Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan Kansere Dikkat Çekmek İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan Kansere Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan Kansere Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

Çubuk Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan, çağın vebası olarak bilinen kansere dikkat çekmek için yürüdü.

03.04.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan, çağın vebası olarak bilinen kansere dikkat çekmek için yürüdü.

Çubuk'ta '1-7 Nisan Kanser Haftası' nedeniyle Çubuk Toplum Sağlığı Merkezi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Halk Sağlığı Şube Müdürü Demet İmamoğlu, Çubuk Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Funda Demirhan Çil, aile hekimleri, doktorlar ve Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için yürüyüş düzenlediler.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün de destek verdiği kanserde farkındalık yürüyüşü için Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi önünde bir araya gelen katılımcılar ve öğrenciler, ellerinde pankartlarla Ankara Bulvarı ve Atatürk Caddesi üzerinden Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Yaklaşık bin 500 metre mesafe yürüyen grup, ellerinde 'Kansersiz yaşam elinizde, erken teşhis hayat kurtarır, hormonsuz beslenelim' yazılı dövizler taşıdılar.

Kanser hastalığına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptıklarını söyleyen Çubuk Kaymakamı Şahin, "Yürüyüşteki amaç ilçemizdeki insanların kanser bilincini arttırmaktır. Çağımızın vebası olarak adlandırılan kansere karşı insanlarımızın daha bilinçli olmasını sağlamaktır. Bu vesileyle insanların kanser taramalarına ilgisini artırmaktır. Sağlıklı beslenme hareketli yaşam konusunda bilinç oluşturmak için bir takım faaliyetler düzenlendi. Sanıyorum ki bu tür faaliyetler toplumumuzda karşılığı bulunacaktır. Önemli olan sadece sağlık kuruluşlarından gerekli hizmetleri almak değil, aynı zamanda özellikle vurgulamak istediğim doğal gıda tüketimi, sağlıklı beslenme ve özellikle hareketli yaşam konusunda duyarlı olmak gerekiyor. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda Çubuk 'ta yaşayan birisi olaraktan ben kendim şahsen ve yeni Başkanımız Tuncay Acehan Bey iyi bir örneğiz. Ben günlük yaklaşık bir saat on dakika yürüyorum. Yani yapmadığım bir şeyi sizlere tavsiye etsem elbette etkili olmaz. Bunu bizzat haftanın yedi günü yapmaya çalışıyorum. Ben bunu bütün halkımıza tavsiye ediyorum. Bu etkinliğe katılan bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kanserin dünyada ki ölüm nedenlerinin başta gelen hastalıklardan birisi olduğunu vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Acehan, bir hekim olarak kanserle mücadelenin erken teşhisle başlaması gerektiğini ve belirli aralıklarla kontrollerle, testlerle kanserle mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Halkın bu konuda bilincini artırmak gerektiğini anlatan Acehan, şunları söyledi:

"Kanser erken teşhisle önlenebilinen ve ölüm yüzdelerini azaltma olabilen bir hastalıktır. İnsanlık kanseri yenecek bir gün mutlaka. Bizi toplumumuza halkımıza kanserle savaş hakkında bilinç yerleştirmek için bugün böyle bir yürüyüşe katıldık. Ben bu konuda görev aldığım için kendimi çok mutlu addediyorum. Doktor olmamız hasebiyle bu da bizim ilk etkinliğimiz oldu."

Hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirten Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Funda Demirhan Çil, haftanın amacına yönelik kanser hastalığının erken teşhisle önlenebilir veya tedavisi olabilir bir hastalık olduğunu vurgulamak istediklerini ifade ederek, "Öncelikle kanser hem tüm dünyada hem de ülkemizde kalp damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm nedenidir. Bu öldürücülüğünün yanı sıra bıraktığı sakatlıklar ve tedavisinde ki yüksek maliyet iş gücü ve ülke ekonomisini büyük ağır yükler vermektedir" şeklinde konuştu.

Atatürk Parkı'nda yapılan konuşmaların ardından kurulan stantlarda çeşitli ikramlar yapılırken, bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan Kansere Dikkat Çekmek İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement