Kayıp Malezya Uçağı Yere İndi İddiası - Son Dakika
Dünya

Kayıp Malezya Uçağı Yere İndi İddiası

Kayıp Malezya Uçağı Yere İndi İddiası

227 yolcusuyla kaybolan ve aylardır haber alınamayan kayıp Malezya uçağının yere inmiş olabileceği iddia edildi.

23.04.2014 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuala Lumpur Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile 8 Mart Cumartesi ortadan kaybolan MH370 sefer sayılı kayıp Malezya uçağı ile ilgili 'uçağın bir yere indiği iddiası' ortaya atıldı.

"BİR YERE İNMİŞ OLMASI İMKANSIZ DEĞİL"

Malezya'da yayınlanan The New Strait Times gazetesinde çıkan bir  habere göre, uçağın okyanusa düşmeyip ve bilinmeyen bir yere güvenli şekilde iniş  yapmış olabileceği yer aldı. The New Strait Times ismini açıklamadığı bir kaynağa  dayandırarak verdiği haberde, kaynağın ''Bir yere inmiş olması imkansız değil. Çünkü uçağa ait hiçbir parça bulunamadı, fakat 20 ülkenin aradığı uçağı tek bir  ülkenin saklaması abes olur'' dediğine yer verildi.

"DÜŞÜŞ BÖLGESİNİ BELİRLEDİK"
 
Avustralya Başbakanı Tony Abbott, başkent Canberra'da gazetecilere  yaptığı açıklamada uçağın indiğine dair hiçbir bilgi almadığını hatırlatarak  "Bizim uzmanlarımız uçağın Hint Okyanusu'nda bir yere düştüğünü belirtiyor. Yaklaşık 700 kilometre uzunluğunda, 80 kilometre genişliğinde muhtemel düşüş  bölgesini belirledik'' dedi.

DÜŞÜŞ ALANININ YÜZDE 80'İ ARANDI

Hint Okyanusu'nda devam eden arama çalışmalarında, deniz altında enkaz  arama çalışmalarını yürüten Bluefin-21 isimli insansız denizaltı, kayıp Malezya  uçağının düştüğü belirtilen bölgenin yüzde 80'inden fazlasının aradığı ancak  kayıp uçak ile ilgili herhangi bir bulguya ulaşamadığı açıklandı. Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu (AMSA) tarafından yapılan  açıklamada, bölgedeki hava şartlarının uygun olmamasından dolayı çarşamba günkü  arama çalışmalarının ertelendiği açıklandı.
 
ÖLÜM SERTİFİKALARI HAZIRLANIYOR

Malezya Hükümeti'nin MH370 sefer sayılı uçakta bulunanların ölüm  sertifikalarını hazırlayıp yakınlarına vermeyi planladığı belirtildi. Kayıp uçağı  bir hafta içinde bulabileceklerini tahmin eden yetkililerin ölüm sertifikası  hazırlığına karşı çıkan yolcu yakınları, uçağın enkazı bulunamayınca uçaktaki  yakınlarının sağ olabileceği ümidi taşıyor. Kayıp uçakta yakınları bulunanlar,  yaptıkları açıklamalarda ''Karada bulamadık, denizde de hala canlı olabilme  ihtimalleri daha mantıklı'' olduğunu dile getiriyor ve aramaların uçak bulunana  kadar sürdürülmesini istiyor.
 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Kayıp Malezya Uçağı Yere İndi İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • muratti: içindeki yolcuların telefonlarıda mı yok anlamadım gitti taş mı bu denizin dibine gitti var bi fırıldak 4 1 Yanıtla
  • serkan kurt: lost un kurgusulasana avustralya hint okyanusu bit yenegi var bu iste bulunmamasi imkansiz. 0 1 Yanıtla
  • BM: Gazze'deki patlamamış mühimmatı temizlemek yıllar sürebilir
    09:37 BM: Gazze'deki patlamamış mühimmatı temizlemek yıllar sürebilir

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
    07:18 Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta 5.6'lık depremin etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Adeta beşik gibi sallanan Sulusaray ilçesinde hasarın boyutu havadan alınan görüntülerle gözler önüne serildi. Görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı, minarelerin düştüğü görülürken kentteki insanlar sabaha kadar korku dolu bir gece geçirdi.

  • İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi
    07:14 İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi

    İsrail, İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonuna misilleme yaptı. İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan'ı hedef alan 3 dronenin havada imha edildiğini açıkladı. İran'da tüm uçuşlar askıya alınırken, yetkililer füze saldırısı olmadığını belirtip, "İsfahan'daki patlamalar hava savunma sistemimizden kaynaklı" ifadelerini kullandı.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement