Karşıyaka Filizleniyor - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Filizleniyor

Karşıyaka Filizleniyor

Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi’nin birinci yılı kutlandı.

30.01.2016 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi'nin birinci yılı kutlandı.

Gönüllü apartman sakinlerinin bir araya gelerek, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiği Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi'nin 1. yılı kutlandı.

Karşıyaka Best Western Premier Otel'de gerçekleşen etkinlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, projenin sadece öğrencilere maddi destek olma projesi değil, aynı zamanda bir barış, dostluk, kardeşlik projesi olduğunu kaydederek, bir apartmandaki birbirinin tanımayan birçok kişinin bir araya gelip kutsal bir olay için katkı sağladığına dikkati çekti. Projede farklı insanların bir amaç için buluştuklarını belirten Torun, "Bu çok önemli. Her zamankinden çok daha ihtiyacımız var buna. Bu diğer belediyelere de örnek oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet hedefi için öğrencilerimize katkıda bulunmak lazım. Onlar yurttaş sorumluluğu içinde ülkemizde kardeşliği egemen kılacaklar. Gelecekte doktor, öğretmen, mühendis olarak karşımıza çıkacak ve bu toplumun temel mayası olan birlikteliği, özgürlüğü, demokrasiyi ve insan haklarını egemen kılacaklar" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kendilerinin uzun süredir Abla, Ağabey, Kardeş projesi yürüttüklerini hatırlatarak, Karşıyaka Belediyesinin burs sağladığı üniversite öğrencilerinin abla ve ağabey olarak kendi projelerine katılmalarını ve evlerine gittikleri çocuklara rol model olmalarını diledi.

"SİYASETİN ANLAMI YOK"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise üniversite öğrencilerinin yaşadığı maddi zorlukları gidermek için böyle bir proje başlattıklarını dile getirerek, "Yaşadığımız bunca sıkıtı ve üzüntü içinde böyle bir gece içinde bu acıyı hafiflettiğiniz için hoşgeldiniz diyorum. Farklılıklarımızın hiçbir önemi yok. Hepsini bir yana bırakarak buluşmamızı sağlayan şey paylaşımdır. Sosyal sorumluluk bilinci içinde geleceğe hazırlanan gençlerimizin yanında olmaktır. Siyasetin anlamı yok, halka sahip çıkmak hakka sahip çıkmaktır. Herkese dokunacağız, insana hizmet edeceğiz, insanın cebine bakarak değil yüreğine bakarak hizmet edeceğiz dedik. Siyaset insanların birbirini karalaması değildir, farklılıklarını ortaya çıkarmak toplumu ona inandırmaktır dedim ve bu inançla yola çıktım. Yerel yönetimlerin resmi daire algısından çıkarıp bulunduğu yerde vatandaşın gözünde sivil toplum örgütü haline getirmekti. Bugün bunu başarabilmenin gururunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı. Akpınar, projeye desteklerinden dolayı Abbas Güçlü'ye ayrıca teşekkür etti. Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayanlara plaket verildi, birinci yaş pastası kesildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Filizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement