Karşıyaka'ya Acar'dan 10 Milyon TL Bağış - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka'ya Acar'dan 10 Milyon TL Bağış

Karşıyaka\'ya Acar\'dan 10 Milyon TL Bağış

Karşıyaka Başkanı Ali Erten, işadamı Erdal Acar'ın şu ana kadar kulübe 10 milyon 47 bin TL'lik katkı sağladığını söyledi.

23.07.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Başkanı Ali Erten, işadamı Erdal Acar'ın şu ana kadar kulübe 10 milyon 47 bin TL'lik katkı sağladığını söyledi. Futbol Şube Başkanı Osman Kırkpınar, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu ve Voleybol Şube Başkanı Ali Talak'la birlikte düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yapan Ali Erten, "Kulübün 41 milyon TL'lik borcunu kapatacağını açıklayan Erdal Acar şu ana dek 7 milyon 447 bin TL nakit bağış yapıp, 2 milyon 600 bin TL ileriye dönük taahhütte bulundu. Toplamda 10 milyon 47 bin TL'lik çok önemli bir destek söz konusu.

Bu paranın içinde basketbola verilen primler de var. Yapılacak transferler de hesaplandığında söz konusu rakam 14 milyon TL'ye yükselecek. Sponsor kelimesinden hoşlanmayan Erdal Acar'ı en önemli bağışçımız olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Futbolda transfer yasağını kaldırmak için 3 milyon 400 bin TL ödendiğini, 700 bin TL borçları daha bulunduğu sözlerine ekleyen Erten, "Yasak kalktıktan sonra anlaştığımız futbolcuların sözleşmelerini tescil ettireceğiz. Stadımızın inşaatı nedeniyle 10 güne kadar kulüp binamız yıkılacak ve Mavişehir'deki yeni merkezimize taşınacağız.

Stadın gelecek sezonunun ikinci yarısına yetişeceğini umuyoruz. Yeni tüzük için 28 Eylül'de kongre yapacağız" dedi. Üç branşta da iddialı olduklarını kaydeden Ali Erten, "Sportif başarı elbette önemli ancak, tesis hedeflerimizi gerçekleştiremezsek çok üzülürüm. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, şampiyon basketbol takımımız için 2 milyon TL ödül ve en az 10 bin kapasiteli yeni bir salon sözü verdi. Salon için için yer arıyoruz" ifadesini kullandı.

KIRKPINAR: TERBİYESİZLİK YAPILDI

Karşıyaka Futbol Şube Başkanı Osman Kırkpınar, Trabzonspor'dan transfer etmek istedikleri Gökhan Karadeniz'in, ezeli rakipleri Göztepe'yle anlaşmasının faturasını oyuncunun menajerine kesti. Kırkpınar, "Göztepe'ye hiçbir kırgınlığımız yok. İstedikleri futbolcuyu almaları en doğal hakları. Ancak menajerin Göztepe ile anlaştıktan sonra kulübümüze gelip bizimle el sıkışması ve bunu nezaket ziyareti olarak savunması terbiyesizlik, ahlaksızlık. Bizi istemeyeni, biz hiç istemeyiz. Gökhan gibi futbolcularımız var, daha iyisini alabiliriz. İyi ki transferi olmamış, ileride aynı sorunu yaşayabilirdik. Kimse Karşıyaka'dan büyük değil. Göztepe'ye hayırlı olsun" dedi.

Azeri kaleci Kamran Agayev'e teklif yapıp İzmir'e davet ettiklerini belirten Osman Kırkpınar, "Kayseri Erciyespor'dan İbricic ve Yasin Pehlivan, Eskişehirspor'dan Hürriyet, Osmanlıspor'dan Bakary Soro da anlaşmak üzere olduğumuz isimler. Bu transferler olmazsa, alternatifleri de hazır. Yeni bir takım oluşturduk. Bizi şampiyonluğa taşıyacak oyuncuları kadromuza dahil ettik" diye konuştu. Bolu kampında yarın Yeni Malatyaspor'la, pazar günü Boluspor'la karşılaşacaklarını söyleyen Kırkpınar, 2 Ağustos'ta Midilli ekibi AEL Kalloni, 5 Ağustos'ta Bucaspor, 8 Ağustos'ta ise Akhisar Belediyespor'la hazırlık maçları oynayacaklarını dile getirdi.

USTAOĞLU: İZMİR'İ TANITACAĞIZ

Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, bu sezon Euroleague'de mücadele edecek Pınar Karşıyaka sayesinde Avrupa'da 150 milyon insanın İzmir'i tanıyacağını vurguladı. Şimdiye kadar sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 500 bin TL katkı sağladığını anlatan Ustaoğlu, "Bu organizasyona katılan diğer 3 Türk ekibinin bütçeleri 20-30 milyon TL arasında değişiyor. Sponsorumuz Pınar 4 milyon TL katkı koyacak. Yönetim olarak 2 milyon TL kaynak yaratıp, 6 milyon TL bütçe ile mücadele edeceğiz. Euroleague'de kalıcı olmamız için İzmir'deki tüm ticari kuruluşların, odaların, sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin desteğine ihtiyacımız var. İzmir bunun değerini bilmeli, şehrin ekonomisi canlanacak. Bu tanıtım herkes için büyük fırsat" şeklinde konuştu.

Dixon, Diebler, Barış, Strawberry ve Erkan'ın ayrılmasıyla önemli 5 oyuncu kaybettiklerini sözlerine ekleyen Ustaoğlu, "Aramızdan ayrılan 5 ismin gittikleri takımlarda alacağı toplam ücret 3.8 milyon Euro. Buna karşılık biz 4 milyon Euro'ya 14 kişilik takım kuracağız ve bu ekip daha başarılı olacak. Bu konuda iddialıyım. Karşıyaka'ya gelen her basketbolcu adını duyurmayı başardı. Antrenörümüzün istediği oyuncuları aldık. Palacios ve Gabriel'le anlaşmaya yakınız. Uçuk bir rakam istemezlerse takımda kalacaklar. Anadolu Efesli Matt Janning ile ilgilenmiyoruz. Alacağımız 3-4 oyuncu daha var. Colton Iverson, kulübünden çıkışını alırsa aramıza katılacak" dedi. Tamer Ustaoğlu, FIBA heyetinin pazartesi günü Karşıyaka Arena ve Halkapınar Spor Salonu'nu inceleyeceğini de açıkladı.

TALAK: BİR YABANCI DAHA GELECEK

Karşıyaka Voleybol Şube Başkanı Ali Talak, yeni sezonda Kadınlar Voleybol 2. Ligi'nde altyapı ağırlıklı bir kadroyla mücadele edeceklerini ifade etti. Rus smaçör Olesia Sharavskaia'nın ardından diğer yabancı haklarını da kullanacaklarını söyleyen Talak, "Oyuncularımızın maaşlarını sezon başlamadan ödedik. Genç işadamlarının yanı sıra başarılı kadınların da yer aldığı bir yönetimimiz var. Hedefi olan, iddialı bir takım izleteceğiz" dedi. Talak, 50 TL'den 2500 kombine bilet bastırdıklarını açıkladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka'ya Acar'dan 10 Milyon TL Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı
    12:49 İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanlar için Türkiye'nin ilk resmi spotter alanını 2021 yılında faaliyete geçirdi. Spotter alanı, uçak fotoğrafçılarının seyir terasında çekim yapabileceği bir noktada yer alıyor. İlgilenenler, başvurularını internet üzerinden yaparak alana giriş yapabilecekler.

  • Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    12:48 Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Selim Tüzün'ün kullandığı otomobil ile bir yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, otobüsün sürücüsü jandarma karakoluna götürüldü. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

  • Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek
    12:45 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek

    Bu yıl 59.'su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim'de hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan'da Didim Akbük yolu ile merkezdeki birçok cadde trafiğe kapatılacak. Tur kapsamında bisikletçiler Bodrum-Kuşadası etabı Didim'e de uğrayacak ve tur canlı olarak yayınlanacak.

  • Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı
    12:45 Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı

    Beşiktaş, gelecek sezon kadro yapılanması için çalışmalarına devam ederken, genç oyuncu Berkay Vardar ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. Beşiktaş altyapısından yetişen Vardar, geçtiğimiz sezonu Moldova 1. Lig ekiplerinden Sheriff'de kiralık olarak geçirdi.

  • Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı
    12:44 Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı

    Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Bağ-Kur'lu esnafa seçimlerden önce verilen 7 bin 200 prim günü sözünün tutulmadığını belirterek, esnafa SSK'lı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Evsen, yetkililerden olumlu sonuç alamadıklarını ve esnafların kendi kaderlerine terk edildiğini ifade etti.

  • 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı
    12:44 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı

    Ankara'da 5 Nisan tarihinde meydana gelen 'Nitelikli Yağma ve Kasten Yaralama' olayında, 2 kişiyi yaralayarak cep telefonu ve 7 bin lira gasp eden 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler
    12:44 Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bölge'de hayata geçirilen yeni yatırım ve projeler hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmaların Serbest Bölge'nin cazibesini artırdığını belirten Palancıoğlu, yatırımların devam edeceğini vurguladı.


Advertisement