Karşıyaka'nın Üniversite Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka'nın Üniversite Hayali Gerçek Oldu

Karşıyaka\'nın Üniversite Hayali Gerçek Oldu

Karşıyaka’yı, hem üniversite kenti haline getirecek hem de sağlık alanında markalaştıracak üniversite binasının temeli, görkemli bir törenle atıldı.

25.11.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka'yı, hem üniversite kenti haline getirecek hem de sağlık alanında markalaştıracak üniversite binasının temeli, görkemli bir törenle atıldı. Belediye Başkanı Akpınar, tarihe tanıklık ettiklerini belirterek "30 yıl, 50 yıl ya da 150 yıl sonra burada eğitim gören, bu kentte yaşayanlar bizi anacak" dedi.

Karşıyaka'nın yıllardır süren üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesinin Ege Üniversitesi ve hayırsever Ayşe Necla Karadavut'un katkıları ile Karşıyaka Devlet Hastanesi yanında inşa edeceği sağlık bilimleri fakültesi, meslek yüksek okulu, sağlık polikliniği, diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonunun temeli törenle atıldı.

"TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başta olmak üzere, Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, arsayı bağışlayan Ayşe Necla Karadavut, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz ile dekanlar ve öğretim üyeleri, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Tarihe tanıklık edildiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyaka için çok tarihsel, önemli, gelecek için çok değerli, ölçülemez değerin temelini atıyoruz. Övünerek söylüyorum ki tarihe tanıklık ediyoruz. Bundan 30 yıl, 50 yıl ve 150 yıl sonra burada eğitim görenler, kentte yaşayanlar bizi anacak. Nasıl öğretmenler gününde bizi yetiştirenleri andıysak, burada eğitimini sürdürenler Karadavut bizleri anacaktır. İzmir Türkiye'nin simgesiyse, Karşıyaka o simgenin çağdaşlık, aydınlatma, bilim, sanat ve yaşama kültürüyle parlayan yıldızıdır" dedi.

"KARŞIYAKALILAR MUTLU OLDUĞU İÇİN ONURLUYUZ"

Karşıyaka'ya üniversite kazandırmaktan büyük heyecan ve gurur duyduklarını belirten Akpınar, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim en büyük ödülümüz Karşıyaka ve Karşıyaka halkının mutluluğudur. Onun için mutlu ve onurluyuz. Karşıyakalılar mutlu olduğu için onurluyuz. Aldığımız ödül her kesim tarafından destekleniyor. Karşıyaka'nın Filizleri Projesini daha da geliştirmek istiyoruz. Hedefimiz tüm Türkiye'deki ihtiyaç sahibi üniversitelilerin hiçbir cemaatin, tarikatın, örgütün, kimsenin baskısı altında kalmadan, özgür iradesiyle, halkın desteğiyle eğitimini sağlamasıdır. İhtiyaç sahibi olması, hiç kimsenin boyunduruğu altına girmesi anlamına gelmemelidir."

"YENİ FAKÜLTELER AÇACAĞIZ"

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da Ege Üniversitesinin pek çok üniversitenin garantörü konumunda olduğunu belirterek, "Karşıyaka'nın bir eğitim kenti olarak da gelişmesini düşünüyorduk. Bugün burada bir fidan dikiyoruz. 25 Kasım, bir eğitim başlangıcı, eğitim ormanının ilk fidanının dikilişi. Karşıyaka'ya birkaç daha fakülte açmak istiyoruz. O zaman Karşıyaka'ya devlet üniversitesi kurulmasının tohumlarını atmış oluruz" dedi.

"HAYIRLISI OLSUN"

Ayşe Necla Karadavut adına konuşan Aile Avukatı Süleyman Okay "Karadavut ailesinin katkıları ile hayata geçirdiğimiz 6'ncı eğitim kurumunun hepimize, Karşıyaka'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise İzmir'in kalbi Karşıyaka'da böyle bir hizmeti görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

PROJE 18 AYDA TAMAMLANACAK

Karşıyaka'nın uzun yıllar beklediği üniversite hayali gerçeğe dönüştü. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut Ailesi arasında imzalanan protokol sonrasında; uzun yıllar atıl kalan arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı. Proje çizildi yapım aşamasına gelindi. Sağlık bilimleri fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği, diş polikliniği ve çok amaçlı spor salonu inşaatı yaklaşık 18 ay sürecek. Protokole göre Devlet Üstün Hizmet Madalyasına sahip Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yüksek öğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada sağlık bilimleri fakültesi ve buna bağlı meslek yüksek okulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesine tahsis edilecek; belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, Suat Cemile Balcıoğlu ismi verilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka'nın Üniversite Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzceli Sporcular Oryantiring Grup Birinciliği Yarışmalarında Finale Kaldı
    09:44 Düzceli Sporcular Oryantiring Grup Birinciliği Yarışmalarında Finale Kaldı

    Bursa'da düzenlenen Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında Düzceli sporcular, Genç Erkekler A kategorisinde birinci ve ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

  • Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak
    09:43 Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak

    Kanuna göre kira tespit davaları en erken altıncı kira yılı için açılabiliyor. Ancak bu davaların sonuçlanması birkaç yıl sürebiliyor. Prof. Dr. Umut Yeniocak, emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararının mağduriyeti azaltacağını belirtti. Yeniocak, kiraya verenin yıllar süren davanın sonunu beklemesi ve geçmişe dönük kira farklarını tahsil etmek için mahkeme kararının kesinleşmesini beklemesi gerektiğini ifade etti. Yeniocak ayrıca, kira tespit davalarında emsal kiraya yakın bir kira ödemesi yönünde ihtiyati tedbir talep edilmesi ve mahkemenin bu talebi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Bu sayede dava süresince yükseltilmiş kira bedelini tahsil eden ev sahibi için davanın uzun sürmesinin ikinci bir mağduriyet sebebi olmaktan çıkacağını kaydetti.

  • Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı
    09:41 Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, 36 kilo 250 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 5 şüpheli tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

  • Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı
    09:40 Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir kişi, çakmağına gaz dolumu yaparken gaz tüpünün alev alıp patlaması sonucu yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti
    09:40 Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti

    Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Çeber, hastane yönetimi ve başhekimler ile birlikte öğle yemeği yedi ve ardından hastanenin mevcut durumunu ve gelecek planları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sırasında Vali Çeber, Hayrullah Kubba'nın liderliğini ve başarılarını takdir ederek, 'Bu toplantıda hastanemizin hedefleri ve gelişim planları hakkında görüş alışverişinde bulunma şansını yakaladık. Hayrullah Kubba için yapılan ziyaret, ortak hedeflere ulaşma konusunda motivasyon artırdı' dedi.

  • Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi
    09:40 Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına, afet ve acil durum eğitimleri verildi. Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafından teorik ve pratik şekillerde verilen eğitimlerle, güvenlik korucularının doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.

  • Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi
    09:39 Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, sorgulanan iki kişinin üst aramasında 3,42 gr metamfetamin maddesi bulundu. Şahısların polis merkezine götürülerek işlem başlatıldı.

  • Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı
    09:38 Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı

    Bayburt Belediyesi, su üretim kaynaklarında yapılan bakım onarım çalışmaları nedeniyle yarın 5 saatlik su kesintisi olacağını duyurdu.


Advertisement