Kaş'ta Batmanlı Gencin Öldürülmesi Davasında 4 Sanık İçin Müebbet İstemi - Son Dakika
Güncel

Kaş'ta Batmanlı Gencin Öldürülmesi Davasında 4 Sanık İçin Müebbet İstemi

Kaş\'ta Batmanlı Gencin Öldürülmesi Davasında 4 Sanık İçin Müebbet İstemi

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 3 Eylül günü Kürtçe konuştuğu için çıkan kavgada Batmanlı 20 yaşındaki Mahir Çetin'i döverek öldürmekle suçlanan 1'i tutuklu 7 sanıktan 4'ü için savcı ömür boyu hapis cezası istedi.

18.12.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 3 Eylül günü Kürtçe konuştuğu için çıkan kavgada Batmanlı 20 yaşındaki Mahir Çetin'i döverek öldürmekle suçlanan 1'i tutuklu 7 sanıktan 4'ü için savcı ömür boyu hapis cezası istedi. İddianamede, taraflar arasında sonu ölümle biten tartışmanın 'Kürtçe konuşma' nedeniyle çıktığına ilişkin herhangi bir ifade yer almadı.

Kaş'ta 3 Eylül gecesi çalıştığı otelde mesaisi bittikten sonra kuzeni Vedat Çetin ile birlikte bir barda eğlenen Mahir Çetin, bar çıkışında tartıştıkları bir grup gençle kavga etti. Olay sırasında kısa süreli baygınlık geçiren Vedat Çetin'in iddiasına göre, kavga kendi aralarında Kürtçe konuştukları için çıktı. Vedat Çetin grubun kendilerine hakaret ederek, saldırdığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Kaş Emniyet Müdürlüğü, 4 Eylül günü 7 şüpheliyi gözaltına aldı. İfadelerin ardından 6 kişi serbest bırakılırken, üniversite öğrencisi Mehmet Ali Çakmak tutuklandı.

Olay gecesine ait, bir işyeri kamerasından elde edilen ve dava dosyasında yer alan görüntülerde, Çetin'in 10 saniye süren tekmeli ve yumruklu saldırı sonucunda yere düştüğü ve bir daha kalkamadığı görüldü.

Cumhuriyet savcısı Onur Utku Sevim tarafından hazırlanan iddianamede, yaşamını yitiren Mahir Çetin, kuzeni Vedat Çetin ve Sefer Kazki'nin olay gecesi birlikte alkol alarak Cumhuriyet Meydanı'nda oturdukları anlatıldı. İddianamede, Çetin'in oturduğu yere, hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası talep edilen 24 yaşındaki Arif Bozdağ'ın çöp dökmek amacıyla geldiği ve taraflar arasında 'yan bakma meselesi' yüzünden alkolün de etkisiyle tartışma çıktığı belirtildi. Bozdağ'ın telefonla haber verdiği 23 yaşındaki Mehmet Ali Çakmak'ın olay yerine gelmesiyle büyüyen kavgada Çetin'in yaşamını yitirdiği kaydedildi.

İddianamede, haklarında ömür boyu hapis istenen her ikisi de 19 yaşındaki Sefa Göncü ve Gökhan Güney'in de kavgaya katılarak, Çetin'e saldırdığı anlatıldı.

İddianamede, ayrıca diğer sanıklar Ali Güzeloğlu, Mehmet Ali Bilgin ve Ali Güzeloğlu hakkında ise 2'şer kez basit yaralama suçlamasıyla 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

NEFRET AĞIRLAŞTIRICI NEDEN DEĞİL

İddianamede taraflar arasında sonu ölümle biten tartışmanın 'Kürtçe konuşma' nedeniyle çıktığına ilişkin herhangi bir ifade yer almadı.

Çetin Ailesi'nin avukatı Hasan Kemal Elban, iddianamede olayın bu tarafının değerlendirilmemesinin aslında hukuk sistemi açısından anlaşılır olduğunu söyledi. Türk Ceza Kanunu'nda 'adam öldürme' suçunda nefretin herhangi ağırlaştırıcı sebep olarak düzenlenmediğini dile getiren Elban, "Bu açıdan Ceza Kanunu'nda eksiklikler var. Hal böyle olunca savcılar meseleleri nefret bağlamında değerlendirmek konusunda gönüllü değiller. Davanın, kamuoyunda bu noktada duyarlılık oluşması açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz ve mahkemenin seyrinin değişeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Elban, Mahir Çetin davasının ilk duruşmasının 15 Ocak Perşembe günü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülmeye başlanacağını söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaş'ta Batmanlı Gencin Öldürülmesi Davasında 4 Sanık İçin Müebbet İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.

  • Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var
    16:34 Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var

    MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Türk futbolun geleceğinden umutsuz olduğunu belirterek, Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı olduğunu söyledi. Belözoğlu ayrıca, Türk futbolunda yapılması gereken değişiklikler ve Beşiktaş ile yapacakları Türkiye Kupası maçları hakkında da görüşlerini paylaştı.

  • Aksaray'da fırtına ve toz bulutu etkili oluyor
    16:32 Aksaray'da fırtına ve toz bulutu etkili oluyor

    Aksaray'da fırtına şehir merkezi ve karayollarında etkili oluyor. Fırtınanın etkisiyle poşetler havada uçuşurken, karayollarında yer yer toz bulutları oluşuyor, ağaçlar savruluyor.

  • Gemlik'te İstinat Duvarı Çöktü: Evler Hasar Gördü, Yaralılar Var
    16:30 Gemlik'te İstinat Duvarı Çöktü: Evler Hasar Gördü, Yaralılar Var

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Yenimahalle'de istinat duvarının çökmesi sonucu evlerin hasar gördüğünü ve 2 kişinin yaralandığını açıkladı. Olayın nedeni bağımsız kurumlar tarafından incelenecek ve sorumlular cezalandırılacak.

  • Nazilli Belediyesi Sağanak ve Fırtına Sonrası Müdahale Etti
    16:28 Nazilli Belediyesi Sağanak ve Fırtına Sonrası Müdahale Etti

    Nazilli Belediyesi ekipleri sağanak ve fırtınanın etkili olduğu bölgelerde müdahale gerçekleştirdi. Yolları açan, devrilen ağaçları kaldıran ve rögar kapaklarını temizleyen ekipler, bölgenin güvenliğini sağladı.

  • Dışişleri Bakanı Fidan:
    16:26 Dışişleri Bakanı Fidan: "bir Numaralı Önceliğimiz İsrail İşgalinin Sona Ermesi ve İki Devletli Formülün Hayata Geçmesi"

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran-İsrail gerilimini değerlendirirken, "Bir numaralı önceliğimiz İsrail işgalinin sona ermesi ve iki devletli formülün hayata geçmesi olmalıdır. Bu olmadığı takdirde dün Yemen'den yapılan saldırılar, bugün İran-İsrail arasındaki gerilim, yarın başka bir savaş türü, öbür gün başka bir ülkenin içinde çıkan başka bir iç karışıklık, toplumsal rahatsızlık. Bunların hepsi olmaya devam edecektir'' dedi. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri,  Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es Sisi’nin çok yakın bir süre içinde Türkiye’yi ziyaret edeceğini bildirdi.

  • Viranşehir Belediyesi'nin borcu 421 milyon TL
    16:24 Viranşehir Belediyesi'nin borcu 421 milyon TL

    DEM Partili Viranşehir Belediyesi Eş Başkanları, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 421 milyon 780 bin 594 TL olduğunu açıkladı. Borç miktarının ilerleyen zamanlarda artabileceği belirtildi.


Advertisement