Kayaağıl Termal Tesislerinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Kayaağıl Termal Tesislerinin Temeli Atıldı

Kayaağıl Termal Tesislerinin Temeli Atıldı

Uşak Belediyesi merkez ilçeye bağlı Kayaağıl köyündeki termal suyu turizm yatırımlarında kullanmak için ilk adımı attı.

15.06.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Belediyesi merkez ilçeye bağlı Kayaağıl köyündeki termal suyu turizm yatırımlarında kullanmak için ilk adımı attı. Belediye tarafından işletilecek ve 8 milyon TL'ye mal olacak termal tesislerin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan, bölgede 2012'den itibaren turistik tesis inşa etmek için çalışma başlatacaklarını belirterek ilk adımı attıklarını söyledi. Temeli atılan tesislerin toplamda 8 milyon TL'ye mal olacağını ve ilk etabını Nisan 2013 yılında hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Ali Erdoğan, "Yatırımlar tamamlandığında Uşak halkı termal turizm için komşu illere gitmek zorunda kalmayacak" dedi.

Kayağıl köyü yakınlarında Uşak Belediyesi'nce yaptırılacak termal tesislerinin temel atma törenine Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak Uşak'ta termal kaynaklar açısında zengin bölgelerin bulunduğunu belirterek; "İlimiz önemli termal zenginliğe sahip olmasının yanı sıra bizim için önemli olan bu zenginliği kullanılabilmesidir. Belediyemizce yapılacak olan bu tesis termal anlamda tesisleşmede bir başlangıç olacaktır. Buradan Uşak halkının faydalanmasının yanı sıra yakından geçen çevre yolu güzergahında modern termal tesislerin kurulmasını istiyoruz. Biz sürekli termal bölgelere yatırımcıları çağırarak gezdiriyor, yatırım yapmaları konusunda görüşmeler yapıyoruz. Ancak Uşak halkının ve sanayicilerimizin bir öncülük yapması gerekiyor. Modern bir termal otelin inşa edilmesiyle birlikte bunun ardından yeni tesislerin yapılacağına inanıyorum. İl Genel Meclisimizin de bu konuda çeşitli görüşleri bulunmakta. İnşallah bu görüşlerde olumlu sonuçlanır. Termal potansiyelimizin hem ilimiz hem de ülkemiz adına kullanılması gerektiğini düşünüyor, önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

YATIRIMLARA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise göreve geldikleri günden beri Kayaağıl projesine önem verdiklerini ifade ederek

"Uşak ciddi bir potansiyele sahip. Hamamboğazı ve Örencik gibi kaynaklarımız var. Hamamboğazı'nda ciddi yatırımlar düşünülüyor. Kayaağıl kent merkezinde yakın olduğu için Uşak halkına ciddi avantaj sağlayacak. Termal turizmin gelişmesiyle yeni bir istihdam sahası oluşacak.

Tesisler hizmete açıldığında Uşak halkı çevre illere gitmek zorunda kalmayacak. Biz bölgede bir öncü görev üstlendik. Çevre yolu projesi de buradaki tesislere entegre olacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde bu bölge Uşak'ın en önemli turizm merkezi haline gelecek

" dedi.

Temelini attıkları tesislerin ilk etabını Nisan ayında hizmete açacaklarını da belirten Erdoğan, "Tesislerin tamamı yaklaşık 8 milyon TL'ye mal olacak ve tam kapasite olarak iki yıl sonunda hizmete girecek. Proje kapsamında tesislerde Türk Hamamı, termal su ve tatlı su havuzları, jakuzi, restaurant, spor salonu, sauna, buhar odası masaj salonları ve toplantı salonları gibi bölümler olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Kayaağıl termal tesislerinin temeli Vali Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan tarafından atıldı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayaağıl Termal Tesislerinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement