Kasımpaşa Teknik Direktörü Çalımbay Açıklaması - Son Dakika
Spor

Kasımpaşa Teknik Direktörü Çalımbay Açıklaması

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni sezonda üst sıralara oynayan bir ekip oluşturmak istediklerini söyledi.

04.08.2015 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni sezonda üst sıralara oynayan bir ekip oluşturmak istediklerini söyledi.

Rıza Çalımbay, lacivert-beyazlı ekibin Kemerburgaz Tesisleri'ndeki çalışması öncesi, yeni transferlerden Christian Chagas Tarouco "Titi", Kenneth Omeruo ve Yonathan Alexander del Valle Rodriguez'le birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kasımpaşa takımının başında göreve geç başladığını dile getiren Çalımbay, "Takımdan 14 futbolcu gitmişti ve transfer yapmamız gerekiyordu. Şu ana kadar 6-7 oyuncu aldık. İki transfer daha yapmayı planlıyoruz. Bu sezon gayemiz, ligin üst sıralarında, ilk 10 takım içinde bulunmak" dedi.

Üst sıralara oynayacak bir kadro oluşturmak için çaba sarf ettiklerine değinen tecrübeli teknik adam, "Yeni kurulan bir ekip olduğumuz için bir an önce takım havasını yakalamamız gerekiyor. Geçen sezona baktığınızda, en çok gol yiyen takım Kasımpaşa'ydı. İlk olarak bu izlenimi yok etmemiz gerekiyor. Yeni gelenlerin de takıma alışması lazım" diye konuştu.

Avusturya kampının kendileri adına iyi geçtiğini ancak eksiklerin bulunduğunu, takıma yeni dahil olan oyuncularla orada çalışma imkanı bulamadıklarını aktaran Çalımbay, şunları kaydetti:

"Kamptaki ilk maçımızda Vasil Bozhikov sakatlandı. Ligde oynayacağımız ilk karşılaşmaya yetişemeyecek. Sol bek açısından önemli bir futbolcu. Ligin ilk maçları da her zaman zor olur. Gaziantepspor gibi önemli bir ekiple karşılaşacağız. Takımın oturması için belli bir süre lazım. Yeni transferlerin bizimle birlikte hiç maç oynamamış olmaları dezavantaj. Sol bek pozisyonu için de bir Çek oyuncu ile anlaşmıştık ama sonra biraz daha izleyince yetersiz bulduk ve vazgeçtik. Şimdi eğer hem sol bek hem de stoper oynayabilen bir futbolcu bulursak, onu alacağız. Yoksa  ayrı ayrı hem stoper hem de sol bek alıp transferi kapatacağız."

"Yıldız futbolcuların Türkiye'ye gelmesi önemli"

Rıza Çalımbay, yeni sezonda birçok yıldız futbolcunun Süper Lig'de top koşturacak olmasının Türkiye için önemli olduğunu dile getirdi.

Takımların birçok önemli ismi kadrolarına kattığına dikkati çeken Çalımbay, " Fenerbahçe'yi artık söyleyemiyoruz. Baktığınız zaman çok iyi transferler yaptılar. Kimse yetişemiyor. Beşiktaş da aynı şekilde. Özellikle Mario Gomez çok kaliteli bir futbolcu. Luis Nani, Samuel Eto'o gibi yıldız futbolcuların gelmesi Türkiye açısından önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor'un bir sezon önce çok sayıda oyuncu aldığını, son şampiyon Galatasaray'ın ise oturmuş kadrosuyla transferde yavaş davranmasının doğal olduğunu anlatan tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Galatasaray'ın elinde çok oyuncusu var. Yaptıkları takviyeler de gayet iyi. Zor bir lig olacak. Yeni yabancı uygulaması Anadolu takımları için bir avantaj değil ama büyük takımlar için avantaj. Türk futbolunun zenginliği ve tanınması için çok iyi. Bir de bunların yanında Arda'nın Barcelona'ya gitmesi süper. İyi şeyler oluyor. Bütün temennimiz Fenerbahçe'nin yarın iyi bir haberle Ukrayna'dan dönmesi. Fenerbahçe çok iyi bir ekip kurdu. Eğer takım da olurlarsa çok iyi hale gelirler. Bizim adımıza da belki bu sene gerçekleşmeyebilir ama gelecek sezon mutlaka Avrupa kupalarına katılmaya oynayan bir takım olacak. Ona göre transfer yapacağız. Eğer burada göreve 1-2 hafta daha erken başlayabilseydik, bazı şeyler daha farklı olurdu. Ama bu sezon da üst sıralara oynayabiliriz."

Öte yandan Çalımbay, antrenman öncesi 14 aylık torunu Doğu Karakimseli ile saha içinde vakit geçirdi.

Yeni transferlerin yüzü gülüyor

Kasımpaşa takımının yeni transferleri Christian Chagas Tarouco "Titi", Kenneth Omeruo ve Yonathan Alexander del Valle Rodriguez de medya mensuplarına açıklamalarda bulunurlarken, lacivert-beyazlı ekibin kadrosunda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Brezilyalı futbolcu Titi, Kasımpaşa takımına katkı verebilmek için elinden geleni yapacağını söyleyerek, "Takımımın ligi en iyi yerde bitirmesini sağlayacağım. Kasımpaşa, Türkiye'nin köklü kulüplerinden bir tanesi ve ben de burada olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

Takım olarak çok fazla çalıştıklarını aktaran Brezilyalı oyuncusu,  "İnşallah bu çalışmanın karşılığı olarak ligi üst sıralarda bitiririz. Benim gördüğüm kadarıyla, burdaki  oyuncu grubunun kalitesi ve çok çalışmayla bunun olmaması için hiçbir sebep yok" şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbay'ın kendisini geçmiş yıllarda da istediğinin hatırlatılması üzerine Titi, "Onula çalışmak benim için büyük bir gurur. Birkaç gündür birlikte çalışıyoruz ve yardımcıları da gayet iyi. Ondan öğreneceğimiz çok şey var çünkü çok usta bir hoca. Kendimi, onunla birlikte bütün meydan okumalara hazırlıyorum. Umarım her şey iyi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Lacivert-beyazlıların kiralık olarak kadrosuna kattığı Nijeryalı oyuncu Kenneth Omeruo, yeni takımı Kasımpaşa'ya övgülerde bulunarak, "Harika tesisleri var ve aynı zamanda çok iyi insanlar bulunuyor burada. Transferimi çok istediler ve şimdi benim de bunun karşılığını vermem gerekiyor. İyi bir sezon geçirmek istiyorum. Takım olarak bunu yapabilecek kapasiteye sahibiz" şeklinde görüş belirtti.

Nijeryalı oyuncu, Türkiye liginde birçok yıldız ismin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Onlara karşı oynamanın çok büyük bir problem olacağını zannetmiyorum. Samuel Eto'o'yla birlikte Chelsea de antrenmanlara çıkma şansı bulmuştum. Yıldız oyuncuların bulunması bu lig için iyi ama benim herhangi bir çekincem yok" ifadelerini kullandı.

Venezuelalı futbolcu Yonathan Alexander del Valle Rodriguez ise "Buraya bildiğim en iyi işi yapmaya, futbol oynamaya, gol atmaya, iyi bir imaj bırakmaya geldim. Kasımpaşa çok büyük bir kulüp. O yüzden burayı tercih ettim. Takımdaki ortam gerçekten çok iyi.  Burada kendimi daha da geliştirip, takım olarak ligin en üst seviyede bitirmemize yardımcı olmaya çalışacağım" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kasımpaşa Teknik Direktörü Çalımbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.


Advertisement