Kaybolan Turistleri Arama Çalışması Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kaybolan Turistleri Arama Çalışması Devam Ediyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıktıkları doğa gezisinde kaybolan 3 turistin arama çalışmaları devam ediyor.

18.01.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışmalar Tahtalı Dağı çevresinde bulunan 40 kilometrelik alanda sürdürülüyor. Arama çalışmaları 7 ayrı grup tarafından yaklaşık 70 kişilik bir ekibin yanı sıra, 5 ATV, 3 endo motor ve 8 arama kurtarma köpeğiyle destekleniyor.

“ALLAH’IN İZNİYLE BUGÜN BULACAĞIZ”

Yöre halkından arama ekiplerine yardımcı olan Erkan Çilenger, kaybolan turistleri bugün bulacaklarına inandıklarını söyledi. Çilenger, “Dünden bu yana arama yapıyoruz. Dün Antalya’nın tahtalı dağ eteklerinde arama yaptık. 112’nin verdiği koordinatlara göre arama yapıyoruz. Tek bir verici olduğu için 15 kilometrelik bir sapma oluyor. Bu da bizi zorluyor. Onun için bugün Göynük Kanyonu ve Beldibi’nin arkasında arama tarama yapıyoruz 7 koldan. Şuan da biz Kavak Dağı’nın sırtından Göynük Kanyon’una ineceğiz. Allah’ın izniyle bugün bulacağız” dedi.

“YOLU BİLMEYENLERİN DÖNME ŞANSI YOK”

Yolu bilmeyenlerin dağlarda kaybolduklarında dönme şanlarının olmadığını ifade eden Erkan Çilengir, “Göynük Kanyon’un arkasında Sarıkavak bölgesi var oradalar. Çünkü oradaki araziler çok sarp. Tarihi Likya Yolu’ndan saptıktan sonra yolu bilmedikleri için kayboluyorlar ve bir daha dönme şansları olmuyor” şeklinde konuştu.

“BARINMA SORUNLARI YOK, YİYECEK SIKINTISI YAŞIYORLAR”

Kaybolan turistlerin barınma sorunun olmadığını yalnızca yiyecek sorunlarının olduğunu dile getiren Çilengir konuşmasını şöyle tamamladı: 

“Son durumları dün 112 ekiplerini aradıklarında sabah 06.35 itibariyle sağlık durumlarının gayet iyi olduklarını söylüyorlar. Sadece birinde ayaklarıyla ilgili bir problem olduğunu söylediler. Ayağında incinme olmuş. Barınma sorunlarının olmadığını sadece yiyecek sorunları varmış. Dün itibariyle de telefonlarının şarjı bitmiş. Dün itibariyle haber alamıyoruz.” 

ADEM AKALAN

Kaybolan Turistleri Arama Çalışması Devam Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaybolan Turistleri Arama Çalışması Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement