Kayabunar: "Bundesliga'ya Türk Oyuncu Geldiği İçin Sevinçliyiz" - Son Dakika
Spor

Kayabunar: "Bundesliga'ya Türk Oyuncu Geldiği İçin Sevinçliyiz"

Galatasaray'ın eski futbolcusu Ceyhun Gülselam’ın menajeri Alpaslan Kayabunar, "Bundesliga’ya Türk oyuncu geldiği için sevinçliyiz" dedi.

25.07.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın eski futbolcusu Ceyhun Gülselam'ın menajeri Alpaslan Kayabunar, " Bundesliga'ya Türk oyuncu geldiği için sevinçliyiz" dedi.

Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra Hannover 96 ile anlaşan Ceyhun Gülselam'ın menajeri Alpaslan Kayabunar, bir radyo kanalına açıklamalarda bulundu.

"DOĞDUĞU YERE GELDİ AMA VATANINDAN AYRILDI"

Galatasaray'da Mancini döneminde yıldızı parlayan genç futbolcunun menajeri Kayabunar, "Ceyhun doğduğu yere geldi ama vatanından ayrıldı. Bundan sonra Ceyhun'un başarısı için dua etmeliyiz. Almanya'da oynayan Türk gençlerini temsil edecek. Tayfun hoca da burada ve onun için bir anda herkes Hannoverli oldu. Hannover'de Türkler tarafından gördüğüm, edindiğim ilgi çok büyüktü. Hannover'in aynı zamanda Türk fanları oluşmuş oldu" diye konuştu.

"HANNOVER 96, AİLEVİ BİR KULÜP"

Ceyhun Gülselam'ın menajeri Kayabunar, Hannover Kulübü'nün ailevi bir kulüp olduğunu belirterek, "Başkanları, kulüp menajeri hocaya çok güveniyor. Hoca, kendini ilk görüşmede başkana, kulüp yönetimine çok güzel anlatabilmiş, hedeflerini söylemiş. Genç olmasını ve milli takımı saymazsak, ilk antrenörlük deneyiminin Bundesliga gibi bir ligde görev alması, hem kendi hem de kulüp açısından riskliydi ama Allah yardım etti. Çok başarılı ve çok çalışkan. Camia olarak Hannover, 500 bin haneli bir şehir. Bütün maçları 45-50 bin kişiye oynayan atmosferde bir şehir. Hedefleri olan, Bundesliga'dan hiç düşmemiş bir kulüp. Geçen yıl inişli çıkışlı bir süreç yaşadı Tayfun hoca. Ama başkan ve yönetim arkasında durdu. Alman medyası 'başarısız, tecrübesiz, çok genç, olmaz' gibi yorumlar yapmıştı, ama sonra gösterdiği başarıyla önünü açmış oldu" şeklinde konuştu.

"BUNDESLİGA DAHA AĞIR BASTI"

Ceyhun'u birçok kulübün istediğini vurgulayan Kayabunar, "Resmi olarak Eskişehirspor istemişti. Rize vardı. Bursaspor'da çok ismi geçti. Bursa'nın transfer etme şansı yoktu diye düşünüyorum, yoksa Şenol Güneş çok istiyordu eski öğrencisi olduğu için. Konya istiyordu. Türkiye'den bayağı teklif vardı ama en çok da Abdullah hoca istiyordu. Takımı Ceyhun'un üzerine kurmak istiyordu. Son ana kadar Ceyhun üzerinde durdu ama Bundesliga ağır bastı. Biz de Bundesliga'yı seçmek durumunda kaldık" ifadelerini kullandı.

"YETERİ KADAR SÜRE ALACAKTIR"

Hannover takımının alt yapıya çok önem verdiğini dile getiren Alpaslan Kayabunar, "Ben çok umutluyum. Çünkü Almanya'da transferler, transfer olsun diye yapılmıyor. Tayfun hoca da Türk bir hoca ama burada başkası da olsa transferler yapılırken önce bir çark, zincir olarak düşünülür. Ceyhun orası için önemli olmasaydı, transfer gerçekleşmezdi. 7 tane scout tarafından Ceyhun, transferinden önce oraya uyup uymayacağına, çarkta yer alıp almayacağına bakılarak karar verildi ve transferi oldu. Arsenal maçına kadar izlendi. Almanya'da daha çok takım oyununa önem verildiği için, Ceyhun da o halkalardan biri olacak. Ben yeteri kadar süre bulacağına inanıyorum. Bir de Almanya'da Türkiye'deki kadar kadrolar yok. Galatasaray'da 39 kişilik kadro vardı. Burada 26-27'ye çıkarken çok düşünürler, alacakları zaman U23 dedikleri altyapıdan alırlar. Geçen gün gördüm, 17 yaşındaki kaleci A takımla çıkıp idman yapıyor Hannover'de. Altyapıya çok önem verirler" açıklamasında bulundu.

"CEYHUN GALATARASAY İÇİN ÖNEMLİYDİ"

Kayabunar, Ceyhun Gülselam'ın kaliteli bir futbolcu olduğunu ifade ederek, "Mancini, Avrupa'dan gelmiş bir hoca. Ceyhun daha amatör kümede oynarken 3. lige çıktı. Daha ilk senesinde Ersun hoca alıp Trabzon'a götürdü ve 1 milyona yakın bonservis ödediler çok genç zamanında. Fatih hoca daha bir şey bilmezken, aldı milli takımda oynattı. Şenol hoca, Ersun hoca, Fatih hoca bu işi bilmiyor muydu? Demek ki Ceyhun'da bir şey var. Mancini daha kimseyi tanımıyordu. Kayseri ısrarla istiyordu Ceyhun'u. 6 ay da kiralık oynadı. Ceyhun gittiğinde takım 15. sıradaydı, sezonu 5. olarak bitirdi. Tabii ki takım olarak ama Ceyhun önemliydi. Ceyhun'un Türkiye'de gösterişsiz futbolu var. Ama herkes gösterişli futbolu oynayamaz. Mutlaka takımlarda da gösterişsiz futbolu olan kişiler, hamal dediğimiz kişiler olması lazım" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE HER TAKIMDA OYNAYABİLECEK KAPASİTEDE"

Türkiye'deki şartların diğer ülkelerden farklı olduğunu belirten menajer Kayabunar, "Khedira'yı getirin Türkiye'de oynayamaz ama Alman Milli Takımı'nın sakatlandıktan sonra finalde oynayamayacak diye bütün Alman profesörler seferber oldu, yeter ki iyileşsin diye. Ceyhun da bunun gibi. Mancini bunu göremiyor muydu? Ne dedi devamlı? 'Ceyhun özelliği olan, benim dediğimi yapan, dediğimin dışına çıkmayan, devamlı üstüne koyabilecek bir oyuncu' Biz de bunlar ne oldu? 'Mancini'nin prensi, evladı' şeklinde yorumlandı. Bakış açıları çok değişik. O açıdan belki Ceyhun'un gitmesine sebep oldu. Türkiye'de her takımda oynayabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum. Benim oyuncum olduğu için değil. Kuvvetiyle, fiziğiyle Galatasaray'da ilk 11'de oynadığı maçlara bakarsanız devre arasında koşu mesafelerinde 1. kim? Maç bittikten sonra iki takımı aldığınızda birinci kim olmuş bakın. Bunlar çok önemli. Demek ki ne kadar koşuyor, efor harcıyor. Melo ile Selçuk'un arkasında kesici, oyun kurucu. Tamam çok özellikli bir futbolcu değil ama hocanın verdiği vazifeyi yapan bir oyuncu. Rizikosuz oynuyor, çalıma kaçmıyor, alıyor veriyor, görevini yapıyor. Almanya'da öyledir. Altyapıdan yetişince hoca ne derse onu yaparsın. Bunları yapacaksın ben senden fazlasını istemiyorum der, sen de yaparsın. Herkesin görevi vardır. Görevin dışına çıkmanızı istemezler. 4. 5. 6. liglerden gelip Türkiye'de süper ligde oynuyorlar. Altyapıları sağlam olduğu için. Bunlar çalışmanın sonucu. Çalıştıkları için Dünya Kupası'nı kazanıyorlar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kayabunar: 'Bundesliga'ya Türk Oyuncu Geldiği İçin Sevinçliyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement