kez odaya gittim, yine sistem arızalı yanıtıyla karşıladım. Tepkimi gösterdim, oda çalışanları emir kulu olduklarını belirterek, ellerinden bir şey gelmediğini söylediler. Daha sonra kaymakamlığa giderek, bu seçimde usulsüzlük yapıldığını tüzüğü göstererek belirttik, kendisi de tüzüğü inceledi. Kendisi seçime müdahale edemeyeceğini yalnızca güvenlikten sorumlu olduğunu söyledi" diye konuştu.

Delege adayı Ziya Karayel de Hatipler Mahallesi'nde delege adayı olacağını ancak adı üye listesinde çıkmayınca aday olamadığını kaydederek, "Cuma günü 15.00'de delege seçimlerinde oy kullanacakların isim listesi muhtarlara teslim edildi. İsmimin olmadığını gördüm. Muhtar borcum olduğu için aday olamayacağımı söyledi. Bunun üzerine önce cumhuriyet savcılığına, sonra polis karakoluna şikayette bulunduk" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaynarca Ziraat Odası Delege Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement