Kayakçılara "Bayan Hakem" Motivasyonu - Son Dakika
Spor

Kayakçılara "Bayan Hakem" Motivasyonu

Görüntü Dökümü : Kayaçılardan görüntüler Bayan hakemle röportaj Antrenörle röportaj Yarış alanından görüntüler Kayakçılara "bayan hakem" motivasyonu Alp Disiplini ve Kuzey Disiplini kayak yarışmalarında görev alan kadın hakemler tarafından yarışma öncesinde, start çizgisinde yarışacak sporcuların hazırlanması ve motive edilmesinin sporcunun performansına olumlu yönde etkisi oluyor Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen Alp Disiplini ve Kuzey Disiplini kayak yarışmalarında görev alan kadın hakemler tarafından yarışma öncesinde, start çizgisinde yarışacak sporcuların hazırlanması ve motive edilmesinin sporcunun performansına olumlu yönde etkisi olduğu belirtildi.

22.01.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Kayaçılardan görüntüler

Bayan hakemle röportaj

Antrenörle röportaj

Yarış alanından görüntüler Kayakçılara "bayan hakem" motivasyonu

Alp Disiplini ve Kuzey Disiplini kayak yarışmalarında görev alan kadın hakemler tarafından yarışma öncesinde, start çizgisinde yarışacak sporcuların hazırlanması ve motive edilmesinin sporcunun performansına olumlu yönde etkisi oluyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen Alp Disiplini ve Kuzey Disiplini kayak yarışmalarında görev alan kadın hakemler tarafından yarışma öncesinde, start çizgisinde yarışacak sporcuların hazırlanması ve motive edilmesinin sporcunun performansına olumlu yönde etkisi olduğu belirtildi.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü bünyesinde görev yapan iki kadın kayak hakeminden biri olan Özge Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıldır kayak pistlerinde hakem olarak görev yaptığını söyledi.

Eşinin 5 yıldır ilçede doktor olarak görev yapmasından dolayı kayak sporuyla tanıştığını belirten Önder, kayak tutkusunun aşka dönüştüğünü bu nedenle hakem olduğunu belirtti.

Kadın hakem olarak müsabakalarda görev yapmanın sporcular üzerinde çok olumlu etkisi olduğunu anlatan Önder, şunları konuştu:

"Geçen yıl tek bayan hakem olarak görev yaptım. Bu sene iki bayan hakem olarak müsabakalarda görev alıyoruz. Yabancı dil bildiğim içinde uluslararası yarışmalarda start hakemi olarak genelde görev alıyorum. Tabi sporcular genel olarak bayan start hakemi görmeye pek alışık değiller ama onların da hoşuna gidiyor. Sporcular yarışmalara daha iyi motive olduklarını söylüyorlar. Bayanlar için dışarıdan kayak hakemliği zor görünebilir ama bende çok büyük bir tutku olduğu için açıkçası keyifle yapıyorum."

Kadınların hakemliğe yönelmesinin çok önemli olduğunu aktaran Önder, "Çünkü spor ve hakemlik genel anlamda Türkiye'de erkeklerin yapabilecekleri iş gibi gösterilmekte. Bayanların bu tarz işlere girmeleri renk ve motivasyon katıyor. Türkiye genelinde sporun bütün branşlarında bayan hakem sayısı oldukça az, bu sayı artarsa spora katkımızda artacak" diye konuştu.

Kayak antrenörü Erhan Göydaş da kadın hakemlerin kayak camiası içine girmelerinin çok faydalı olduğunu ifade ederek, "Bayan hakemlerin olması bizler ve sporcu arkadaşlarımız için avantaj. Bayan sporcu arkadaşlarımız bize karşı rahat olamıyorlar. Herhangi bir ihtiyaçlarını söyleyemiyorlar. Yalnızca hakem değil, antrenör bayanların da fazla olması bizleri daha iyi noktalara taşır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kayakçılara 'Bayan Hakem' Motivasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement